Nový domov

203 20 0
                                    

,,Musím ti niečo povedať." oznámila som Nicholasovi cestou do môjho nového domova. ,,A čo také?" zaujímal sa. ,,Ale sľúb mi, že o tom nikomu nepovieš a že mi budeš veriť. Môžu to vedieť maximálne tvoji rodičia, ale v škole ani muk." ,,Okej..." odpovedal. Zhlboka som sa nadýchla a vydýchla. ,,Mám čarovnú moc. Teda... ovládam vodu, jeden zo živlov." Nicholas zastal a neveriacky sa na mňa pozrel. ,,Myslíš to vážne, alebo si zo mňa robíš...?" ,,...nerobím." prerušila som ho. Potom som mu povedala všetko o Aglaii aj o výlete k rieke Lea.

---

,,Ahojte." pozdravil Nicholas svojich rodičov, keď sme prišli k nemu domov. ,,Chcel by som vám predstaviť Elenu, moju kamarátku." ,,Výborne, prvý deň v novej škole a už máš kamarátku..." podpichol Nicholasa jeho otec a usmial sa. ,,Prestaň, Liam..." zamiešala sa k nám Nicholasova mama. Potom podišla ku mne a podala mi ruku. ,,Som Agatha Watsonová a toto je môj manžel Liam." ,,Rada vás spoznávam." usmiala som sa na oboch. ,,Poď, ukážem ti moju izbu..." Nicholas ma chytil za ruku a odviedol do svojej izby.

,,Viem, že je to veľmi jednoduché, ale..." ,,...to je v pohode. Milujem jednoduchosť..." prerušila som Nicholasa. Ten sa zvalil na svoju posteľ a zavolal aj mňa. Samozrejme, že som sa k nemu pridala.

Pár sekúnd bolo ticho, keď sa ku mne Nicholas obrátil. ,,Povedz mi niečo o sebe. Čo máš rada?" Čo mám rada... Hm... ,,No... Mám rada veľa vecí, ale hlavne hudbu, prírodu, dobré jedlo, dobrých ľudí, zábavu a prázdniny. A tiež som dosť veľký knihomoľ. A ty?" ,,Najradšej mám hudbu, tak ako ty." Usmial sa. Potom zliezol z postele a odkiaľsi vytiahol gitaru. Vyvalila som oči a posadila sa. ,,Ty hráš na gitare?" neveriacky som sa ho opýtala. Nicholas prikývol. ,,Ešte to nie je dokonalé, som začiatočník..." okomentoval svoj výkon popri hraní. Usmiala som sa. ,,Podľa mňa je to skvelé." Nicholas prestal hrať, odložil gitaru, zobral mobil a zahľadel sa na mňa. ,,Zahráme sa. Budem ti dávať otázky a keď odpovieš, odpoviem aj ja." ,,Som za." s radosťou som pristúpila na jeho návrh. ,,Takže..." zamyslel sa, hľadiac do mobilu. ,,Akú vec si si naposledy kúpila?" ,,Hm, naposledy... myslím, že to bola kniha Upírske denníky. Ty?" ,,Gitaru." som smiechom odpovedal a dal mi ďalšiu otázku. ,,Aká najtrápnejšia vec sa ti stala na verejnosti?" ,,Teraz poobede, keď som išla domov, letela som po ulici a všetci sa na mňa obzerali. schuti som sa zasmiala na svojom čísle. ,,Ja som raz v kine nechtiac strčil do jednej baby vedľa mňa a tá mi začala nadávať." ,,Nechcela by som..." okomentovala som jeho historku s miernym úsmevom. ,,Takže ďalej... z čoho máš najväčší strach?" ,,Bojím sa viac vecí... ale najviac asi pavúkov." ,,Ja hlavne smrti. Bojím sa, že raz zaspím a už sa viac nezobudím..." ,,Úplne ťa chápem... tiež sa tak trochu bojím smrti..." odpovedala som mu. Nicholas sa po chvíľke zamyslenia znova pozrel do mobilu. ,,Keby si mala len 3 želania, čo by si si priala?" ,,Ja mám stále len jedno želanie - byť šťastná. Stále tvrdím, že 'šťastie je všetko'. Ale ak by mali byť 3, tak... Mať veľa dobrých priateľov, splniť si svoje tajné sny a žiť navždy..." zakončila som svoj krátky monológ. ,,Ja by som chcel prejsť celý svet, mať skvelú priateľku a... už ma nič nenapadá... snáď žiť šťastne, kým ma netrafí šľak..." Obaja sme sa rozrehotali ako diví, až som si myslela, že nás museli počuť aj Agatha s Liamom. Keď sme sa konečne upokojili, Nicholas začal čosi ťukať do mobilu a po chvíli s izbou rozliehal song Let You Down od interpreta NF.

,,Ten song poznám!" zvolala som a hneď som začala spievať intro. ,,Máš super hlas..." usmial sa na mňa Nicholas. Asi až vtedy som si uvedomila, že som spievala nahlas. ,,Bože... sorry, ja vôbec neviem spievať..." ,,Si si istá?" podozrievavo prižmúril oko Nicholas a potom sa usmial.

Nasledujúce 4 hodiny sme sa s Nicholasom rozprávali o našich priateľoch, detstve, a veruže aj o učiteľoch v našej škole. Asi okolo pol jedenástej sme išli spať.

Dieťa štyroch živlov |book 2|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu