8.

38 7 0
                                    

   După ce domnul Jace Petrov a dus-o înapoi la secție și le-a povestit la interogatoriu toată situația, au adus-o înapoi la mica și primitoarea ei căsuță. I-a luat numărul lui Jace pentru a-l mai suna în legătură cu Dimitri, fiindcă nu a apucat să îl vadă nu de alta. Sau nu.
     Puțin timp o despărțea de închisoarea aia sumbră. A stat destul în arest, nu mai vrea. Dar greul nici nu a început. Nici nu se comparau acele câteva zile în arest, cu ce urma.  Poate era nebună, poate nu. Poate voia să îl vadă pe Dimitri, poate nu. Poate am omorât un om, poate nu. Glumesc, chiar voiam să îl văd pe Dimitri.
    Voia să o sune pe Emma, dar ceva o reținea. Nu voia să îi strice vacanța. Știa mai ales că preaiubitul ei soț o ura și credea că nu era un exemplu bun de urmat pentru copiii lor. Acesta e adevărul și i l-a spus în față într-o vară.
    "Nu știi să faci nimic! Nici măcar nu știi cum să fii o soră bună, fiindcă, dragă, nu te pricepi. Crede-mă, poate crezi că eu nu știu chestii din astea de fete, dar am și eu un frate, și aș face orice pentru el. Aproape l-ai sugrumat pe Aiden când te-am lăsat puțin cu el săptămână trecută!"
    I-a spus el acum câteva luni. Parcă acum își dorea să mai audă că e o pacoste încă o dată, dar păcat. Acum nu are cine să îi spună. Și nu pentru că nu mai este o pacoste, ci pentru că i-a îndepărtat pe toți. Încetul cu încetul.
   A început să creadă că oamenii nu o voiau în viața lor. Viața ei era un haos, va avea și ea vreodată pe cineva cu care să vorbească dimineața când se trezește? Cu cineva cu care să se certe? Cineva care să îi suporte toate ieșirile și ifosele. Și ea pe ale lui, evident. Dar planeta nu se învârtea în jurul ei, și nici măcar o dată, planetele astea nu s-au aliniat în ceva bine niciodată. Poate că amânarea procesului, schimbarea judecătorului, toate astea duceau spre bine, nu? Poate nu intra acolo, poate nu o vor mânca de vie, din prima zi. Spera măcar să mai aibă zile să le văd pe toate.
    
    La televizor era emisiunea mea preferată, "Women know", și pot spune chiar că femeile știu. Cel mai bun exemplu de femeie puternică și atotștiutoare, a fost chiar mama ei. Ea a fost una din cele mai puternice femei pe care le-a cunoscut vreodată. A fost pusă în situații atât de înjositoare, dar nu a renunțat.
    Telefonul îi vibrează, cineva sună.  Număr necunoscut. Poate e Jace.

   - Bună ziua!
   - Bună... Ăm, Jace?
   - Nu, Dimitri.
Oh,Dimitri, de când te aștept!
  - Dimitri! Ești bine? De ce te forțezi? Te-au lăsat nebunele alea de asistente cu telefonul?
   -Sunt bine, sunt bine. Am aflat că ai fost aici. Nu pot să cred că ai fugit, ținand cont că aveai brățara aia nesuferită! Ce ți-au zis la secție? Jace ce ți-a zis?
    Doamne ajută să nu-i fi zis ce am spus în mașină! Doamne, nu ți-am cerut multe lucruri în viața asta, deci te rog, te rog, dar te rog să mă ajuți acum. Luminează-l cumva, nu știu cum, pe Jace sa nu scoată vreun cuvânt față de Dimitri, te rog!
   Și-a încheiat rugăciunea și a termină de vorbit cu Dimitri. A mai întrebat-o câteva lucruri, apoi i l-a dat pe Jace la telefon. I-a spus dacă poate să o ajute într-o privință importantă. Să meargă la un supermarket și să îi ia câteva ceva când are timp liber. I-a spus că și-a luat restul zilei liber, ceea ce a bucurato enorm!

    Suna cineva la ușă. Cred că a ajuns deja Jace cu cumpărăturile. E rapid! Mai ales când e cu mașina aia de poliție.

   - Jace nu știam că ajungi așa de... Repede. Dar în fața ei nu era Jace, era o altă față familiară. Surioară, de ce nu mi-ai spus că vei veni? Credeam că ești în "luna de miere".

   -Data viitoare te voi anunța. Îi evită ultima afirmație, ceea ce o face să explodeze pe interior. De ce nu m-ai sunat când ai ieșit?

   Ea chiar crede că am ieșit? Adică, acel gen de "ieșit"?

   -Nu e ceea ce pare, adică am ieșit, dar nu am ieșit, adică e complicat. Nu voia să o încarce și pe ea cu problemele ei. Le are pe ale ei.

  - M-a sunat domnul Dimitri și mi-a spus că ești aici. Se uită în stânga, în dreapta, apoi în tavan. Face o față dezgustată la vederea camerei 

   - S-a întâmplat ceva, surioară? Spune accentuând ultimul cuvânt.
 
    -Absolut nimic. Vrei să mergem la cumpăraturi?

    Oh, nu. Eu nu pot ieși de aici! Viață crudă! Cum îi voi explica asta?

COD ROȘU ÎN F.B.I.Where stories live. Discover now