Hororová noc

182 13 0
                                    

Piatok, 15. jún, 13:30

,,Myslíš, že to zvládneme?" opýtala som sa Nicholasa v izbe. Boli 3 dni pred monitorom. Po monitore sa urobia výsledky a tie sa spolu s vysvedčeniami pošlú na tú strednú školu, kam chceme ísť. Teda aspoň tak nám to povedali v škole. Tiež nám povedali, aké učivá a predmety tam budú. S Nicholasom sme sa dohodli, že by sme cheli ísť študovať do New Yorku. Ak nás prijmú, urobíme veľkú párty - tak sme sa dohodli s Nicholasom.

,,Iste, že zvládneme. Len tomu musíš veriť." Nicholas ma chytil za ruku. Rozhodli sme sa, že na monitor sa budeme pripravovať v nedeľu. Bolo to síce na poslednú chvíľu, ale víkend sme si chceli poriadne užiť. A aby sme si naše mozgy trochu precvičili, stiahli sme si aplikáciu na trénovanie mozgu - Lumosity. Môže to znieť trochu divne, ale celkom dobre sme sa pri tob pobavili. Potom sme si išli ešte na dvor zahrať futbal.

---

22:00

,,Pozrieme si nejaký horor?" diabolsky sa na mňa usmial Nicholas. ,,Milujem horory!" zvolala som. ,,Videl si Annabelle?" Nicholas prikývol. ,,Ja som videla jednotku dvakrát a na dvojku síce len trailer, ale vyzerá to byť väčšia pecka ako jednotka..." zhodnotila som film. ,,Ja som videl aj dvojku." pochválil sa Nicholas a v telke, ktorá visela nad jeho stolíkom s notebookom vybral možnosť filmov nahraných na USB a pustil Annabelle 2: Zrodenie zla. Sadli sme si na posteľ, Nicholas si položil ruku na moje rameno a ja som sa oňho oprela.

,,Urobím lepšiu atmosféru..." oznámil Nicholas, zhasol svetlá a pridal zvuk. Keď sme sa už konečne usadili, spustila som film a začali sme sledovať.

Striasla som sa už len pri začiatku. Keď som pozerala trailer, boli tam 3 scény, ktoré ma na smrť vydesili. A teraz som mala pred sebou celý film.

,,O čom je vlastne ten príbeh?" opýtala som sa Nicholasa. ,,Rodina Mullinsová alebo ako sa volala mala dcéru, ale tú raz zrazilo auto. Potom tí rodičia chceli svoju dcéru vidieť, ale musela byť v tej bábike. Oni súhlasili, tak ich teraz Annabelle straší. Nejak tak to je. Už v tom nemám celkom jasno, videl som to už dávno..." To, čo mi Nicholas povedal, mi úplne v pohode stačilo.

Po 8 minútach...

,,BU!" Takmer som dostala infarkt. Nicholas ma vystrašil presne v sekunde, keď sa Annabelle otočila od okna (môžete to vidieť v traileri dolu). Chytila som sa za srdce. ,,Bože, toto už nikdy neurob, lebo ťa asi zabijem!" Bola som síce vydesená, ale aj tak som sa zasmiala. Po chvíli som sa už upokojila a mohli sme ďalej sledovať. Len som dúfala, že ma Nicholas znovu nevystraší, lebo to by bol asi už naozaj môj koniec.

---

,,Asi sa už v živote nepriblížim k oknu..." prehlásila som, keď sme dopozerali. Nicholas sa síce trochu bál, ale nezľakol sa ani raz.

,,Bojím sa..." zašepkala som mu, keď sme už ležali v posteli. ,,Keď si so mnou, nemáš sa čoho báť..." s úsmevom ma pobozkal a potom si už ľahol. Čoskoro aj zaspal. Ja som nebola unavená - keď sa bojím, nikdy nie som unavená. Snažila som sa byť čo najtichšie, aby som počula všetko, čo sa bude diať okolo. Väčšinou nie som ten typ človeka, ktorý sa pri hororoch alebo po nich skrýva pod perinu. Ja som iná - chcem mať prehľad o tom, čo sa okolo mňa deje.

Síce som sa bála, ale vedela som, že všetky tie postavy a udalosti nie sú skutočné. Ten fakt ma trochu upokojoval, tak som zavrela oči a snažila sa zaspať, čo sa mi po dlhej chvíli nakoniec podarilo.

Trailer k Annabelle 2:

Dieťa štyroch živlov |book 2|Where stories live. Discover now