X.

20.5K 1.8K 58
                                    

Jayson (Pondělí, 3.7., 15:26)

◼▪◼  

Jayson vylezl už z pátého obchodu, ale v ruce měl jen jednu tašku s černým trikem, které koupil ve slevě. Ať už šel do jakéhokoliv známého obchodu, nemohl najít nic, co by se mu alespoň trochu líbilo. Už věděl, proč má tak málo oblečení.

   Vešel do obchodu věnovanému sportu a zamířil k oddělení na běhaní v rohu. Jeho pohled okamžitě spadl na funkční trička, kterých tu bylo požehnaně. Tajně doufal, že alespoň tady nějaké najde.

   Začal se prohrabovat šedými a tmavě modrými triky, když kousek za sebou uslyšel povědomý hlas. Nejprve zůstával skrčený nad věšáky a snažil se přijít na ten hlas,na to, komu patří, ale když byl stále úplně mimo, otočil se.

   Stála tam ta holka, která byla navštívit Codyho. Její hlas byl lehce zapamatovatelný, jelikož byl trochu pisklavý.

   Jay se pousmál. Včera potkal na chodbě Codyho, když se vracel z obchodu potravin naproti přes ulici a Jayson šel běhat.

   "Tak co tvá přítelkyně? Jak se má?" zeptal se ho Jayson. Cody se znovu vytřeštěně koukl na jeho tělo.

   "Ehm... Dobrý. Dneska mě přijde navštívit zase."

   "Zase?" 

   "Jo. Byla tady včera, vzpomínáš? To jsi jí nakecal ty nesmysly!"

   Cody neuměl být naštvaný, byl jenom nervózní. Po tomto krátkém rozhovoru za sebou zabouchl dveře bytu a nechal Jaysona na chodbě s úšklebkem na tváři.

   A jestli ho tedy jeho holka tolik miluje, Jayson nedokázal pochopit, proč se právě líbá s tím druhým klukem u kolečkových bruslí. Nebo to naopak chápal až moc dobře, ale ty úšklebky si nechával až na to, kdy bude moct Codyho obvinit ze lži.

   Jayson popadl jedno šedé a jedno modré tričko. Když procházel kolem těch dvou, zaťukal té holce na rameno. Ta se otočila s nenávistným pohledem, ale když uviděla, kdo před ní stojí, její výraz se zcela změnil.

   "Ale ale. Cody nebude rád, až tohle uslyší," usmál se. Pak koukl na jejího společníka. "Pff. Kdyby jsi byl alespoň hezčí než Cody."

   Dívka ze sebe vydala nějaký prapodivný zvuk, ale ani jeden nebyl schopný mu odpovědět. A tak se Jayson na patě otočil, vykročil k pokladně a nechal je za sebou. Přemýšlel, že by jim poslal ještě vzdušnou pusu, ale to by možná bylo už moc.

  ◼▪◼  

Million ReasonsWhere stories live. Discover now