Snědla si mi šlehačku

1.1K 62 8
                                    

"To je z nemocnice," Probrala se okamžitě a zvedla telefon.

"Dobrý den," Slyšel jsem ještě, než se zvedla i z postele a odešla do obýváku.

Mezitím, co Lucy telefonovala jsem se přinutil vstát a sesbírat ze země naše poházené oblečení. Oblékl jsem si boxerky a vydal se do obýváku, kde moje princezna seděla v mém triku na gauči. Posadil jsem se vedle a ona se ke mně okamžitě s úsměvem přitulila. Hlavu si položila na moje rameno a zády se natiskla na mou nahou hruď.

"Dobře, přijdeme pro něj, děkuji," Celou dobu, co telefonovala, se na mě usmívala. "Na shledanou," Položila mobil na gauč vedle sebe a otočila hlavu ke mně.

"Tomáš je vzhůru, poslední vyšetření jsou v pořádku, akorát nesmí sám odejít domů," Oznámila mi ve zkratce.

"Tak to pro něj musí někdo dojet," Pousmál jsem se a jemně ji políbil na rty. Taky se usmála a hlavu sklonila zpátky. Chvíli mlčky pozorovala naše ruce, jejichž prsty se vzájemně proplétaly a pak zase vzhlédla ke mně.

"Dojdu se převléct," Líbla mě na tvář a odběhla do ložnice.

"Udělám zatím snídani," Zavolal jsem za ní a odešel do kuchyně.

Lucy

Honzovo triko jsem hodila na postel a že skříně si vytáhla čisté spodní prádlo a černé roztržené džíny spolu s obyčejným bílým tričkem, které jsem si hned oblékla. Rozcuchané vlasy jsem si v rychlosti stáhla do drdolu, ze kterého mi jako vždycky trčelo spoustu vlasů do různých stran.

V koupelně, kam jsem zamířila potom, jsem si řasy trochu projela řasenkou a pleť z toho nejhoršího upravila korektorem. Pak jsem se rozhodla urychleně vrátit do kuchyně, kde se podle všeho smradu něco pravděpodobně pálilo.

"Co to děláš?" Přišla jsem za Honzou, okolo kterého bylo trochu černého dýmu a cestou otevřela okno, aby jsme se neudusili.

"Palačinky," Oznámil mi se širokým úsměvem. "Budou křupavý," Zasmál se a vzal do ruky celou pánvičku.

"Honzí, to není dobrej nápad," Vydala jsem se rychle k němu, když jsem pochopila, že chce palačinku otočit ve vzduchu. Rychle jsem mu z ruky vytrhla pánvičku, z šuplíku raději vyndala obracečku a palačinku bez problémů otočila.

"Zvládnul bych to líp," Založil si ruce a drze na mě koukal.

"To určitě, hlavně to mělo být dřív, než si to spálil," Pousmála jsem se na něj a palačinku z pánve sundala. Honza tam zatím nalil další těsto a pak se i on vydal do ložnice pro oblečení.

"Tak už pojď!!" Zakřičela jsem na něj do ložnice, když už byla snídaně hotová a on se pořád ještě někde upravoval. Horší jak holka... Povzdechla jsem si a posadila se k jídelnímu stolu.

"Nic na tebe nezbyde!!" Zvolila jsem jinou taktiku a Honza se okamžitě objevil ve dveřích.

"To ať tě ani nenapadne," Pousmál se, přiblížil se k mým rtům, ale namísto polibku, na který jsem netrpělivě čekala, mi ukousl asi půlku právě namazaný palačinky, kterou jsem držela v ruce a s úsměvem si ji vychutnával.

Sázka II // Ment✔Where stories live. Discover now