dix-sept

279 11 2
                                    

Ik had net mijn bigmac in mn bakkes gestopt, toen Ashton aan tafel schoof. 'Lekker dames?' Elise en ik knikte samen. 'Hoe was de presentatie?' Ik knikte nogmaals en slikte mn eten door. 'Ging goed. Jammer dat Luke besloot om tijdens mijn presentatie Rucha te gaan neuken in het studiekamertje, maar verder ging het prima. Ik vond dat ik het goed heb gedaan!' Ik had besloten om positief te blijven en me op Ashton en Elise te focussen. Zij waren er tenminste wel. 'Ik snap niet wat hij in die Rucha ziet.' Ik nam en slok van mn milkshake en onderbrak Ashtons verhaal. 'Ze is gewoon een 'neukertje' zoals ze tegenwoordig noemen. Nooit zal hij gevoelens voor haar krijgen. Althans, dat beweerde hij een half jaar geleden.' Ashton haalde zijn schouders op. 'Ik zal hem van de week wel even uithoren. Mikey heeft ons uitgenodigd voor een gameavond, dus uhm vrijdag ben ik alleen op de app beschikbaar, girlz!' Elise slikte. 'Kan ik je ook niet bellen?' Hij schudde zijn hoofd. Ik keek kort van Ashton naar Elise. Wat was er gaande tussen die twee? 'Ik zal wel een heel verslag naar jullie typen.' Hij knipoogde daarna. Ik pakte een kipnugget die Elise niet meer wilde. 'Ik kan vrijdag ook niet.' Verbaasd keken ze mijn kant op. 'Ik heb met iemand afgesproken.' Ashton en Elise keken elkaar weer aan. 'Is dat erg?' Ze schudde beide snel hun hoofd. 'Wat is daar erg aan?' vroeg Elise vervolgens. 'Ik weet niet. Jullie doen ineens zo raar...' Ik keek ze allebei nog even kort aan. 'Achja, ik moet zo wel weer naar pa toe, als jullie het niet erg vinden.' Ik stond tegelijk met Ashton en Elise op. 'Nee, tuurlijk is dat niet erg!' zei Elise. Het kwam eruit alsof ze me echt niet ging missen. Ashton had mijn jas al gepakt en reikte daarbij mn tas aan. 'Thanks... Ik hoor nog van jullie.' En met die woorden liet ik de tortelduifjes alleen. Blijkbaar had ik aan hun ook al niks meer.

Vrijdagavond zat ik alleen op de bank met een kopje warme melk. Ik wilde zo snel mogelijk in slaap vallen, maar het werkte niet. Daarom zat ik met Jan Smit aan op de achtergrond even schoon te maken. Het huis was een teringzooi en kon een grote beurt wel gebruiken. Die afspraak had ik verzonnen. Ik had geen zin meer om met Elise en Ashton te zitten als ze alleen maar elkaar met hun ogen al uitkleden. Ik schaamde me misschien ergens voor het feit dat ik nu niks meer heb. Ik heb geen vriend, ik heb geen moeder, ik heb geen vader, ik heb geen vrienden. Terwijl ik een slok nam, kwam het eerste appje van Elise binnen: Hey, ik wil je date niet verpesten, hihi, maar hier is een selfie van Ash en de rest van de jongens.. Okee, die selfie had mijn avond alleen maar meer verpest toen ik Lukes lippen op die van Rucha spotte. Ik keek kort naar de radio die op de kast stond. 'Nou Jan, volgens mij zijn wij samen vanavond.' Ik moest er kort om lachen. 'Ben ik toch nog niet alleen.' Tranen zwelde op in mijn ogen. Ik was echt alleen. Ik nam nog een slok en luisterde naar de klanken van 'Als je lacht'. Wat nou als ik Luke jaloers kan maken? Dat ik iemand vind die beter is? Laat maar, dat is onmogelijk. Maar wat als ik het nou eens probeer. Ik pakte snel mijn telefoon en opende facebook. Ik wist precies naar wie ik moest zoeken.

30 Minuten later ging de deurbel. 'Hey, Mel. Lang niet gezien!' Ik knikte en gaf hem een zoen op zn wang. 'Ik weet het Lars. Kom verder.' Ik had mijn zwarte skinny jeans aangedaan, een paar flinke hakken eronder en een doorschijnende blouse. Ik wist precies hoe ik Lars Cana moest verleiden. 'Waarvan deze uitnodiging?' Hij nam plaats op de bank en keek me gefascineerd aan. 'Nou, ik dacht. Nu ik weg ben van school kunnen we daarbuiten ook wel afspreken, toch? Ik bedoel, zo veel leeftijdsverschil is er niet.' Hij knikte. '4 jaar moet kunnen toch?' Ik knikte en pakte de twee wijn glazen van de tafel af. 'Of heb je liever een biertje?' Ik knikte. Toch liever een biertje. Ik zette de twee flesjes voor hem neer en ging naast hem zitten. 'Wat zie je er mooi uit?' Ik bekeek mezelf kort, alsof ik er niks aan had gedaan en zei: 'Dankje. Jij ziet er ook niet verkeerd uit.' En daarmee begon een gesprek over doorgaanse kleding, over school, over stage over Elise en tenslotte over Luke. 'Hij schijnt een relatiedip te hebben met die English trut, maar ik vind hem steeds minder leuk nu hij met haar is.' Ik knikte. 'Ik bedoel, hij had beter jou kunnen houden. Mag ik vragen waarom het eigenlijk uit is gegaan of komt dat te dichtbij?' Ik knikte. 'Liever vandaag even niet.' Hij knikte en legde zijn hand op mijn been. Ik wist niet of ik dit wel wilde, maar als ik een maal door ga, kom ik er niet zo snel meer vanaf. Ik zag in mijn ooghoeken hoe hij zich naar mij toe boog en ik voelde zijn handen op mijn gezicht. Hij draaide mijn gezicht naar de zijne toe en plantte zijn lippen op de mijne. Ik kon niet meer stoppen. Ik kon ook niet het argument gebruiken dat hij dronken was, want dat was hij niet. 'Fuck,' vloekte ik tegen zijn lippen, maar blijkbaar kwam het er anders uit. Hij mompelde wat en duwde me de bank op. Hij ging boven me hangen en gaf me kusjes in mijn nek. Ik wilde hier niet van genieten, maar deed het. Ik miste Luke zo erg, dat zelfs de kusjes van Lars goed voelde. Als ik nou gewoon inbeeld dat het Luke is, dan zal het vast best meevallen. En het hielp wel. De volgende dag werd ik naast hem wakker en was ik bijna te laat om naar school te gaan.

'Bel school maar en zeg maar dat je een gastlesje gaat geven.' Ik keek hem kort aan. 'Echt?' Hij knikte. 'Toe maar. Dan ga je vandaag lekker met mij mee.' Ik lachte en stond op. Ik ben benieuwd naar Lukes gezicht als ik met Lars de koffiekamer binnen kom lopen. 

Teachers//Luke Hemmings//☑Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu