XLIII.

17.7K 1.4K 193
                                    

Jayson (Středa, 1.11., 14:52)

  ◼▪◼  

Jayson silně zabušil na Codyho dveře a hned vešel dovnitř. Raději ani nekomentoval ten fakt, že byl Cody tak opilý, že si ani nezamknul. Jestli ho teď najde živého a (vzhledem ke kocovině) relativně zdravého válet se v posteli, jen ho napomene, aby si zamykal.

Kupodivu byl ale Cody na nohách, stál u plotny a usilovně se snažil něco uvařit. Jay potáhl nosem. "Jsi si jistý, že to má takhle vonět?"

Cody odstoupil od plotny. "Já nevím. Je to divný?"

"Hodně divný," připustil Jayson. "Beztak jsi použil zkažené vajíčko. Vidíš? Kdybys spal u mě, máš to i s opožděnou snídaní do postele, která by ti neublížila na zdraví."

Cody se zamračil. "Jako já vím, že u sebe nespíme každý den, ale pravděpodobně jsem tě odmítl... proč přesně?"

"Údajně jsi se měl jít připravit na kurz plavání, protože neumíš plavat. A když jsem ti nabídl, že teda můžu jí já za tebou, řekl jsi, že už máš stejně v posteli Kapitána Ameriku a že bychom se tam už nevlezli. A zabouchl jsi mi před nosem."

   Cody zavřel oči a pomalu vydechl. "Tak mě bolí hlava, že to ani není možný."

   Jayson se uchechtl, ale nic neřekl. Místo toho Codyho odstrčil od plotny a převzal vaření. Nadzvedl si pánvičku k nosu, ale hned ji zase oddálil, když ucítil ten smrad. "To vážně necítíš, jak moc špatný to je?" zeptal se Codyho.

   Ten se zbořil na stoličku. "Dneska fakt ne. Mimochodem, nevíš, kde skončila půlka mého kostýmu? Nemůžu najít košili a falešnou pistoli, ale musím to vrátit."

   Jay měl co dělat, aby nevybuchl smíchy, když vypínal plotnu a odkládal pánvičku bokem. Pak se otočil s úšklebkem na Codyho. "Myslíš tu košili, kterou jsi omotal jednomu týpkovi kolem krku, když ti ji pochválil, a ty jsi mu teoreticky udělal striptýz? Myslím, že ji má ten týpek. Pravděpodobně i s pistolí."

   Cody se najednou jakoby probudil. Narovnal se na stoličce a otevřel pusu. Slova vyšla ale až o několik sekund později. "Jayi, já... Omlouvám se. Sakra, já si vážně nic nepamatuju. Omlouvám-"

   "V pohodě, já ti nic nevyčítám," zastavil ho Jay se smíchem. Přešel tak, že stál naproti Codymu, i když mezi nimi byla kuchyňská linka. "Jen že jsi nikdy takhle nepil, vždy, když někam jdeme, pití se spíše vyhýbáš. Až na vyjímky. Hodně vzácné vyjímky. A to jen když se něco děje."

   Cody ztuhl a podezíravě se na Jaye podíval. Jayson chtěl, aby to pokud možno vypadlo z něj samo. I když ho Cody určitě už prokoukl.

   "Mluvil jsem včera moc?" zeptal se opatrně Cody. Jay zavrtěl hlavou.

   "Právě že ne. Říkal jsi, že mi musíš něco říct a že to nebude pěkné, ale že to nebudeme řešit v tu chvíli, abychom si užili večer. A jelikož jsi se tak zřídil, asi to vážně něco bude."

   Jay obešel kuchyňskou linku, aby se mohl posadit vedle Codyho. Natočil si ho k sobě, protože viděl, jak už jeho nálada klesá. Sklonil hlavu, skousl si ret a začal si hrát s prsty, což nebylo dobré znamení.

Million ReasonsKde žijí příběhy. Začni objevovat