Poslednýkrát

208 17 6
                                    

Utorok, 5:53

,,Ide sa do Anglicka!" zašepkal mi Nicholas do ucha tesne pred šiestou ráno. Prebudila som sa, zazívala som a napol zmätene a ospalo som sa ho opýtala: ,,Že čo?" ,,Že sa ide do Anglicka!" zvolal Nicholas teraz už hlasnejšie. ,,S tebou je to hrozné, Elena! Kedy sa naučíš vstávať sama? Doteraz som ťa vždy budil ja a úprimne - nemyslím, že sa v tomto niekedy zlepšíš..." ironicky, avšak aj tak s úsmevom mi povedal Nicholas. ,,Až na včera! Včera som vstala sama!" vztýčila som prst. ,,Áno, ale včera si nevstávala o šiestej. Tak už poď. Agatha s Liamom sú už hore." oznámil Nicholas, vyliezol z postele, chytil ma za ruku a ťahal ma z postele. Zavrčala som. ,,Dobre, dobre, už... už idem..." V poslednej chvíli som sa posadila a ešte raz som zívla. Nakoniec som vďaka Nicholasovmu štekleniu a dobiedzaniu prekonala únavu a išla som do kúpeľne.

---

,,Sme tu." oznámil Liam pri rieke Lea a vystúpil z auta. My ostatní spolu s ním.

,,Koľkokrát si tu už bola?" opýtal sa ma Nicholas. ,,Teraz som tu tretíkrát. Je to tu pekné..." Nicholas prikývol. Všetci štyria sme hľadeli na pokojnú hladinu vody, na ktorej sa trblietali slnečné lúče.

--

Po asi hodine strávenej pri rieke ma Nicholas drgol do ruky. ,,Myslím, že to bude pre teba..." Podišla som bližšie k brehu rieky a vzala akýsi papier, ktorý tam ležal. Bolo na ňom napísané: ,,Šťastie čaká na teba. Choď za ním, kým neodletí." Nicholas ku mne prišiel a prečítal si odkaz.

Obaja sme vedeli, že keď svoje šťastie nájdem, už sem nebudem musieť ísť. Tak som sa naposledy pokochala rozprávkovou prírodou a pošepky vyslovila: ,,Ďakujem." Keď som navždy opúšťala tajuplnú rieku Lea, vedela som, že pre to, aby som našla šťastie, už nebudem potrebovať žiadnu mágiu, len svoju vlastnú túžbu...

" Keď som navždy opúšťala tajuplnú rieku Lea, vedela som, že pre to, aby som našla šťastie, už nebudem potrebovať žiadnu mágiu, len svoju vlastnú túžbu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Dieťa štyroch živlov |book 2|Where stories live. Discover now