Capitolul 4 - Un alt fel de sport -

1.1K 49 0
                                    

Fiind februarie, iarna inca refuza sa plece. Luna trecuta nu ninsese, dar luna aceasta zapada era insuportabila. Saptamana aceasta se mai calmase, dar se pare ca de azi iar incepura furtunile. Masinile circulau greu, dar mergeau inca, din pacate. Karin era multumita ca nu va trebui sa mearga cu acelasi autobuz spre casa, caci termina cu o ora mai devreme decat Angel. 

Astazi 10 C-ul avea ora de sport. Din pacate elevi din toate clasele liceului erau la scoala ora 10 dimineata pentru un concurs la romana. Bine, nu se aflau toti participantii, iar cei care venisera erau mai degraba aici pentru ca vroiau sa se bata cu zapada. Si o sa vedeti de ce spun "din pacate". Oricum toata lumea intarzia, din cauza vremii si astfel toti ramasera afara chiar si dupa terminarea pauzei. Cum Fernando era nou, un coleg ii dadu cu un bulgare in joaca. El riposta cu un bulgare mai mare si de aici scenariul evident unde se alaturara si ceilalti baieti. Maria, care intra si ea in jocul lor o lovi pe Karin, mai in joaca mai in razbunare. Isterica, de atlfel nici nu se putea, ea reactiona:

-Aaa, mi-a intrat zapada prin fular! O sa racesc! O sa...

Pana sa mai spuna ceva, ca o fi fost injuratura, ca o fi fost amenintare mai primi niste bulgari de la niste fete de a 11-a care nu o suportau. Fernando, vazu scena si o lovi pe Maria cu zapada. Angel, care tocmai ce isi ridica privirea din caietul lui de romana (trebuia sa participe la acest concurs pentru a se lauda mai tarziu) o vazu pe Karin, care renuntase la postura ei de domnisoara cu o educatie inalta si cum se napusti asupra fetelor mai mari decat ea cu un an. Il pufni rasul, dar cum era depasita numeric se hotari sa o ajute. Le lovi si el pe ele cu bulgari tari, pregatiti de 2 colegi de-ai lui. In 10 minute, din bataia cu zapada in joaca pe care o incepusera ei, era acum un adevarat camp de lupta cand intre fete-baieti, cand intre Karin, Fernando, Angel - Maria, cele 4 fete de a 11-a. Toti cei de la concurs urmau sa intre la si 20 in salile de clasa pregatite, iar singurul profesor care aparu fu cel de sport.

-Va rog, terminati! Nu va mai bateti! Va spun directoarei!

Dar niciunul din salbaticii din curte nu-l auzira. Ba chiar il lovira si pe el. Bineinteles, cine putea altcineva, decat Angel?

-Domnule Devore, esti un om terminat!

Proful de sport era de treaba, putin nebun, nu reusea sa tina orele de sport in liniste, dar de aceasta data se baga si el in razboi si incepu sa ii loveasca pe cei care dadeau in fete. Ele, vazand ca il au pe profesor de partea lor parca mai rau faceau. Lui Karin ii cazu caciula in zapada. Profitand de moment, Maria o lua de par.

-Il ai pe Angel si acum ii vrei pe toti!?

-Esti nebuna? Da-mi drumul!

-E cu Angel! striga una din fetele mai mari.

-E cu tipul nou!zise o alta fata.

-Ala e mai mic ca noi, desteapto!zbiera prima.

Fernando o trase mai deoparte si o intreba:

-Esti cu tipul ala?

-Nu...

-Ba da, e!striga Maria la el.

-Si daca e, ce?riposta Angel.

-Nu te-am intrebat pe tine, zise Fernando.

-Nici eu nu ti-am raspuns tie!

-Terminati cu totii!se rasti Karin. Nu sunt cu Angel.

-Da, asa e, doar e varul tau... zise Fernando pe o voce calma, joasa, de vinovat.

-Varul ei!? exploda Maria. Pe asta nu am mai auzit-o pana acum!

-Ooo, nu! zise Karin mai incet. Ochii ei spuneau ca o sa iasa urat de tot.

-Il iubesti, nu?o intreba pe un ton rastit una din fetele de a 11-a. 

-Pe cine!?

-Angel, normal! Nu te mai preface!

-NU IL IUBESC PE ANGEL!

Partea proasta fusese ca deodata se facu liniste caci venise directoarea. Insa, linistea se asternu dupa cuvantul "nu". Ceea ce iesi fu o confesiune uriasa de iubire din partea fetei.

-Karin, ce-ai facut? ii sopti Angel.

Ea ramase cu gura cascata. Mai avea putin si lesina. Directoarea tipa pe acolo, le spunea tuturor sa intre in clase, si daca se mai repeta vreodata un astfel de incindent nu doar ca le scade nota la purtare, dar pe cativa cu siguranta ii va exmatricula. 

-Nu il iubesc pe Angel. Asta am spus!incerca fata in zadar sa le spuna ca totul e o confuzie.

Bineinteles ca nimeni nu o credea, iar cei care ar fi avut chef de cearta nu faceau decat sa intre in scoala, caci cu directoarea nu era de glumit. Angel, isi misca mandibula cand intr-o parte cand in cealalta, caci il durea. Foarte probabil sa fi primit vreun pumn.

-Roaga-te sa nu fii tu vinovatul, asta nou, ca nu e de bine! zise el pentru sine.

Dupa ce apele se calmasera, inceta sa mai ninga. Parca vremea ar fi stiut povestea deja. Ba chiar, spre pranz iesi soarele si cerul ramase senin.

P.S. Da, stiu, putin cam violenta scena, dar a fost necesara pentru ca Fernando sa se indoiasca de Karin a noastra. Un mic spoiler, Angel nu il va uri pe Fernando, ca in toate povestile clasice si nici nu va fi prietenul lui cel mai bun. E doar o tensiune de moment. Oricum nu ar avea cum sa afle cine l-a lovit, sau mai bine zis, cati l-au lovit :))

Un strop de iubire intr-un ocean de sarcasmUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum