Căderea Imperiului Hamburgic¹

68 13 25
                                    


   Stelele ard în ceruri, pâlpâie și se învârtoșează ca focurile din Infern, zgândărind pântecele enormului Univers. Stau și mă gândesc: oare cu toții suntem rodul unei viscere fertile, expansionate ce ne alăptează din nimic și în nimic ne îngroapă reminiscențele? Ori ne este dat să fim mai mult? Dar unde ai mai pune și asta într-un Spațiu strâmt, ce abia și-ar face loc, împingând și împrăștiând cu șoldurile osoase galaxiile ? Uneori mi-ar plăcea să-mi simt corpul năpădit de scânteile dogoritoare ale stelelor la care tânjesc cu disperare în nopțile de înfrigurare și înfometare. De ce înfometare? Pentru că sunt gras, o gâlmă de grăsime pe chipul încă tânăr al Terrei, un ghem de carne crudă ce se mărește, mărește pe zi ce trece...exact ca Universul. El își încarcă sânul și pântecul întunecate cu nimic iară eu cu ștrudelele cu gem de la Fornetti. Însă nu sunt omul care să moară din nevolnicia sa, căci am găsit înfrânarea și am izgonit din fața mea mâncarea. Am luptat cu brațele mele robuste și am alungat orice urmă de gluten din viața mea. Cu toate acestea sunt gras. Doctorul mi-a spus că nu sunt bolnav, ci că masivitatea dumneavoastră este ereditară, fapt ce tind să-l cred. Sunt una din progeniturile Big bang-ului care a moștenit mai mult "big" decât "bang" aidoma mazărei lui Mendel². Cu toate acestea nu vreau să fac nicio operație căci nu doresc să devin o amputare a totului unitar care a găsit în mine o cale de evadare  verosimilă. Vreau să simt cum mă topesc pe colina unde am fost urgisit, scăldat în focul dumnezeisc ce mi-a fost însămânțat în sufletul meu durduliu. Să înec lumea precum potopul lui Noe, iar în urma valurilor ce vor fi spălat toată ura și prejudecata să rămân eu cu mine și arca trupului meu mustind de viață, căci Ileana mea cu plete aurii are să se fi prăpădit printre talazuri, agățându-se cu disperare de-al ei Făt-Sodomizat³. Oamenii gonesc după idealurile lor, căutând piesa care îi va completa la perfecție. Însă eu nu vrea să rătăcesc printre puzzle-uri sfărâmate, căutând să mă integrez în imaginea lor de ansamblu. Am fost lepădat grație lutului din care sunt făcut, iar acum lepădat vreau să rămân, plutind în derivă pe Marea Moartă a sufletului meu. Ferească-se orice făptură vie, căci eu sunt un iceberg de grăsime nemilos cu coca oricărui Titanic care se va apropia trufaș de mine.

     "Eu nu sunt genul care să iasă cu oricine, nu mă înțelege greșit" scuipă Ileana înainte de înec. "Caut pe cineva potrivit pentru mine". Prea bine. Și eu aștept ca din gâtul inflamat a lumii să răsară odată cu flegma zorilor o fantasmă dulce, corpolentă ce va urma Calea Lactee către inima mea.

Notă de subsol:
1. Corect scris Habsburgic. În text face aluzie la lanțurile de fast-food (hamburger)
2. Gregor Mendel— întemeietorului geneticii ca știință. A realizat studiile pe mazăre utilizând metoda hibridării observând transmiterea genelor.
3. Sodomie= anomalie sexuală.

ÎnsemnăriWhere stories live. Discover now