Everything falls into place (LinkxJoost)

271 11 5
                                    

I still love u Jer, Alicia & Nikki :) <3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joost P.O.V.

Het is zo ver: het Kerstgala. Alle zesde klassers komen samen voor een dinner en daarna wordt er gefeest. Iedereen leent een luxe of bijzonder vervoersmiddel, ik heb voor een limo gezorgd. 

Ik zit achterin de limo, onderweg naar Link. Ik had beloofd hem op te halen, daarna zouden we samen naar Alicia en Nicki gaan. Ik voel dat de limo niet meer in beweging is, de deur gaat open. Ik stap uit en de chauffeur gooit de deur weer dicht. Ik loop naar Link's voordeur en bel aan. Even hoor ik niks, maar dan gaat de deur open, daar staat zijn moeder. "Hey Joost, Link is bijna klaar jongen, kom maar even binnen." Ik lach en geef haar een knuffel en een kus op haar wang. Zijn moeder is een soort tweede moeder voor me, al sinds klein af aan waren ik en Link beste maatjes, en onze ouders ook. 

Ik word uit mijn gedachten geschud door het harde gebons op de trap. "De trap hoeft niet door midden hoor liefje!" Ik lach een beetje om haar opmerking. Ik draai me naar de gangdeur die open zwaait. Daar staat Link. Ik merk dat ik glimlach, maar in mijn hoofd speelt veel meer dan dat. Zijn witte pak past perfect bij zijn net geverfde, blonde haren. Zijn stropdas met kleine, blauwe kattenneuzen past perfect bij hem, net als zijn zwarte schoenen. Zijn ogen lijken te sprankelen, iets wat me vanbinnen warm laat voelen. Pas na een paar seconde merk ik dat ik staarde. Ik schraap snel mijn keel, "Zullen we gaan?" Hij knikt en glimlacht. Zodra we buiten zijn roept zijn moeder nog even, "Jongens!!! Ik wil nog een foto van jullie!!" We lopen terug naar binnen waar zijn moeder met de camera staat. Ik sla mijn arm om hem heen en glimlach. Zijn moeder maakt een foto, en nog een, en nog een...

"Kom Joost we moeten gaan anders komen we te laat!" Hij loopt naar zijn moeder en kust haar op haar wang, nu pas zie ik dat ze moet huilen. Hij veegt haar tranen weg, "Ik zal altijd jouw kleine jongen blijven mama." Ze glimlacht, hij geeft haar snel een kus op haar voorhoofd en knuffelt haar nog even. "Oke nu moeten we echt gaan!" lacht hij. Hij trekt me aan mijn arm mee naar buiten, ik zwaai nog even snel naar zijn moeder. 

Aangekomen bij de deur van de limo besluit ik hem voor hem open te houden. 'Wat een gentlemen ben jij toch!" Hij lacht en slaat me speels op mijn arm. Ik lach terug en stap na hem de limo in, mijn arm tintelt nog steeds van zijn aanraking. "Wat heb ik ineens?" fluister ik tegen mezelf, maar niet zacht genoeg dat Link het niet hoort. "Weet ik niet, wat heb je?" Ik kijk hem aan en lach. "Hele goeie vraag Link." Ik draai mijn hoofd naar het raam. "Hele goeie vraag." Fluister ik weer, dit keer wel zacht genoeg.

---

Ik voel dat Link me tegen m'n schouder stompt. Ik grijp naar m'n schouder en kijk Link aan. Hij lacht en wrijft daarna even over mijn schouder. "Sorry meneer Dagdroom, maar we zijn weer tot stilstand gekomen." Ik rol met mijn ogen en open de deur, volgens mij heeft de chauffeur besloten de deur niet meer te openen. Link springt snel voor mij de auto uit en houdt de deur voor me open. Wanneer ik uit wil stappen wilt hij de deur nep-dichtgooien, maar zijn hand schiet los en de deur komt tegen mijn voorhoofd. "Omg Joost dat was echt niet de bedoeling het spijt me zo ik zal het no-" Ik leg mijn hand over zijn mond en lach. "Maakt toch niet uit joh, van jou kan ik het hebben. Hij glimlacht, het is even stil. "Kusje erop?" vraagt hij dan. "Heeeeeel graag!" Lach ik. Na die uitspraak besefte ik dat hij niet blufte, ik voelde twee zachten lippen op mijn voorhoofd. Dit deden we vroeger wel eens vaker, maar nu voelt het ineens zo raar. Hij heeft een vriendin, ik voor vanavond een date, die trouwens verliefd op me is, dit hoort gewoon niet meer. Ik schud de gedachten van me af en loop samen met Link naar de voordeur van Alicia.

Link klopt op de deur, hij wordt al snel geopend door Nikki en Alicia, ze zijn klaar voor vertrek. Nikki loopt op me af en kust me op mijn wang, haar lippen zijn geschminkt met een dikke laag lippenstift. Ze draagt een lange, rode jurk met mouwen van kant. Ik kan niet ontkennen dat ze er mooi uitziet, maar voel ik er iets bij? Nee. Alicia draagt een middellange, blauwe jurk zonder mouwen en een riem van diamantjes om haar middel. Ik zie dat Link zijn ogen niet van haar af kan houden, iets wat ik nooit zal begrijpen. Ik mag Alicia niet, daar ben ik eerlijk in. Waarom? Waarschijnlijk om het feit dat ze bij eerdere vriendjes vaak vreemdging. Link denkt dat ze volledig is veranderd door hem, maar iets wat er altijd in zat, krijg je er niet makkelijk uit. Link weet dat ik Alicia niet leuk vind en dat hij beter verdiend, maar hij blijft mijn beste vriend, dus de enige reden waarom ik haar nog een beetje accepteer, is door Link. Ik neem Nikki bij haar arm en leid haar naar de limo, Link en Alicia volgen ons. We stappen in en rijden naar het gala toe.

YouTube OneShots! (BoyxBoy)Where stories live. Discover now