Capitolul 3 - Baiatul

10.9K 733 36
                                    

"Harry are peste treizeci de ani. Seamana mult cu Domnul Damian. " Richard s-a oprit pentru putin ca sa-mi ofere un ranjet, ce ii puse in evidenta obrajii grasi. "Are trei copii, cel mai mare e cu un an mai mare ca tine. "

Fereastra neagra a masinii a fost data in jos, scotand fata oarecum enervata a lui Damian la iveala. 

"Trebuie sa ne grabim. Mai am un lucru de facut. "A spus, stiind ce imi spunea Richard.

Richard s-a dus la usa masinii si a tinut-o deschisa pentru mine. 

"Oh, si nu ai vrea sa nu faci cum spune el. O cam ia razna cand se enerveaza." Imi sopteste inainte sa-mi faca semn cu capul sa ma sui in masina.

Aerul mi se blocheaza in gat, cand ma asez in liniste pe scaunul pasagerului, prea speriata ca sa pot enerva pe cineva in momentul asta. Richard a mai schitat inca un zambet malefic, apoi a inchis usa.

___________________

Am ramas tacuta tot drumul, doar cu cateva suspne triste. Cand nu era ocupat sa vorbeasca la telefon, Damian imi vorbea mie. M-a intrebat de cat timp stau in Fleese si a vrut sa stie despre parintii mei. Dar l-am ignorat.

M-am uitat in jos la geanta sport pe care am primit-o. Am deschis usor fermoarul si am gasit niste rochii scurte, cu niste rochii de noapte. Dezgustata, l-am inchis la loc si l-am dat de-o parte.

 Ochii mei au inceput sa se ingreuneze dintr-o data si era asa de greu sa-i tin deschisi din cauza oboselii cand mi s-a spus ca am ajuns. Drumul a fost mult mai scurt decat ma asteptat. Anvelopele Mercedes-ului au tipat cand am incetin brusc de-a lungului aleei pe care conduceam acum, si mi-am simtit pulsul accelerand.

Am iesit din masina la cererea lui Damian, luand ruxacul sport cu mine. Era mai bine sa ai ceva decat nimic.  Cand am facut contact cu vantul puternic, elasticul meu de par s-a dus in departare. Si atunci am realizat ca Bee s-a chinuit ca parul meu sa arate prestabil. 

"Grabeste-te acum " L-am auzit pe Damian. Omul batrat era deja la usa de la intrare. "Este o noapte rece " 

M-am grabit sa merg pe cararea care ducea la usa, panicata. Piciorul meu a inghetat instant cand am ajuns acolo. Chiar daca usa era larg deschisa, nu m-am putut convinge sa intru .

Ochii mei au cazut pe lumina orbitoare galbena cand am pasit pe covorul de la intrare. 

"Intra" spune Damian. S-a asezat pe canapeaua care arata comfortabil langa micul foc din perete.

Am pasit precauta in casa in timp ce usa s-a inchis automat in urma mea, facandu-mi inima sa se opreasca. Am observat o femeie grasuta de varsta mijlocie care mi-a oferit un zambet. I-am returnat gestul inaite sa merg mai departe in casa.

Fiul lui Damian nu era nicaieri de zarit. Ma intreb unde sunt sotia si copii lui. Capul meu s-a simtit mai greu in timp ce mintea mea incerca sa deruleze toate astea din nou .

"Fa-ta comoda, Thalia. "Damian imi spune, in timp ce iti scoate o tigara din portofel. "Am o intalnire la care trebuie sa particip, deci voi pleca acum . "

Nu stiam daca ar trebui sa ma bucur sau nu. Stiu ca Damian joaca un rol important in chestia asa si el este cel care m-a adus aici, deci el ar putea sa ma duca inapoi, din cate stiu. Nu stiu ce ar trebui sa fac, nu am fost pregatita pentru nimic.

"Asculta aici, copila " S-a intors la mine in timp ce a deschis usa . " Stiu ca totul este nou pentru tine, dar tot ce iti cer este sa fii sigura ca fiul meu se simte ca un barbat adevarat. "

Un barbat adevarat ? Faptul ca are trei copii nu l-a facut sa se simta ca un barbat adevarat ? 

Cand Damian a plecat incuiind toate lacatele ale usii de la intrare, m-am gast pe mine stand singura in sufragerie si primind cate un zambet  de fiecare daca in servitoarea lui trecea pe langa mine. Arata foarte prietenoasa... si este o idee nebuna. Sper ca ma va ajuta sa evadez din aceasta poveste.

"Doreste ceva de baut, draga ? " S-a oferit, fara ca zambetul ei sa-i paraseasca fata .

"Sunt Thalia. Care e numele tau ? " Am intrebat instant.

"Oh, Maria, bur mi se spune Doamna Briffen, dar tu ai putea sa-"

"Doamna Briffen... ati putea sa ma ajutati cu ceva ? " Intreb cand imi pun geanta sport pe podea. 

"Stiu deja ce vrei, draguta. " Spune in timp ce isi impreuneaza degetele. "Vrei sa te ajut. Dar imi pare rau sa te anunt ca am fost anuntata de acest Richard- Pardom, Domnul Richard in aceasta dupa-amiaza. Mi-a spus ca daca pleci, toata vin va fi aruncata asupra mea si Domnul Damian o sa-mi dea foc. " 

Chiar daca as fi scapat, mi-as fi pus familia in pericol... Deci sunt prinsa in cursa asta mizerabila.

"Scuze. Dar inca mai vrei o bautura cal-"

"Doamna Briffen"  O voce puternica de barbat se aude de pe scari, si-mi cauzeaza fiori. 

Era el .

"Vin acum " A raspuns ea imediat inainte sa se intoarca spre mine " Este treaz acum " 

"Un pahar de lapte... " O voce tare a sunat iar, de data asta mult mai clara. O silueta inalta a aparut pe peretele din spatele scarilor spiralate, urmataa de un zgomot de pasi . Am strans materialul rochiei mele in timp ce gandurile mele se imprastiau .

"Dar nu tolerezi lactoza, stii ? " I-a adus aminte .

Am fost surprinsa cand in final el era vizibil. Nu avea treizeci de ani si sigur nu era tatal a trei copii mari- doar daca nu era el copilul . Nu puteam fi sigura. Oricine era, arata tanar, arata de varsta mea. Era imbracat in blugi negri, si nasturii camasii sale erau deschisi. A coborat in continuare de pe scari, parul lui saten aratand ca un dezastru. 

Era beat.

"Ma... duc afara. " A zis neclar, frecandu-si ochii si fancand ultimul pas si a iesit de pe scari. Am fost surprinsa ca a putut face asta fara sa cada. "Ziua lui Peter. "

"Doar ce te-ai intors si nu cred ca ar fi bine sa conduci asa . " Doamna Briffen spune.

"Sunt capabi-" s-a oprit ca sa-si indrepte privirea pe canapea apoi s-a trantit pe ea. " Sunt capabil sa decid si singur pentru mine... oricum sau asa pot sa ma duc . "

"Cred ca-"

"Fa liniste! Ma ametesti " Mana lui se lupta acum pentru balantul corpului sau.

A mers catre usa de la intrare. A spus cateva cuvinte pe care nu le-am putut intelege si cand in sfarsit a ajuns la destinatia necesara, a fost fortat sa se rezeme de lemn. Si-a pierdut balanta. Capul lui s-a lipit de usa si corpul a inceput sa se duca in jos pe podea.

Doamna Briffen s-a grabit spre el si a infarusat bratul lui in jurul taliei ei. 

"Sunt.. bine. " A spus el in timp ce ochii lui s-au inchis. 

Nici macar nu a observat starea mea descurajata, sau chiar prezenta mea in timp ce Doamna Briffend l-a dus direct catre canapeaua din sufragerie, mergand pe langa mine. S-a prabusit pe canapeauda catifelata, corpul lui intoxicat foindu-se inainte sa se opreasca complet. 

Doamna Briffen s-a dat in spate de indata ce era sigura ca baiatul era bine. A luat o gura de aer inainte sa se intoarca la mine si, cu un zambet sa imi spuna. 

"Thalia.. el e Harry." 

________________

NOTA AUTOAREI : 

"Am obsrvat ca multi dintre voi sunteti confuzi in legatura cu varsta lui Harry. NU ARE TREIZECI DE ANI SI NICI NU ARE COPII. Rchard a spus asta doar ca sa o sperie pe Thalia. 

Baby doll(tradusa)Where stories live. Discover now