3.

77 10 0
                                    

Data: sâmbătă, 22 mai 2016

Victimă: Minnette Edward

Inculpat: Ivanov Anya

Avocați: Martin George

Petrov Dimitri

Judecător: Semenov Aleksei

ORA 11:52

Scaunele sunt așezate spate în spate, cinci rânduri pe o parte, cinci pe cealaltă. Pe mijloc, un loc de jumătate de metru dă voie oricărei persoane.

Aproape cincisprezece persoane așteaptă procesul Anyei Ivanov. Așteaptă să intre în închisoare pentru restul vieții. O singură persoană are o față familiară pentru ea, și aceea e sora ei. A venit să îi spună că totul va fi bine, dar și ea știe că nu e așa.

O a doua față familiară își face simțită prezența, Dimitri. Dimitri Petrov. Vine, o salută și se așează lângă ea.

-Adevărul, da? E domnul Semenov, reușește să spună acesta. Când liniștea se lasă în sală, toți cu robele pe ei, așteaptă judecătorul.

ORA 11:58

Judecătorul Semenov nu își mai face simțită prezența. Mâinile îi sunt reci și tremurânde. Dimtri privește spre ea, spre emoțiile ei. Îi atinge mâinile ușor, apoi i le strânge.

-Domnul Semenov îți va da un an, doi sau poate trei, pentru că vei spune adevărul. Totul va fi bine, stai liniștită!

Ea îi zâmbești, așezându-și rochia neagră pe ea. Sora ei se află în rândul numărul trei, privind spre ea. Îi aruncă o privire săgetată, ciudată.

ORA 12:07

Liniștea de acum câteva minute dispăru, dar în locul ei apărură o gloată de cuvinte și fraze aruncate din partea oamenilor din sală:

"Unde e judecătorul?"

"Om neserios!"

"Trebuia să fie aici!"

Ea nu știa ce să facă. Cum să reacționeze? Era de bine sau de rău? Un domn de vreo patruzeci și ceva de ani intră pe ușa tribunalului. Oamenii făcură liniște, aruncându-și privirea ba în stânga, ba în dreapta.

Omul îmbrăcat la costum mai făcu câțiva pași, apoi se opri în fața mulțimii.

-Bună ziua! Domnul judecător Semenov Aleksei a suferit un atac cerebral. Procesul se amână pentru data de 6 iunie. Scuzați-mi întârzierea și că v-am făcut să așteptați!

ORA 12:37

Aceeași celulă, același pat, aceeași persoană. După ce a fost luată de brațe și încătușată de către doi gardiani, a ajuns tot aici.

Dimitri nu mai știa cum să o scoată de acolo. Știa că ea nu e nevinovată, dar voia să creadă asta. Voia să creadă că ea e o persoană bună, că nu ar face asemenea lucruri. Dar nici el măcar nu știa ce să creadă...

Ea știa că trebuie să iasă de acolo cu orice preț. Nu va mai lăsa totul în voia sorții, ca până acum. Va lupta! Va minți!

Acum, cu moartea judecătorului Semenov, totul s-a schimbat. Era hotărâtă să spună adevărul, pentru că i-ar da mai puțini ani, dar acum... Kozlov e dușmanul ei. Va trebui să pară nevinovată.

Dar cum?

COD ROȘU ÎN F.B.I.Where stories live. Discover now