19.

1.3K 88 16
                                    

„Jak jako nevíš?“ zamračil se a šokovaně se posadil. „Bože,“ schoval si zdrcený obličej do dlaní. „Moje jediné dítě a tohle,“ natáhnul k němu ruku. V očích se mu zalesklo. V ten moment Kyle poznal, že má táta city. Nikdy je neprojevil. Až teď. Posadil se vedle něho a poplácal otce po zádech.
„Táto, je to trochu složitější. Christina to neudělala schválně. Byli jsme opilí a netušili jsme, co děláme. Ale i tak je to ta nejlepší ženská, co jsem mohl poznat. Je ta pravá,“ usmál se.
„Jak to můžeš říct? Uvědomuješ si, že pokud s ní zůstaneš, je to doživotní riziko. Vždyť stačí obyčejná chřipka a ona může umřít? Chceš se celej život strachovat?“ vážně se na něj podíval.
„Ne, chci jí dát to, co si zaslouží. To je rodina a láska. Někoho, kdo se jí nebude bát, a já se jí nebojím,“ s pravdou řekl.
„Vždycky jsi byl odvážný,“ poplácal ho po rameni. „Ale pokud je těhotná, může nakazit i děti.“ stáhnul obočí.
„Ano, ta možnost tu je, ale jen mizivá,“ potvrdil otcovy slova.
„To se nebojíš?“ Na tuhle otázku nedokázal odpovědět. „Dobrá, necháme tohle téma uzavřený, jen chci, abys věděl, že jsem tu. Vím, že je těžký tomu uvěřit, ale je to tak. Poslal jsem tě v dětství na internát, abys nemusel koukat na svou opilou matku. Chtěl jsem tě tomuhle ušetřit. Doufal jsem, že se za tu dobu uzdraví, jenže to, co má ona,“ cuknul hlavou k ložnici, z niž se ozývalo hlasité chrápání, „není nemocná. Je posedlá. Tohle už vážně nejde. Není vhodný čas ti to říkat, ale matka na tom není dobře. Selhávají jí játra. Nezbývá jí moc času,“ byl si jistý, že není ta vhodná doba, ale rozhodl se, že nebude synovi tajit nic, co by měl vědět. Kyle se zhluboka nadechnul a zadržel dech. S výdechem si promnul oči. V lhavě mu zněla otcova slova, ale popravdě ho to ani trochu nepřekvapilo. Matka pije už tak dlouho, že se vlastně i divil, že to přišlo až nyní. Ale líto mu to bylo. Šlo o mámu. Nebyla dokonalá, nebyla milují, nebyla máma jako každá jiná, ale jednou ho přivedla na tento svět a on se bál dne, kdy jí on bude vyprovázet na ten onen.
„Sakra“ zasyčel. „To je v prdeli, táto.“
„Jo, já vím. I po těch letech úmorného trápení, ji miluju. Pořád v ní vidím tu krásnou, věčně se usmívající ženu. Tu, do niž jsem se zamiloval. Nedokázal jsem ji opustit, a ona mi po tom všem zahne. Proč?“ podíval se na syna, jako by právě on věděl onen důvod. Bylo až děsivé, jak spolu najednou dokázali mluvit jako otec se synem. Možná za to mohl věk, či doba strávená od sebe, nebo jednoduše to, že Kylovi hrozilo smrtelné nebezpečí. „Teď si mohla užívat roli babičky, ale ona se toho ani nedožije, pokud se bude dál tak opíjet,“ mluvil vztekle. Rychle si setřel slzu, která se mu spustila a hned zahnal další.
„Myslíš, že...,“
„Ne, doktor jí dává maximálně pár měsíců. Chtěl jsem jí ty poslední dny nějak okořenit, ale ona je okořenila mně,“ uchechnul se. „Poslouchej. Tu dívku vážně miluješ?“
„Jo,“ hned odpověděl.
„Tak jdi za ní. Já mámu pohlídám. Postavil se a najednou se tvářil jinak. Bojácně. „Kyle, chci se ti omluvit, za to, jak jsem se choval. Chci jen, abys věděl, že jsi byl vždy tím nejdůležitějším, co jsem měl,“ počkal, až se Kyle taky postaví a pak ho silně objal. Kyle netušil, co se vlastně stalo, ale najednou si vzpomněl na věci, které dříve nechtěl vidět, nebo se je snažil nevnímat. Pohledy milujícího otce, když se syn vrátil domů. Pyšného tatínka, když jeho syn dal na fotbalovém zápasu gól. On vlastně nevynechal jediný zápas. Milý úsměv a pohlazení, když se mu něco povedlo. Až v tuhle chvíli si uvědomil, že ho táta měl celou dobu rád. Dojalo ho to k slzám.
„Mám tě rád, tati,“ chvějícím hlasem řekl něco, po čem táta toužil už moc dlouho.
„Mám tě rád, synku,“ i jeho hlas se chvěl dojetím.

