Teenage Runaway - 21.část

5.7K 452 31
                                    

Harry nepozorovaně vystoupil z Louiho auta a ještě nepozorovaněji se odebral do třídy, která byla již z půli plná. Však nikdo z přítomných si Harryho příchodu nevšiml, tak se schoval ve své lavici a vytáhl si knihu, do které schoval telefon. Měl svůj důvod, proč ho schovával.

Harry - já chci domů :(

Louis - před chřipkou jsme sem dorazili a ty bys už chtěl domů?

Louis - promiň chvilkou

Harry - jsem tu sám ...

Louis - 10 minut

Harry se podíval na obrovské hodiny za katedrou. Za deset osm. Nervózně si skousl spodní ret a zaklapl knížku. To přesně ve stejný okamžik, kdy se do lavice před ním posadil Niall a otočil se ke kudrnatému chlapci s otázkou.

"Tak jak bylo v Evropě s Tommem, kámo?"

Niall byl jeden z těch oblíbených kluků, protože randil s vycházející basketbalovou hvězdou, Liamem. Vždy se vyskytoval v blízkosti skupinky chlapců se sportovními mikinami s logem školy. Kupodivu všech na této škole s výukou zaměřenou na filmařství a herectví studovalo dost chlapců a i dívek sportovně nadaných.

"Fajn," odpověděl Harry prostě a doufal, že se Niall otočí dopředu. Blonďák se však nadechl, že něco řekne dále, protože nemůže vše skončit jedním slovem, ale Harry si dodal odvahy a zastavil ho.

"Proč nejsi se svými kamarády?" otázal se a pokynul hlavou ke skupince za ním.

"Nemám si s nimi co říct," zazubil se, ale v očích se mu zablýsklo něco neidentifikovatelného.

"A ty předchozí roky byly co?" Harry nechtěl být neslušný, ale zrovna dvakrát nestál o pokec s klukem, který si ho za celé tři roky ani nevšiml.

"Já si s nimi nikdy nerozuměl. Chodíval jsem s nima, protože byl Liam jedním z nich. Ale Li loni odmaturoval, takže nemám sebemenší důvod s nima být."

Harry pouze přikývl.

"Víš, Liam je teď v LA na nějaké stáži. Vrátí se v prosinci a na Silvestra poletíme spolu do New Yorku. Mimochodem letíš taky? Tommo očividně má rád výlety do zahraničí," zachichotal se blonďák.

Harry se zarazil. Loui přichystal další výlet a ani se o tom před ním nezmínil? Cítil se být zrazený.

Polkl knedlík, který se mu v hrdle utvořil, a odkašlal si.

"Ale abych pokračoval. Liam je přijat na jednu tamní univerzitu a pokud já nezvorám maturitu, budeme tam spolu. Není to super?" vyjekl Niall a vysloužil si tak pár překvapených pohledů, ale ty ho nějak nezajímaly.

"Ano, ano. Omluvíš mě?" Nečekal na odpověď. Jednoduše vstal a poměrně rychle opustil učebnu. Jeho cíl byl jasný. Mířil si to do Louiho kabinetu.

Lehce zaklepal. Pokopával si špičkou tenisky do nově položené podlahy a vyčkával. Jakmile se otevřely dveře, Harry se, nehledě na rizika, svému milenci vrhl kolem krku. Ten jen zacouval dovnitř a zavřel za nimi dveře.

"Harry, lásko,taky mi chybíš, ale nemůžeme..."

"Proč si mi neřekl o tom výletu?" fňukl mladší.

"Dozvěděl jsem se o něm dneska ráno. Ředitel mi ho dal pod patronát. Ale s tebou jsem počítal, Hazz. My letíme spolu. Nový rok na Times Square a my dva." Lou políbil svého citlivého milence na špičku nosíku a objal ho kolem pasu.

Harrymu se vehnaly slzy do očí, ale zahnal je rychlým zamrkáním. "Vážně?"

"Vážně." Další polibek. "Ale teď už běž do třídy, hm? Nemusí nás spolu vidět přicházet."

Harry se usmál a bez jakéhokoli slova vyběhl z kabinetu. Pospíchal do třídy, aby se mohl posadit do lavice a očekávat Louiho příchod.

Opět se projevila Harryho nefalšováná zamilovanost. Poklepával tužkou o hranu lavice, hryzal se do rtu a těšil se, až přijde Lou do učebny, a on bude moci alespoň sledovat svého malého prince, jak chodí před tabulí sem a tam a usmívá se na všechny strany. S jedinou výjimkou... Tentokráte už ho bude sledovat jako jeho milenec a ne jenom jako vášnivý student.

Teenage Runaway || Larry Stylinson (2014)Kde žijí příběhy. Začni objevovat