Bölüm 37: Kurban Bilmeceleri

4.6K 420 118
                                    

Ravi dedektifler ile morgdan çıktığında tekrar otopsi masasına çıkıp oturdum. Onlar gelene kadar oyalanmam gerekiyordu. Havada kalan ayaklarımı sallarken ne yapsam diye düşünüyordum. Belki yakışıklı dedektife yardım ederim? Sorguya falan girerim, az kaos olur. Nasılsa beslendim de. Ya da Ravi'nin bilgisayarında film izleyebilirim. Belki de soğutucudaki kurbanları az karıştırırım, hayat hikayelerini tahmin etmeye çalışırım. Fikir aklıma yatınca gülümsedim ve masadan aşağı atladım. Bence bu eğlenceli olabilir.

Eldivenleri giydikten sonra türlü kimyasalların bulunduğu dolapları geçerek en dipte, duvara monteli metal renkli soğutucu dolabına ilerledim. Önce 1A yazılı dolabı açtım fakat boştu. Kitap kurbanı Hazel Loser'ın ise bunun hemen altında yattığını dün görmüştüm. 2A'yı açtığımda gözüme çarpan kızıl saçlar ile hedefime ulaştığımı anladım. Mavi örtüyü kızın göğsüne kadar açtım ve incelemeye koyuldum. Kıvırcık turuncu saçlı kız dolgun dudaklara ve uzun kirpiklere sahipti. Eskiden güzel bir kadın olduğunu anlamak zor değildi. Şimdi ise yeşil-mavi şişmiş bir yüze ve patlak bir dudağa sahipti. Boynundaki keskin çizgiden boğulduğunu anlamıştım.

Boynundaki tırnaklar izlerine ve morluklara dokundum. Bir umut ipten kurtulmaya çabalamış fakat başaralı olamamıştı. Vücut bozulması bakımından, Hazel Loser ile hemen hemen aynı zamanlarda öldürülmüş olduğunu düşündüm. Belki de sevgilisiyle kavga etmişti. Çığırından çıkarak gözü dönen ağır abi kızcağının boğazını iple sıkmış, onu öldürmüştü. Belki de yanlış zamanda yanlış yerdeydi?

Sağ ayağının baş parmağına takılı kağıda baktım. Janice Casey. Yaş 21. Kan gurubu B pozitif. Cinsiyeti kadın. Boy 1.75 cm. Kilo 55.

Ölüm nedeni: İple boğulma.

Hafifçe gülümsedim.Bunu tahmin etmiştim ama gerçi zor değildi. Ölüm zamanını da doğru tahmin etmiştim. Loser'dan bir gün önce, gece onbirde öldürülmüştü. Derisinin damarlı mermer görünümü zaten çürüme evresinin ilk adımını işaret ediyordu.

Ölümden kırk sekiz saat sonra başlayan çürüme üç haftaya kadar sürebiliyor. Vücut mavi-yeşil bir renk alır, damarlar belirginleşir, beden şişer. Birinci evre sonunda karın oluşan gazlar nedeniyle patlar, deri yeşil-siyah bir renk alır.

Bence kurban üniversite öğrencisiydi. Bu güzellikle popüler biri olduğunu düşünüyorum. Sol elini havaya kaldırıp incelemeye başladım. Tırnakları henüz düşmemişti. 1. evre bittiğinde tırnaklar da düşüyor. Kırmızıya boyanmış uzun tırnakların altı kan pıhtılarıyla kaplanmıştı. Hafifçe tırnaklarına doğru eğildim.

Bozulmaya başlamış B pozitif kokusu burnuma dolarken kaşlarımı çattım. Sadece B pozitif kokusu yoktu. Bir kan kokusu daha vardı, benzer ama farklı bir koku. Katili tırmalamış olabilir. Tuttuğum elinin bileğinde bir gül dövmesi vardı. Üzerinde ise "Unutma" yazıyordu. Neyi unutma acaba?

Daha dikkatli baktığımda mavi-yeşil damarlı cildinde "Unutma" kelimesinin altında minik bir sayı vardı. Kaç o? İki mi? Odaklandığımda "7-5" yazdığını fark ettim. Beş Temmuz mu yoksa yedi Mayıs mı? Ya bir olay olmuş ya da birinin ölüm yıldönümüdür belki. Acaba kim öldürdü? Neler oldu? Reed'in davası olduğu yazıyordu kartında. Kıyafetleri nerede acaba? Gerçi onları incelemeye götürmüşlerdir kesin. Örtüyü kaldırıp bedeni incelemeye devam etsem de başka bir şey gözüme çarpmadı. Ben de soğutucuyu kapatıp bilgisayara yönelmeye karar verdim.

Ravi'nin şifresini biliyordum zaten. Drfrankie1816 idi. Açıldığında arama kısmına dava numarasını yazdım. Ve tek tuşla tüm raporlar karşımdaydı. Kan değerleri normalden düşükmüş. Ravi anemi olabilir yazmış fakat başka bulgu yokmuş. Toksikoloji raporlarına göre uyuşturucu kullanmamış fakat kanında alkol bulunmuş. Belki de parti sonrası falan öldürülmüş olabilir. Parmak izi bulunmamış, bu da katilin eldiven kullandığını gösteriyor. Yani kasıtlı cinayet şüphesi yüksek.

İŞARETLENMİŞWhere stories live. Discover now