****

Christinu našel v azylovém domě. Seděla ve své kanceláři a cpala se bagetou. Jakmile Kyle vtrhl dál, polekaně sebou trhla, až jí bageta málem vyletěla z ruky.
„Co tady děláš?“ postavila se.
„Nemyslel jsem to tak, jak to vyznělo,“ stál přímo u ní. Utřela si pomazánku z úst a hlasitě polkla.
„To je fuk. Já vím, že jsem problém, ale měl jsi mi to říct a ne mi navykládat, že mě miluješ, jen protože jsi chtěl dostát své otcovské povinnosti.“
„Co“ vyjeknul jak ženská. „Ale já tě vážně miluju.“
„Nemiluješ,“ přesvědčovala.
„No miluju,“ přesvědčoval zas on jí.
„No prostě nemiluješ.“
„No to teda miluju.“ 
„Kyle,“ protočila očima. „Miluješ představu toho, že bys měl někoho po boku. To, že nebudeš sám a budeš mít rodinu. Nemiluješ mě. Miluješ to, co vztah nabízí.“
„Kecy,“ ofrknul si jako kůň. „Dobře přiznávám, že se posranej strachy. Bojím se, že až půjdu na testy, budou pozitivní,“ přiznal se.
„Ha, ja jsem to věděla,“ ukázala na něj prstem.
„Kdo by se nebál?“ pokrčil rameny. „Taky jsem tak podělanej z toho, že se naše děti nakazí. Nebo z toho, že to nezvládnu. Dvě děti jsou dvě děti. Pak se bojím toho, že tě ztratím, že se něco podělá a ty mi...,“ nedokázal to slovo říct. „Ale nebojím se tebe. Miluju tě a chci být ten, kdo ti ukáže, že to jde. Chci, aby ses sakra přestala bát i ty a konečně ses mi otevřela. Necukla pokaždý, když tě políbím, nebo se tě dotknu. Chci se s tebou milovat jako muž se ženou.“
„Ne! My se nemůžeme milovat,“ vykulila oči. Bože, jak ona to chtěla. V hlavě jí skákaly malý paňáci a křičeli sex, sex, sex. Tak moc po tom toužila.
„Ale můžem. Já mám kondom,“ mrkl na ni a usmál se.
„No to teda ne,“ zamítla a ustoupila dozadu, když se k ní začal přibližovat.
„Ale ano,“ kýval hlavou nahoru dolů. Už byl úplně u ní. Hlasitě polkla a podívala se mu do očí. Přesunul se k jejímu uchu a zašeptal: „Až se s tebou pomiluju, hodíš Vina do koše,“ začal jí olizoval rychle tepající a vystouplou žílu na krku. Christina upustila na zem bagetu, kterou stále držela v ruce a vydala ze sebe sten. Kyle se usmál. Přesně tohle chtěl. Chytil ji za boky a tvrdě ji posadil na pracovní stůl. Podíval se na ni.
„Sakra, několikrát jsem si představovala jaký to je rozdat si to na tomhle stole,“ nechápala samu sebe. On jí úplně odrovnal. Zapomněla na strach ze své choroby a poddala se mu.
„Jo? A jaké ty představy byly?“
„Vtrhl mi sem chlap, co připomínal Tarzana, začal mi vyznával lásku.“ Nechala se jim laskat na krku. Jeho ruce jí daly kolena od sebe a on po vnitřní straně stehna vjel pod její šaty. Zavřela oči a začala hlasitě dýchat.
„A jak ti to ten Tarzan udělal?“ už cítil látku kalhotek. Jemně po ní přejížděl.
„Tvrdě. Hodně tvrdě,“ vzdychla. V tu chvíli Kyle roztrhl mokrou látku mezi jejíma nohama a hodlal splnit její chlípné představy.

Tarzan✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat