Koniec?

239 19 0
                                    

Piatok, 2:10

Zobudila som sa na to, že sa letuška prihovára mame. Pýtala sa jej, či nechce nejaký nápoj alebo niečo malé na jedenie. Nechcela nič. Ja som sa len tak zo srandy tvárila, že ďalej spím. No ani som netušila, že tá sranda ma za chvíľu prejde...

Z premýšľania ma vytrhlo divné trasenie lietadla. Všetci v lietadle začali robiť paniku, ale letuške sa podarilo ich upokojiť, keďže trasenie prestalo. Keď letuška prišla k nám, povedala, že to bola len malá turbulencia a že je všetko v poriadku. S úľavou som si vydýchla a cez okno sledovala odraz Mesiaca na hladine Atlantiku.

Prešlo pár pokojných minút, keď som znova zacítila turbulenciu. Teraz už bola silnejšia a dlhšia a teraz už bol naozaj dôvod na obavy. Ľudia začali zúfalo kričať a nadávať a ja som sa len modlila, aby sme to v šťastí prežili. Po niekoľkých minútach som cítila, ako lietadlo padá dole do oceánu. Mrvila som sa na sedadle a nedokázala sa upokojiť. Mama ma chytila za ruku. ,,Bude to v poriadku. Zvládneme to." Pokrúila som hlavou a pozrela som sa cez okno. Už len pár metrov a smrť bude zažehnaná. Silno som zavrela oči a dúfala, že toto všetko je len jedna veľká nočná mora. Stisla som mame ruku a vtedy som započula silné šplechnutie a dopad lietadla do vody.

Dieťa štyroch živlov |book 2|Where stories live. Discover now