❝はち❞

174 29 12
                                    

Το τοπίο είναι απόλυτα ήσυχο, σχεδόν νεκρικό. Βλέποντας αυτόν τον πίνακα αισθάνεσαι πως όλα έχουν παύσει. Ίσως να βρισκόμαστε μια στιγμή, μετά το οριστικό τέλος. Όχι μια στιγμή προτού όλα τελειώσουν, αλλά εφόσον όλα, πλέον, τελείωσαν. Εφόσον ο χρόνος τελείωσε τότε και η ζωή παύει...

Βέβαια, η έννοια των εύκαμπτων ρολογιών έχει άλλη ερμηνεία. Την σημασία της σχετικότητας του χρόνου στην καθημερινότητα μας, στην ζωή μας εν γένει. Για αυτόν τον λόγο και το έργο τιτλοφορήθηκε ως Εμμονή της μνήμης.

Ο ίδιος ο Νταλί μας λέει: " Ο χρόνος είναι η κατεξοχήν παραληρηματική και σουρεαλιστική διάσταση."

εμμονή της μνήμης, Salvador Dali 1931

Το ξυπνητήρι από το κινητό της κοπέλας χτύπησε δυνατά και την ξύπνησε

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Το ξυπνητήρι από το κινητό της κοπέλας χτύπησε δυνατά και την ξύπνησε.

"Να σου γαμησω."ψιθύρισε μόλις το έκλεισε.

Δεν είχε κέφια σήμερα. Δεν θα ήταν η μέρα της σήμερα επειδή στον ύπνο της δεν είδε το παιδί με το όνομα Kim Taehyung και ήθελε πάρα πολύ να τον δει. Έστω και στον ύπνο της ήθελε να ακούσει την βαριά φωνή του και να νιώσει τα λεπτά χειλη του πάνω στα δικά της. Αλλά όχι δεν τον είδε. Δεν είδε τίποτα. Ένα μαύρο. Ένα τίποτα. Όπως θα λεγε ο καθένας 'κοιμήθηκε στραβά'.

Σηκώθηκε αργά από το κρεβάτι της και περπάτησε μέχρι την κουζίνα για να κάνει το πρωινό της. Αλλά μόλις μπήκε μέσα στη κουζίνα δεν είχε όρεξη να κάνει το οτιδήποτε. Κοίταξε τα ντουλάπια και γύρισε πίσω στο δωμάτιο της. Άρπαξε το κινητό της και πήρε τηλέφωνο τον οδηγό της.

《Στο ύπνο σου με έβλεπες;》της απάντησε το αγόρι μόλις το σήκωσε. 《Κάνε μου μια χάρη.》του είπε με την νυσταγμενη φωνή της. Ο Namjoon λάτρευε αυτή τη χροιά της φωνή της, δεν ήταν τσιριχτη αλλά ήρεμη και βαριά. 《Τι θες παλι;》την ρώτησε αγανακτησμενος. 《Πριν έρθεις θα περάσεις από έναν φούρνο να μου πάρεις καφέ και κάτι να φάω;》τον ρωτησε. 《Τι έγινε; Το καθιερωμένο πρωινό αναβλήθηκε;》την αστειεύτηκε αλλά δεν είχε όρεξη για πλάκες. 《Θα πας ή όχι;》του είπε ξερά. 《Θα πάω. Έχεις κάτι;》την ρώτησε αλλά δεν του απάντησε και απλά το έκλεισε.

𝐄𝐒𝐓𝐇𝐄𝐓𝐈𝐂 | 𝐊𝐓𝐇Where stories live. Discover now