XXI

1.1K 115 104
                                    

Profilimde ki Harry kurgum olan Skin'i okursanız sevinirim.

****

M.Ö Mısır Krallığı

Amon bir sağa bir sola sinirle yürürken gözlerimin bulanıklaşması, işimi zorlaştırıyordu. Sessiz olmaya dikkat ederek iç çektiğimde yaklaşık yarım saattir yaptığı şeyi tekrarlayarak, sıçramama sebep oldu.

''Benden nasıl böyle bir şeyi saklarsın Anubis? Nasıl olur da bana ailenin seni evlendireceğini söylemezsin?''

''Amon...''

Başımı kaldırıp güçsüz bir tonla konuştuğumda elini kaldırdı ve konuşmama engel oldu. Gözümden bir damla yaş aktığında dudaklarımı sertçe birbirlerine bastırıp başımı yere doğru eğdim. O bana böyle davrandıkça kalbim her geçen saniye sızlıyor ve durmak istiyordu. Prenses Rashida, Amon burada yokken onunla görüştüğümüzü bir şekilde öğrenmiş ve bana böyle bir cezayı uygun görmüştü. Bir akşam annemle öylece otururken evimize gelmiş ve beni ailesinin gördüğünü, beni oldukça beğenip erkek kardeşleriyle evliliğimi uygun gördüklerini söylemişti. Her ne kadar bu evliliğe mani olmaya çalışsam bile karşımda bir Prenses olması, isteklerimi değersiz kılıyordu. Annem babama bir şekilde haber ulaştırıp onun onayını aldıktan sonra Prenses Rashida'nın erkek kardeşiyle zorla nişanlandırılmıştım. Amon gelince Prenses yapacağını yapmış işin içine biraz yalanlar katarak kardeşiyle olan iğrenç nişanımızı ona anlatarak sinirli bir Amon'u üzerime salmıştı. Karşımda ki adam aşık olduğum adamın aksine oldukça sinirli duruyordu. Konuşmaya çalıştıkça sözümü bölüyor beni her geçen saniye daha çok parçalara ayırıyordu.

''Bitti Anubis, bundan sonra sesini duymak yüzünü görmek istemiyorum.''

''Amon yalvarırım bana bunu yapma, bir kez dinle beni.''

''En kısa zamanda.''

Durdu ve bana doğru eğilerek göz yaşlarının biriktiği gözlerini gözlerime kenetledi. Bakışlarında gördüğüm o saf acı kalbimi parçalara ayırırken alt dudağım hüzünle titredi. Parmağını kaldırıp bana doğrulttuğunda o elini tutmak ve öpücüklerime boğmak istemiştim. Ancak ona onun isteği dışında dokunmam yasak olduğundan, kendimi tuttum.

''En kısa zamanda Prenses Rashida ile evleniyorum ve sen benim hayatıma hiç girmemişsin gibi yapacağım.''

Söyledikleri karşısında hıçkırıp gözyaşlarımı daha hızlı akıtırken kendimi tutamadım ve elini kavradım. Ellini öperken benden çekmeye çalışsa bile buna engel oldum ve acı çeken ses tonumla konuştum.

''Yalvarırım bana bunu yapma, beni öldür ama bir başkasının olma Amon.''

Elini elimden sertçe çektikten sonra titreyen sesiyle konuştu.

''Keşke sende beni öldürseydin de büyük bir özlemle buraya geldiğimde, seni onun ellerini tutarken görmeseydim.''

Gözünden bir damla yaş hızla akıp gittiğinde geri çekilmiş ve hızlı adımlarla evi terk etmişti. Ellerimi yere yaslayıp hıçkıra hıçkıra ağlarken tanrılardan canımı almasını diledim.

****

Siti sakin bir şekilde saçlarımı tararken aynadan kendimi süzüyordum. Gözlerimde yanan intikam ateşi neredeyse beni ele geçirecek gibiydi. Onun bana söylediği her şey hala kulaklarımda yankılanıyor ve bunları söylerken ki yüz ifadesi gözümün önüne geliyordu. Şimdi burada olsaydı muhtemelen onun canını alırdım fakat o muhtemelen şuan sevgilisi ile beraberdi. Bu yüzden onlar gittikten sonra yaptığım şey sadece söylediklerini düşünmek ve patlayacak birini aramak olmuştu. Üzerimde haftaların siniri vardı ve bu siniri atabilmenin hiçbir yolu yoktu.

Amenta | zmHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin