15.

1.4K 101 30
                                    

Poslední noc na táboře se konala diskotéka, kam dorazili úplně všichni. Kyle tančil s Christinou, u toho se smáli a věčně pusinkovali, až z toho dostal každý cukrovku.

„Dámy a pánové, mám tu jedno překvapení pro Kyla. Přivítejte Briana Brookse,“ promluvil do mikrofonu DJ a hned po tom se u něj objevil on. Muž s velkým M. Sebestředný blondýn s dokonalým úsměvem. Král všech Ignorantů.
„No do hajzlu, co ten tady dělá?“ zasmál se Kyle a šel kamarádovi na proti.
„Čau, brácho,“ usmál se Brian a objal Kyla po chlapácku.
„To snad není možný. Jak to, že nejsi s Kelly? A jinak gratuluju k holčičce.“
„Dík. To Kelly mě sem poslala, prej bych měl být s tebou a oslavovat nějakou suprovou novinu. Jenže mi neřekla o co go. Takže, co se sakra děje?“ roztáhnul ruce do prostoru. Šlo na něm jasně vidět, že ho stav nevědění totálně rozčiluje. Kyle se usmál a podíval se na Christinu. Natáhnul k ní ruku a přitáhnul si ji k sobě.
„Budu mít dítě,“ řekl pyšně a vtiskl rty Christině do vlasů. Celou tu scénu sledoval Brian, jako by tomu ani nechtěl věřit. Jako by z toho neměl ani tu nejmenší radost. Mlčel. Dlouho mlčel. „To mi ani nepogratuluješ?“ zarazil se Kyle. Bylo mu jasné, že o Christinině nemoci ví.
„Jo...no...já... sorry. To víš, že ti gratuluju. Ty vole, tak ty budeš tátou,“ vydechnul. Hlavou mu probleskla poslední slova, jenž mu řekla Kelly. Buď hodný a nechovej se jako kretén. „Tak jdeme na panáka,“ odtáhnul si Kyla na bar. „Půjčím si ho,“ ohlédnul se za Christinou s křečovitým úsměvem.
„Jasně.“
„Ty vole, jeho reakce byla tak upřímná,“ ozval se vedle ní ten největší sarkasmus světa.
„A cos čekala? Právě se dozvěděl, že jeho nejlepší kámoš, se vyspal s HIVkou a dokonce s ní čeká dítě. Skákat radostí nejspíš nebude. Ani já z toho nejsem dvakrát nadšená,“ sledovala kluky na baru.
„Já mám, na rozdíl od vás, strašnou radost. Zřejmě si ani jeden neuvědomujete, co se děje. Chris, byla jsi smířená s tím, že nikdy nebudeš mít dítě nebo chlapa, kterej by tě miloval, takovou jaká jsi. A koukej, co se děje. Máš někoho, kdo tě totálně žere a budeš mámou. To je zázrak!“ upila se svého drinku. Christina se na ni podívala, ale neměla co říct. Přemýšlela o jejich slovech. Možná že měla pravdu, ale Monica si neuměla ani představit jaké nervy v sobě Christina má. Jak se strašně moc bojí. Teď už nejde jen o to, že by mohla nakazit Kyla. Momentálně bylo v ohrožení i její miminko, i když čísla jsou v její prospěch, stejně tam je nějaké to procento, které jde proti ní.
„Jsi strašně hodná a skvělá kámoška,“ položila si na její rameno hlavu a zívla.
„Já vím,“ zasmála se. „Pojď těhulko, uložím tě do postýlky,“ pohladila ji po vlasech.
„Jo, jen to jdu říct Kylovi.“ A už odcházela. Jenže její pozornost upoutalo něco, co nechtěla slyšet.
„Ty jsi debil? Jak můžeš být tak v pohodě? Co když tě nakazila? Co když nakazí to dítě. Budete rodina HIVkových. Ty vole, po světě chodí tolik holek a ty se zamiluješ zrovna do tý, co je jednou nohou v hrobě,“ vypadalo to, že se Brian snaží Kylovi vymluvit díru do hlavy.
„Briane, mám tě rád, ale ještě jednou se zachovej jako kretén a vem si do huby Christinu nebo moje dítě, rozbiju ti hubu. Smiř se s tím, že vím do čeho jdu a nevadí mi to. Věřím tomu, že to malý bude v pořádku. Nebojím se Christiny,“ ucucnul si naštvaně z lahve piva.
„Co když budeš taky nemocnej? Lidi v HIV umírají brzo, kdo se bude starat o to děcko. Promiň, ale já ne. Bojím se Christiny a děsím se chvíle, kdy se přiblíží k mé dceři. Nejradši bych jí to zakázal,“ také se napil piva.
„Briane, jsi to největší hovado, který jsem kdy potkal. Nejdřív si o tom něco zjisti a pak mluv, protože podle toho, co tu meleš za sračky, nevíš o týhle nemoci vůbec nic. Strč si ty svoje přehnaný předsudky do hazlu a nech Christinu na pokoji! Ne, nech na pokoji mojí rodinu,“ vážně a naštvaně se mu podíval do očí. V tu chvíli Brian poznal, že se s Kylem něco stalo. Byl jiný. Kyle vstal a otočil se k odchodu. Přitom se střetl s Christýniným pohledem plným bolesti. To, co Brian řekl, se jí dotklo, i když se s tím už setkala. Každý, kdo o její nemoci věděl, se na ni díval jinak. Ale jen díval. Nikdy neslyšela někoho říkat ty věci nahlas. Teď, když to Brian vyslovil, si uvědomila, jaký je vlastně vyvrhel. Nikdo... ani její rodina ji nebere takovou jaká je. Každý se jí štití, bojí, nebo vyhýbá. I přes to, že ví, jak se lze nakazit, všichni do jednoho, se na ni bojí byť jen podívat. Z očí se jí spouštěla jedna slza za druhou. Rychle je setřela a rozutekla se pryč.
„Ty vole. Ona mě slyšela. To jsem nechtěl, fakt ne, Kyle,“ Brian se chytil za pusu a upřímně litoval svých slov. „Pomůžu ti jí najít.
„Ne,“ zpražil ho pohledem. „Už jsi udělal dost. Jeď domů. A až dostaneš rozum a budeš mít upřímnou radost z mýho štěstí, ozvi se,“ řekl a rozutekl se za Christinou. Vyběhnul ven. Rozhlédl se a viděl ji, jak mizí ve své chatce. Když tam dorazil, našel ji v peřinách, jak hlasitě vzlyká.
„Chris, no ták. Přeci bys ho nebrala vážně?“ posadil se k ní. Chtěl jí sundat deku z hlavy, ale ona mu to nedovolila.
„Ne, nechci se na tebe dívat.“
„Proč?“ zasmál se.
„Pro-pro-tože se sty-dím,“ vzlykala, až se jí slova zadrhávala v krku.
„Zlato, ale ty se nemáš za co stydět. Nemůžeš za to. Brian už se tak narodil. Je postiženej,“ pokusil se o vtip a zabralo to. Pod dekou se ozvalo uchechtnutí. Znovu se pokusil sundat přikrývku z hlavy. Tentokrát mu to dovoleno bylo. Podíval se na ženu, jenž v sobě nosí jeho dítě. Řasenku měla pod očima rozmazanou a oči rudé od pláče.
„To, co jsi řekl, bylo moc hezký. Dě-děkuju.“
„Nikomu nedovolím, aby o tobě takhle mluvil,“ sklonil se k ní a něžně ji políbil.
„Jenže Brian je jen slabý odvar. Všichni si tohle myslí. Každý se na mě kouká jinak.“
„Tak se připrav na to, že až se dozví o tom mrněti,“ dotknul se bříška, „A zjistí, že máš suprovýho a hezkýho chlapa, budou se na tebe koukat ještě víc jinak.“
„Ne, budou se tak koukat na nás. Jsi na to připravenej,“ pohladila ho po tváři. Ať řekne cokoliv, věděla, že to nebude zlé.
„Všichni mi můžou políbit prdel.“

Tarzan✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat