Douze

412 12 3
                                    

In zijn jogginsbroek en zijn nirvana shirt liep ik de trap af. Ik hoorde Luke vanuit de woonkamer met iemand praten. Vraag me nog niet wie, daar kom ik zo achter, hoop ik. Ik liep de keuken in en zette de lichtblauwe waterkoker aan. Luke kwam de keuken binnen gesneld en zette hem snel uit. Ik wilde hem vragen wat er was, maar hij zoende me en fluisterde vervolgens: 'Kom alsjeblieft niet meer naar beneden. Op mijn bureau ligt mijn laptop, ga maar netflixen met oordopjes in ofzo, maar kom niet beneden.' Hij pakte twee flesjes bier uit de koelkast en wees nog naar boven voordat hij de keuken uitliep. Ik liep maar weer naar boven en pakte zijn laptop. Ik durfde niet aan zijn telefoon te zitten, dus liet de muziek zichzelf verder afspelen. Shape of you stond op toen Luke naar boven kwam rennen. Hij zette het nummer af en pakte zijn telefoon. 'Hey?' Hij draaide zich om voordat hij de hoek om was. 'Wie is dat?' Hij kwam naar me toe lopen. 'Lars.' Ik keek hem vragend aan. 'Meneer Cana.' Mijn ogen werden groot. 'Dat dus. Niet naar beneden komen.' Hij liep naar zijn bureau en pakte zijn koptelefoon eruit. 'Ga maar lekker netflixen. Ik laat wel merken wanneer die weg is.' Ik keek hem na en nam nog een slok wijn voordat ik netflix opstartte. 'Wat zou ik eens gaan kijken?' vroeg ik me hardop af. 'Teen wolf.'

Ik was ondertussen 6 afleveringen later toen de fles leeg was. Deze serie was nu al mijn favoriet, maar omdat de wijn op was, besloot ik om te kijken of Meneer Cana weg was. Zo dronken als ik was sloop naar beneden en draaide me hoofd om de muur heen. Ik rende zachtjes naar de keuken, althans, deed een poging tot, want ik knalde vol tegen de prullenbak aan, waardoor die om viel. 'Huh wat was dat?' Luke kwam de keuken in rennen en trok me omhoog. 'Wat doe je ging?! Ga terug naar boven!' fluisterde hij streng naar me toe, maar hij was te laat. Lars stond achter hem in de deur opening. 'Oh hey Mel! Ik wist niet dat je hier was.' Ik moest lachen. 'Lars wilt ook dat ik blijft.' Ik zag vaag hoe Luke zijn ogen rolde en me optilde. 'Je kan amper lopen. Ik breng je naar huis.' Hij tilde me de gang in. 'Naar huis?! Maar ik mocht blijven slapen bij Lukey!!!!' Hij zette me met een zucht op de grond. 'Shhtttt. Ik breng je naar boven,' fluisterde hij en hij deed zijn zegde. Hij tilde me naar boven en gooide me op bed neer. Hij stond snel weer op en rende de deur uit. 'Lukeee!!!' schreeuwde ik nog, maar geen gehoor. Ik rolde met mijn ogen en hoorde de deur dichtvallen. 'Lukey?!!' jammerde ik, maar geen gehoor. Ik liep weer naar beneden en bekeek de manier hoe hij Meneer Cana uitzwaaide. Toen hij zich omdraaide glimlachte hij naar mij. Hij deed de deur open. 'Ik moet nooit meer dubbele afspraken maken,' zei hij waarna hij me optilde naar boven en me weer op bed neergooide.

Ik was zenuwachtig. Heel erg zenuwachtig. Het was weer maandag en ik had van zowel Luke als meneer Cana les. Ik schaamde me voor vrijdag avond en bedacht telkens een nieuwe manier om me eruit te lullen. Ik werd er gewoon ziek van en besloot om me ziek te melden. Toen pap naar boven kwam met een beker melk en een dvd in zijn handen, ging ik recht op zitten. 'Mag ik erbij?' Ik knikte en schoof op. Het paste prima met zijn tweeën in mijn bed. Hij gaf me de beker en schoof de dvd in de dvd speler. 'Ik weet dat je niet echt ziek bent, Mel.' Zei hij terwijl hij weer naast me kwam zitten. 'Ik moet naar een andere school, pap.' Hij keek me vragend aan. 'Luke is beroemd. Iedereen weet dat ik met Luke ben en een docent met een leerling. Pap dat is wettelijk verboden.' Hij draaide zich naar me toe en gaf me een rustgevende kus op mijn voorhoofd. 'Ik snap je, schat. Maar ik heb geen geld voor een andere school.' Dat snapte ik wel. 'Wat nou als ik een tussen jaar ga doen en ga werken. Ik kan daarna op een nieuwe school beginnen, toch?' Hij knikte, maar bleef me aankijken. 'Maar is dat ook wat je wilt? Als je naar een andere school gaat, zie je Luke veel minder.' En met die zin startte hij de film.

Ik heb de rest van de dag liggen nadenken. Om een uurtje of 5 ging de deurbel en toevallig was pap net boodschappen doen. Ik liep gefrustreerd naar beneden en deed de deur open. Ik trof daar Luke, maar niet alleen Luke. Nee, ook Elise, maar niet alleen Luke en Elise. Ik keek de 3 andere jongens vragend aan. 'Hoor ik hun te kennen?' vroeg ik Elise zo onopvallend mogelijk. Ze knikte heftig. 'Je hebt tijdens de lessen niet goed opgelet, denk ik,' fluisterde ze zo onopvallend mogelijk terug. Ik stond daar in mijn paarse pyjama tegenover mijn vriendje, als ik hem zo mag noemen, mijn vriendin en 3 andere random gasten. Ik hield de deur verder open en pakte Lukes arm voordat hij doorliep naar de keuken. 'Ik, aankleden, boven.' Hij knikte en liet iedereen door naar de keuken. Ik was hier zo niet op voorbereid. 

Teachers//Luke Hemmings//☑Where stories live. Discover now