Capitolul 1- Ghinion

16.9K 803 10
                                    

"Poftim, draga " Mama a zambit slab si i-a dat fratelui meu o noua pereche de adidasi . "La multi ani! "

Ei erau inlocuitori pentru papucii pe care ii purtase vreo doi ani. Crescuse mult in ultima vreme asa ca a trebuit sa isi tina degetele de la picioare adunate in acei vechi papuci. Aceia i-ar mai fi putut folosi ca pe papuci in casa, dar nici acolo nu mergeau prea bine. Dar el nu se plangea niciodata. Lupta sa stranga bani pentru a putea plati rata la camera din apartamentul in care locuiam in fiecare luna. Camera noastra din block era mica si darapanata, dar eram norocosi ca aveam un acoperit deasupra capului.

De cand tatal meu a murit acum cinci ani, mama, fratele meu si cu mine am trecut prin niste stadii groaznice. Primul stadiu a fost durere si trestete, al doilea cand am fost dati afara din propria noastra casa, al treilea a fost cand nu aveam mai mult de cateva sute de dolari in contul pentru urgeante si am facut tot ce era posibil pentru a gasi un adapost, iar al patrulea a fst gasirea unul loc de de stat, dar pastrarea lui tinea de foarte multa munca.

Mediul in care locuiam era asa necinstit si dat peste cap, incat mama nu ma lasa sa lucrez, asa ca ajutam doar prin apartament. Ea ne-a tine pe mine si pe Jakey la scoala pana acum un an. Noi a trebuit sa renuntam deoarece taxele crescusera foarte mult, iar celelalti scoli erau chiar si mai scumpe. Aceasta a fost un sacrificiu urias, dar a trebuit sa-l facem.

Am ramas in urma cu studiile, deoarece tot trebuia sa plec de la scoala. Perioada in care eu si fratele meu trebuie sa stam fara sa mergem la scoala e de cateva saptamani sau ceva de genul, nu un an sau ceva asemanator. M-am obisnuit cu diferele situatii la care am fost supusi . Nu am reusit sa trec de clasa a opta, chiara daca aveam saptestrezece ani. Asta era stanjentor.

No nu am putut plati rada de la apartament in ultimele trei luni, asa ca luna asta va trebui sa platim triplu. Mama mea suferi de migrena in ultimele zile gandindu-se cum sa faca rost de acei bani , Am implorat-o sa ma lase sa imi caut de lucru, dar ca de obicei ea nici macar nu voia sa ma asculte. Mi-as fi dorit ca ea sa aiba increderea ca pot avea grija singura de mine.

Jakey a pus cu grija papucii jos dupa ce i-a studiat o vreme, apoi i-a spus mamei :

"Probabil au costat mult, nu trebuia sa faci asta. "

"Pai, erau necesari, iar noi cheltuim banii doar pe ce e necesar " Ea l-a pupat pe frunte. "Lia, de ce nu-i cantam la multi ani fratelui tau ? "

Am dat din cap si am adus tortul la care am lucrat toata dimineata. Am pus treistrezece lumanari in el si le-am aprins cu chibrite inainte sa incepem sa cantam.

Eu cu mama am petrecut restul serii impreuna in micuta bucatarie, spaland vaselel si aranjandu-le. Apa iesea dintr-o teava iar noi ne udam constant din cauza acesteia. Am raportat problema ;a manager acum mult timp, dar nimeni nu a facut nimic in privinta asta. Nu avea alta alegere decat sao fixam noi sau sa ne descuram asa cum e .

"Mama.. m-am saturat de asta . Pot sa ma angajez la alimentara din capatul strazii ?E destul de sigur acolo. "Am cerut din nou asta chiar daca stiam care va fi raspunsul ei.

"Am mai vorbit despre asta de o gramada de ori. Nu parasesti apartamentul " Ea si-a sters sudoarea e pe frunde cu dosul palmei si a continuat sa spele vasele cu bucata rupta dintr-o haina. 

"Am saptesprezece ani, mama, poti avea incredere in mine ca imi port de grija. Vreau doar sa te ajut "

Ea a pus vasele intr-o parte in timp ce venea spre mine. "Nu esti tu acea in care nu am incredere. Ceilalti oameni sunt. "Lacrimile curgeau incet din ochii ei alabstrii in timp ce vorbea. Mama devenise foarte emotionata de cand a murit tata. Plangea aproape din orice.

Am oftat "In regula, mama. Bine" .M-am apropiat de ea si am imbratisat-o .

"In regula " A spus ea. "Voi fi bine, du-te sa dormi acum, e tarziu . "

Baby doll(tradusa)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz