10.časť

418 23 1
                                    

Otvorila som dvere od domu, vyzula som sa a vybehla som hore do izby. Dvere som mala otvorené takže mi to nebránilo v ceste. Hodila som sa na postel a vykričala som sa do vankúšu. Keby ma aspoň nechal dohovoriť a neskákal mi stále do reči. Prečo musia byť chlapi taký tvrdohlavý? Keby ma aspoň nechal dohovoriť to čo som chcela.
Prevalila som sa na chrbát a pozerala som sa do stropu. Trochu som sa ukludňovala. Vlastne... Prečo toto ja robím? Možno že... Som sa doňho asi naozaj zamilovala. A ten dnešný bozk? Bola to tá najúžastnejšia vec na svete. Tie jeho pery. Možno že tým bozkom chcel dokázať že niečo ku mne naozaj cíti. Rozhodla som sa to teraz nechať tak a išla som do sprchy. Namydlila som sa a opláchla som sa vodou. Dala som si šampón na vlasy, vymasírovala som si hlavu a opláchla som si to. Zabalila som sa do uteráku a vrátila som sa späť do izby. Vysušila som sa, obliekla som si pyžamo a spravila som si turbán na hlave. Zajtra je ... Utorok. Zasa škola. Sadla som si na postel a začala som si čítať knihu. Po chvíli ma to prestalo baviť a tak som si zapla televíziu. Prepínala som si programi ale nič tam nebolo až keď som si neprepla na MTV. Akurát tam išla jedna moja z najobľúbenejších pesníčiek - Love me again od Johna Newmana. Začala som si spievať text piesne popod nos. Potom keď skončila , išla tam nejaká pesníčka, ktorú som absolútne nepoznala. Vypla som telku. Pozrela som sa na mobil, ktorý ukazoval že je 18:45. Postavila som sa z postele a mala som nasmerované k izbičke kde spáva Darcy. Potichu som otvorila dvere a vošla som dovnútra. Prišla som ku postielke a tam bola zakrytá dečkou Darcy. Usmiala som sa nad tým. Jemne som ju pohladila po líčku.
"Čo tu robíš?" Nadskočila som. Otcov hlas by som spoznala aj na kilometre ďaleko.
"Nič. Len som sa prišla na ňu pozrieť." Pristúpil ku postielke a keď ju zbadal tak sa mu vyčaroval úsmev na tvári.
"Čo bolo dnes v škole?" Spýtal sa.
"Nič zaujímavé." Povedala som neutrálne. Nemala som náladu sa s ním teraz hádať. Je síce až moc starostlivý, vie byť aj odporný a ešte neviem čo všetko možné... Ale stále je to môj otec. Viem že keby sa dialo čokolvek tak mňa, Darcy a mamu nikdy neopustí. Aj keď sa niekedy tak chová že už nieje k tomu ďaleko.
"O 3 týždne budú prázdniny. Nechceš ísť za tetou do Tenessee? Na tie 2 týždne."
"Veď som aj rozmýšlala nad tým." Potichu som sa zasmiala.
"Napíšem im a dohodneme sa." Povedal.
"Dobre. Ja už pôjdem do izby. Dobrú noc." Dal mi pusu do vlasov a ja som odišla do izby. Hodila som sa na postel a premýšlala som čo budem teraz robiť. Začala som byť trochu hladná tak som zišla dole do kuchyne. Otvorila som chladničku. Vybrala som si z nej šunku a maslo. Natrela som si rohlík maslom a na to som si dala šunku. Pomaly som si na tom vychutnávala. Posledný kúsok som si dala do úst a odložila som maslo a šunku späť do ladničky. Vrátila som sa späť do izby. Zapla som si film: Rock zo strednej. Hneď ako skončil tak som zaspala.

***
V noci som sa zobudila na to že mi bolo hrozne zle. Posadila som sa ale to už som cítila že rýchlo musím ísť na WC. Utekala som na WC a našťastie som to stihla. Všetko som vyvracala. Z čoho to je? Žeby tá šunka? Spláchla som to a prešla som do kúpeľne. Umyla som si zuby a vyčistila si tvár. Išla som späť do izby ale na chodbe ma zastavila ospalá mama.
"Čo sa deje?" Ospalo sa spýtala.
"Len mi prišlo zle." Pravda bola že zle mi bolo ešte stále.
"Si v pohode?" Prišla ku mne a chytila mi čelo. '"Veď máš teplotu. Kde si bola?"
"Iba v parku." Zamumlala som.
"Poď." Prišli sme ku mne do izby. Lahla som si, zakryla som sa a mama mi zatial doniesla tabletku s vodou. Zapila som tabletku a podala som jej prázdny pohár.
"Ďakujem." Snažila som sa o menší úsmev.
"Keď ti bude ráno stále zle tak do školy nepôjdeš, dobre?" Pozrela sa n mňa.
"Dobre. Dobrú noc."
"Aj tebe." Dala mi pusu do vlasov, zhasla svetlo a zatvorila za sebou dvere. Ja som sa hneď presunula do ríše snov.

***
Ráno som sa zobudila s bolesťami hlavi. Pomaly som sa posadila a hlava ma rozbolela ešte viac. Postavila som sa a zišla som dole do kuchyne.
"Dobré ráno. Ako ti je?" Pozdravila ma mama.
"Strašne ma bolí hlava. Ide mi asi prasknúť." Vytiahla som zo skrinky pohár a naliala som si minerálku. Celé som to vypila.
"Napíšem tvojej triednej e-mail že tieto tri dni nepôjdeš do školy." Vyvalila som na ňu oči.
"Čo?! Tri dni?!"
"Veď sa musíš vyliečiť. Si hladná alebo ti je zle?" Pozrela sa na mňa.
"Je mi zle. Idem si lahnúť." Pohár som dala do umývačky a odišla som do izby. Lahla som si na postel a zas som zaspala.
_____
Ahojte. Ospravedlňujem sa za chyby. Mala som v pláne pridať túto časť už v sobotu lenže sa mi to vymazalo a musela som to písať odznova :D tak? Čo si o tom myslíte? :) za každý komment a vote vopred Ďakujem! :3

Veriť či neveriť?Where stories live. Discover now