Negyedik fejezet - Egy kis segítség

307 17 0
                                    

Reggeli közben elkezdünk tanácskozni Ford bácsival, hogy valószínűleg nem nyernénk Bill mini Abszurdgeddonja ellen segítség nélkül, és ezután jött az ötlet, amivel valószínűleg minden meg fog változni. Ford bácsinak tartozik az egyik démon, a négyszög, William. Megidézzük, s behajtjuk rajta tartozását, és az ő erejével már győzelmet arathatunk Bill felett!

Gyorsan belepakoltam Stan bácsi palacsintáit a gyomromba, s már robogok is lefele a pincébe vezető titkos átjárón. Szórakozva nézem a liften felvillanó számokat, s mikor a második szinthez érünk eszembe jut, mikor Ford bácsit meggyanúsítottam, hogy Bill irányítja és majdnem elejtettem a dimenziók közötti szakadás tárolóját. Hideg futkos a hátamon e gondolat után. Végre leérek az alagsorba, a lift ajtaja nyikorogva kitárul, átlépek rajta. A helyiség nem sokat változott, ugyanolyan rendetlenség uralja, mint eddig. Mindenhol papírlapok hemperegnek a földön, a falakon és az asztalon is van egy pár. a 4-es számú naplót kellene megtalálnom - a 3-as napló után nagyon sok furcsaságot találtunk, így elkezdtünk írni egy újat - nem lesz egyszerű feladat.

Eközben Ford bácsi is megérkezik, de ő sem emlékszik, hova tette, immár ketten kutatunk a könyv után. A számláló, mely azóta is folyamatosan pörög visszafele vészesen közeledik a nullához, 48 óránk maradt. Kutatás közbe eszembe jut a sok szörnyűség, ami itt történt, s hogy ezen a portálon jött át Ford bácsi is, és most mintha megismétlődnének az események.

- Ahá! Dipper, megtaláltam a naplót, gyorsan idézzük meg Willt és számoljunk le végre Billel! - mondja a bácsi.

Nem nehéz maga a rituálé, inkább hosszú az előkészülete. Kiraktuk gyertyákból a pentagramma-formát, majd elkezdtük hangosan elmondani a varázsigét:
"Gyere hát egy más világból,
démon, ki nekem tartozol!
Lesz egy feladatod számunkra,
egy másik démon kiirtása!
Bill Cipher az ő neve,
kinek itt nincsen helye,
Jöjj hát ördögi lélek,
tőled nem félek!"

Felhők gyűlnek az égen, villámlik és dörög, s egyszer csak egy kékes füst árasztja el a helyet és megjelenik Will az "oltárunk" közepén. A démon kinézete korántsem lepett meg, egy kék színű négyszög kalappal és csokornyakkendővel, és egy fekete sétapálcával.

- Á, Gravity Falls, milyen régen is jártam már itt - kezdi.

- Will! Tartozol nekem egy szívességgel, amit most szeretném, ha teljesítenél számunkra! - mondja habozás nélkül Ford.

- Hatujjú, sose bíztad a véletlenre a dolgokat - kuncog - de hát az alku az alku - majd felém néz - és úgy látom Fenyőfát is elhoztad magaddal.

Akaratom ellenére is összerezzenek ennek hallatán. Fenyőfa. Még mindig nem tudtam megszokni, hogy a démonok így hívnak. Őszintén szólva nem is értem mit jelent ez az egész.

- Nos hatujjú, mit szeretnél, mit csináljak?

- Segíts nekünk legyőzni Billt!

- Nem kis kérés ez tőled, de ám legyen, egy feltétellel: Miután végeztünk szabad vagyok

- Rendben Will, áll az alku!

Felcsap a démon kezéből a megszokott kék tűz, majd egy kézfogással nyugtázzák az alkut. Hirtelen Will kilép a saját testéből, s elkezd közelíteni felém.

- F-f-ford bácsi, ez mit akar... - de már késő volt, a démon belémszállt, én pedig hanyatt vágódtam. Arra kelek, hogy Ford bácsi rázogat és azt kiabálja, hogy "nem ez volt az alku!".

- Ford bácsi, én vagyok, Dipper, kérlek ne rázogass, mert rosszul leszek!

- Bocsánat Dipper, de nem tudom mi történhetett, miért szállt meg Will és miért nincs semmilyen hatása.

Aztán mintha nem lettem volna ura a testemnek megszólalok:

- Itt vagyok hatujjú nem kell félned. Azt kérted segítsek legyőzni Billt, így hát megszálltam Fenyőfát, hogy használni tudja az erőmet, egyszóval egyenlő félként harcolhat majd.

Ford bácsinak leesett az álla, nekem is. Egy démon bennem? Használhatom az erejét? De mégis hogyan?

- Nem gondoltam, hogy ez lehetséges, de rá kell jönnünk, hogy tudod Will erejét használni.

- És szerinted bele akar mászni majd a fejembe?

- Ennél jobban? - kérdezi nevetve - Köti az alku, így nem okozhat kárt benned, ráadásul ő nem álomdémon, neki a megszállás a specialitása. Már hallottam ilyenről, a kutatásaim szerint ilyenkor a megszállottnak nincsenek szükségletei, olyan lesz mint egy emberi démon, persze a gonosz tulajdonságai nélkül. Nem kell félned, nem lesz semmi gond!
Gyorsan berohantam a fürdőszobába, s nem volt hiábavaló. Egy kicsit máshogy nézek ki, mint szoktam. Barna hajam és szemem kékes árnyalatot vett, és sokkal erősebbnek érzem magam. Különösebben nem feltűnő, azt hihetik majd, hogy befestettem, kék fenyőfás sapkám alatt pedig úgyis elveszik. Ez a sapka szinte hozzám nőtt azóta a nyár óta.

Elkezdem olvasni a naplót, hátha rájövök, hogy is tudom hasznosítani az erőt, amit Will által használni tudok. Mindeközben Ford bácsi is segít nekem, hogy minél gyorsabban haladjunk.

A mini abszurdgeddon úgy néz ki terjeszkedni kezdett, mert egyre több megszálltat látok az utcán, szerencsére a mi unikornis-védelmi varázslatunk még mindig működik a kalyibán, semmi abszurd hullám nem árthat nekünk. A távolban hallani Bill démoni kacaját is, a "démoni" gyár továbbfejlődik, minél többet várunk, annál nehezebb lesz feljutni hozzá.

Végre megvan a nyitja a varázslatoknak! Ford bácsival közösen kiókumláltuk, hogy mindössze annyi a teendő, hogy erősen koncentrálok egy bizonyos varázslatra amit használni szeretnék, és valóra fog válni. Mint az kiderült, alkut is köthetek démoni módon az erőmmel, de erre nem fog sor kerülni biztosra veszem. Azzal kezdjük a próbát, hogy megpróbálok a gondolataimmal tárgyakat reptetni, illetve magam is lebegni. Nagyon ijesztő, de sikerült.

Következő teendőm az, hogy a tornyunk felett átveszem az irányítást. Belépek, s az emelvényem felveszem a pozícióm, majd felrepülök a felsőbb szintre, ahol az interfész található. Miután beléptem a kezeimen keresztül energiát küldök a terminálba, s tervem sikeres. Miután kilépek a toronyból, füstjének színe kék árnyalatban kezd el úszni, majd egy hatalmas fénycsóvát lő ki tetejéből az ég felé.

A föld megremeg, a felhők felettünk fekete színűből kék színbe váltanak, majd amilyen gyorsan elkezdődött, olyan gyorsan is vége lett a jelenségnek, leszámítva a kék felhőket. 

- Ez meg mi volt? - kérdezi Ford bácsi riadtan.

- Nem tudom, valószínűleg egy anti-abszurdgeddont indítottam el véletlenül a Tornyon keresztül, ami semlegesítette Bill mezőjét.

- Elképesztő - hüledezik elképedten a bácsi.

Tényleg elképesztő, hogy ilyenre is képes vagyok, viszont remélem Bill nem nagyon vette észre, hogy belepiszkáltunk a játékszerébe. Mivel aludnom, se ennem nem kell, így rengeteg időm van gyakorolni és kutatni is. Egy külön fejezetet fogok szentelni a démon barátságos megszállásának, mert ilyenre még példa nem volt.

Megcsörren a telefon.

- Halló? - szólok bele.

- Szia Dipper! A torony miatt hívlak, furcsa dolgokat láttam a monitoromon, minden rendbe? egy eddig ismeretlen entitást regisztrált a szuperscann, és most a torony azóta visszavehetetlenül aktív.

- Szia! Ne aggódj, az új erőmnek köszönhetően sikerült aktiválnom a Tornyot, a közeljövőben nem lesz gondunk vele.

Hirtelen, mintha egy hangszóróból beszéltek volna, Bill hangját vélem felfedezni.

- Hé Fenyőfa, mit tettél...?

------------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok! :) Bocsi, hogy egy hetet kellett várnotok a következő részre, az érettségi rám is lecsapott, a következő részektől beindulnak az események, ezt garantálom :)

A következő részekben kiderül: Vajon Dippernek sikerül  teljesen elsajátítania új "hatalmát"? Vajon Will betartja az ígéretét? Sikerül legyőzni Billt?

Dipper démonjaiΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα