25.

1.3K 89 19
                                    

Vešla do svého dřívějšího pokoje a padla na ni nostalgie. Ani si neuvědomila, že dřív byla tak posedlá Justinem Timberlakem. Jeho plakáty byly polepené po všech zdí. Jeden vedle druhého. Divila se, že jí to mamka dovolila. Ale co. Stejně to byl největší frajer všech dob. Pokrčila rameny a šla rovnou do postele. Zula se a zavřela oči. Bože, vše, co se momentálně děje, je strašně šílené. Položila si ruku na břicho a pohladila své děti. Kdyby se tolik nebála, mohla je mít u sebe. Jenže to slovo kdyby měla stále ve slovníku a zřejmě na něj nikdy nezapomene. Vždy bude její součástí. Zavřela oči a ani nevěděla jak a usnula.

****

Kyle dělal to samé. Když zjistil, že Christina není doma a pravděpodobně se někam zašila, nezbylo mu nic jiného, než jí dát čas.
Podíval se na displej. To číslo neznal, ale i tak ho přijal.
„Prosím,“ promnul si ospalé oči.
„Ehm... Je to Kyle,“ ten hlas mu byl povědomý, ale numěl si ho správně zařadit.
„Jo,“ pomalu se posadil. Přísahal, že už nikdy nebude spát na gauči. Záda měl zkroucené jak paragraf.
„Tady je Pettie, máma Christiny.“ Dost se vyděsil. Nechápal, proč mu volá. Napadlo ho, že se možná něco stalo s Christinou.
„Omlouvám se, ale nechci, aby moje dcera udělala tu největší chybu ve svém životě. Pokud se vzdá dětí, nepřežije to.“
„Pettie, omlouvám se, ale tohle není vaše věc. Ani já nechci vychovávat děti sám, ale tohle si mus...,“
„Já vím. Nechcete, abych se do toho pletla. Jen vám chci trošku pomoct. Víte, kde je?“ skočila mu do řeči.
„Ne, bohužel.“
„Já ano. Je u nás. Vrátila se domů a ne že bych ji tu nechtěla, ale radši bych ji viděla jinde. Takže... dělejte, jak umíte. Zatím se mějte,“ zavěsila, aniž by mu řekla adresu. Kyle koukal na mobil a hlasitě si oddechnul. Zbývalo jediné. Brian. Vytočil číslo a čekal, až mu to kamarád zvedne. Mezitím si začal balit.
„No nazdar,“ z druhé strany se ozval dětský pláč. „Ty tam to dítě mučíš, vole?“ musel si dát mobil od ucha.
„Ne, ona mučí mě,“ začal se dávit. „Bože, kde se to v tobě vzalo?“ hysterčil. Kyle už asi začal chápat. Sofinka udělala překvapení pro tatínka, ale tatínek má moc citlivý žaludek.
„Seber se chlape, je to tvoje dítě.“
„Má to po celých zádech,“ skoro plakal.
„Proč nezavoláš Kelly?“ veřejně se mu smál.
„Je někde s manažerkou. Plánují vydávání pokračování knihy. Já se pobliju. Na tohle vážně nemám.“
„Jo tý, co se tak dobře prodávala. Tak to je bomba.“
„Jedinou bombu vypustila moje dcera a směje se tomu. Že jo ty moje malá princezno,“ začal na malou ňuňat. „Ne, nesahej do ty pleny. Nedávej si to na ob...,“ podle všeho bylo pozdě. Brian se začal znovu dávit, ale tohle znělo nějak divně. „Okamžitě přijedeš nebo s tebou do smrti nepromluvím. Právě jsem se vyblil do pleny a moje dcera si rozmazala sračky po obličeji.“ Další člověk, který mu to položil. Kyle se začal hlasitě smát. Brian jako otec přebalovač selhal. Zapnul kufr a jel mu napomoct.

