Yürüyemezsem dans ederim

184 57 35
                                    

İşte benim Aden Ülkü DEMİRBİLEK. 3 kardeşiz ama ailem nasıl 4 kişilik? Annem... Benim doğumumda ölmüş. Onun ölümü için hep kendimi suçladım. Bence babam da hep beni suçladı. Yüzüme karşı demediği, diyemediği şeyleri kızıl gözleriyle kan kusturdu. Maddi durumumuz gayet iyi, evet. Ama manevi durumumuz içler acısı. 18 yıldır kafamı yastığa "Oh be bugün ne de güzel bir gün geçirdik" diyerek koyamadım. 

İki ağabeyim var. Hayattaki en güzel hediyem... Adar Demirbilek. Babam ile alakası bile yok. Bugünlere kendi tırnakları ile gelmedi. O masallardaki kahramanlar gibi olmadı. Evet, yine doğru bildiniz. Baba parası ile bir şirket kurdu.

Babama hiç gelmesek daha iyi bence... Murat Demirbilek. Geçen yıla kadar ta ki babamın sadece ticaret yaptığını sanıyordum. Ama ne ticareti olduğunu, en önemli kısmı bilmiyordum. Babama karşı git gide azalan saygım belki de mesleğini öğrendiğim içindir. Zaten hiç bir zaman anlam verememiştim kapıda bekleyen siyah giyimli insanlara, babamın belinde silah oluşuna... Ta ki Murat Demirbilek'in bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu öğrenene dek.

Yalçın ağabeyimden söz etmek bile istemiyorum. Boşverin.

Aden, Adar, Berivan isimlerimizin değişik oluşuna bakmayın. Demiştim ben size ne İzmirliyim ne İstanbulluyum. Ben Mardin' den, Mardin Midyatlıyım. Ben kürtlüğümle Türk, Türklüğümle insanım. (yanlış anlaşılmalar olacağından bu notu yazma gereği duydum. Bu kısımda asla bir insani ayrım yoktur. Toplumda yapılan bu ayrımlara dikkat çekmek amacıyla yazılmış bir paragraftır.) Tabii ki de okulun "popi" ve "asi" kızıyım. Bu aile şartları altında nasıl tamamen düzgün ve örnek aile çocuğu şeklinde olayım ki. Biliyorum her istediğim anında önümde. Ama hayat bana hala Kodes. 

Gökten bir göktaşı düşse milyonda bir bile olsa benim kafama düşer. İşte yine başlıyoruz. 

Aden Ülkü Demirbilek.

(hikaye hakkında tavsiye ve isteklerinizi her türlü dile getirebilirsiniz.Kusurlarımı hoş görün)  

8.CENNETWhere stories live. Discover now