10.

38 4 0
                                    

-Tu ce crezi, surioară? Tu chiar crezi că am făcut asta? Că l-am împușcat fără pic de milă fix în creștetul capului pentru... răzbunare? Stătea pe un scaun într-un amărât de subsol dărăpănat, fără pic de ajutor. Ce ar fi trebuit să fac? Să-i spun bravo, felicitări pentru realizare? În caz că ai uitat, noi suntem foarte diferite. Tu fugi de probleme, eu le înfrunt. Eu omor acele probleme. Le distrug. Simplu. Acum poți fugi în brațele soțului tău să-i povestești. Sigur e gata să audă chestiile astea.

Nu spune nimic. Dar eu aștept. Aștept o reacție, o gestică, o vorbă, ceva. Își ia lucrurile și iasă grăbită pe ușă. Nu mai spune nimic. Mă așteptam la asta din partea ei. Fuge.

Până seara nu a mai făcut nimic interesant. S-a uitat până la final la filmul acela ieftin și a gătit o omletă. I-a îndepărtat pe toți. Inclusiv pe Emma, care a fost întotdeauna lângă ea
Spera să poată repara asta. Cineva suna la ușă, așa că merge repede și răspunde.

-Emma?! Ce cauți aici?

-Eu... eu mi-am rezolvat singură problemele! M-am despărțit de Cole și i-am zis să divorțăm. El a zis că nu se poate că avem doi copii, dar am spus tot ce aveam pe suflet și mâine inițiez actele de divorț.

-Când ți-am spus chestiile alea nu am vrut să...

-Nu e vina ta! Nu e vina nimănui! Așa am vrut să fie. Vreau să fiu fericită. Am doar o viață. Și-așa mi-am consumat-o cu copiii până acum. Nu am vrut să crească așa, dar acum... nu știu ce să fac.

A doua zi Jase l-a adus pe Dimitri și s-au bucurat atât de mult. Au stat toți patru, iar Anya a fost fericită. Nimeni nu a adus vorba de proces sau de altceva. S-a simțit de parcă nu s-a întâmplat niciodată ce s-a întâmplat. Emma a fost înapoi acasă și și-a luat câteva lucruri. A spus că îi este dor de copii și a fost la ei.

Pe canapea rămăsesem doar ea și Dimitri. Emma era la baie, iar Jase a plecat să își ia telefonul din mașină.

-Te simți mai bine?

-Eu sunt bine. Spune-mi de tine, ce-ai mai făcut?

-Mare parte din timp am stat cu Emma, știi cu toate chestiile astea. Dar m-am gândit și la... proces. M-am pregătit emoțional și psihic.

-Va fi totul bine, stai liniștită, spune atingându-mi mâinile, ceea ce mă face să zâmbesc. Anya, am să îți spun un lucru și nu vreau să te superi, pentru că nu a fost alegerea mea și nu am vrut să se întâmple asta.

-Ce e? Dimitri, ce s-a întâmplat?

-Anya... Îmi faci slujba atât de grea! Înainte eram tipul ăla care poate minți un procuror, dar cu tine e diferit. Instanța a decis, fiindcă au aflat de accident, ca la proces să nu fiu avocatul tău. Ți-au repartizat un alt avocat, o doamnă, dar stai liniștită, e foarte inteligentă! Oricum, eu voi fi acolo în sală și te voi susține emoțional!

-Dimitri, eu... nu știu ce să zic.






COD ROȘU ÎN F.B.I.Where stories live. Discover now