****

Když přijel, Brian omotal Sofinku do několika plen od hlavy až k patě. Té chudince koukaly jen oči a nos. Plakala na celý dům.
„Briane, ty jsi kretén. Můžeš být rád, že tě nevidí Kelly,“ převzal si od zeleného Briana Sofinku.
„Umírám, už jsem třikrát blil,“ svalil se do křesla.
„Debile. Tos ji nemohl dát do vany,“ šel s dítětem do koupelny, kde ji položil na přebalovák a odmumifikoval ji. „Tvůj táta je magor, ale neboj, zvykneš si,“ usmál se a maličká mu úsměv vrátila. „Není ti ani měsíc a už na mě používáš svůj šarm?“ jednou rukou ji držel a druhou napustil lázeň. Vodu nastavil na vlažnou teplotu a pak do ní dítě položil. Sofinka koukala do stropu a ručičky držela v pěst. Šlo vidět, že si koupel užívá. Umyl blond vlásky a porcelánový obličej. Nakonec smyl celé baculaté tělíčko. „Hotovo,“ položil ji zas na přebalovák a zabalil do ručníku. Už s voňavou princeznou se vrátil k Brianovi. Jakmile viděl svou dceru čistou, hned se k ní hlásil.
,,Tohle je moje miminko. Takhle tě miluju. Tamto už tátovi dělat nemůžeš. Placák na to,“ lehce si s ní plácnul a šel jí dát čistou plenu a oblečení.
„Moc se vám povedla,“ sledoval, jak je jeho kamarád pyšným otcem. Záviděl mu, že tu radost prožívá s Kelly. Kdo ví, jestli se Christina vzpamatuje ze svého šílenství.
„Co je s tebou? Seš nějak divnej,“ Položil Sofii do postýlky a natáhnul hracího plyšáka, který jí měl uspat.
„Potřebuju vědět adresu Kellyniných rodičů. Volala mi Pettie, že je tam Christina.“
„Stalo se s nad něco?“ zarazil se.
„Jo, ale je toho moc,“ vydechnul a posadil se. Promnul si ztrhaný obličej a všechno Brianovi řekl.
„Ty vole, a co budeš dělat?“
„Musím ji přesvědčit, že to, co chce udělat je strašná chyba. Umíš si mě představit s dvojčaty?“ pozvedl k němu obočí.
„No, rozhodně svoje dítě nezabalíš jako mumii,“ odfrknul si.
„Ale já chci mít s ní rodinu.“
„Víš, co je tvůj problém? Že koukáš jen na sebe. Vždycky jsi to dělal. Už když jsme byli děti. Chtěl jsem jít ven, ale musel jsem zůstat s tebou, protože jsi chtěl hrát videohry. Jsi sebestředný hovado. Co kdyby ses zamyslel nad tím, co chce ona?“ Kyle mlčel. Děsilo ho, že mu v podstatě řekl to samé, co Chris.
„Nejsi jedinej, kdo mi to říká. Ale jsem si jistej, že ona to chce taky. Jen se bojí,“
„A ty se divíš? Taky bych se bál na jejím místě. Hele, Chris moc neznám, ale podle toho, co mi řekla Kelly, od tý doby, co je nemocná, schovává se za azyl. Ukaž jí, jak skvělé je žít a že se nemusí bát. Jasně, musíte dodržovat pravidla, ale s nimi můžete žít. Musíš ji ale nechat urovnat si myšlenky. Mám nápad,“ pozvedl dvakrát obočí. Podle všeho to vypadalo, že Brian přišel s řešením. Tenhle pohled znal a vždycky to znamenalo výhru.

****

Dojel k McDowenům skoro k večeru, V domě se svítilo, takže mu bylo jasné, že na něj Pettie čeká. S velkou dávkou naděje, že to, co vymyslel Brian mu pomůže, vystoupil a šel rovnou na verandu. Zazvonil a čekal. Dveře se otevřely a jeho srazila k zemi rána pěstí.
„Kurva,“ držel se za čelist.
„Jo, to jsi. Nabouchals mi ségru!“ nad ním se tyčil Benny s hněvem samotného Titána.
„Taky tě rád vidím, Benny,“ pomalu se zvednul.
„Jdi do hajzlu. Co tady děláš?“ nahodil ramena a drtil ruce v pěst.
,,Já jsem ho pozvala,“ ozvala se za ním matka.
„Benny, zlato. Neříkala jsem ti, že se máš ovládat?“ Otočil se na svou zrzavou ženu, která se na něj mračila.
„Zlato, jdi spát,“ odseknul ji.
„Spát? Ty mě vyháníš spát?“ zvýšila hlas. „Tak tohle jsi přehnal. Okamžitě vypadni uložit děti a pak se mi přijdeš omluvit,“ vymrštila ruku k pokojům. Benny jen spustil ramena a vydechnul.
„Ještě jsme neskončili,“ ukázal na Kyla prstem.
„Jo, já vím. Musíš jít uspat děti, pak se omluvit ženě a potom mně,“ zavtipkoval Kyle. Odplivnul k němu krev a usmál se.
„Christina je za barákem na houpačkách,“ usmála se Pettie na Kyla. Ten kývnul a vydal se, kam Pettie ukazovala.

Našel ji vážně na houpačce. Vlasy jí rozfoukal vítr a zrak měla upřený na své nohy, které měla zkřížené u kotníků.
„Ahoj,“ posadil se na vedlejší houpačku a podíval se na ni.
„Co tady děláš?“ zvedla k němu oči. „A co se ti proboha stalo?“ zhrozila se, když viděla jeho roztrhlý ret.
„Tvůj brácha mi otevřel,“ usmál se. Pak něco křuplo. Podíval se nad sebe. Lanko se utrhlo a on spadl na zadek a společně s ním celá konstrukce houpačky. Christina vykřikla a rychle utekla do bezpečné vzdálenosti. Když viděla, jak Kyle skuhrá na zemi a je zavalen prkny, jenž ho pěkně pobily, ale nic vážného mu neudělaly, začala se smát, až se za břicho popadala. Přišlo jí to strašně vtipné. Myslela si, že ho zabijí její bratři, ale Kyle si postačí sám.

Tarzan✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat