XXXV.

21K 1.6K 120
                                    

Jayson (Čtvrtek, 10.8., 14:30)  

  ◼▪◼  

Jay musel do dveří kopnout třikrát, než se Jade uráčila otevřít. Nejprve neslyšeli nic, až po druhém kopnutí se zevnitř začaly ozývat povzdechy a nadávky. Proto Jason kopl i po třetí.

   Jade otevřela v bílé pánské košili, kterou měla skoro po kolena, a s takovým hnízdem na hlavě, že Jay přemýšlel o koupi nějakého ptáka na Vánoce. Bydlení by měl zajištěné.

   "Mám kocovinu jak sviňa," zamumlala, "takže doufám, že je to důležité." Cody, který do té doby stál celou dobu za Jayem, se vedle něj objevil. Ústy Codymu naznačil 'Já ti to říkal'. Jade zvedla obočí. "Děje se něco?"

   Jayson odstrčil Jade stranou a vpochodoval dovnitř. Když na ně začala házet nechápavé pohledy, Cody jen pokrčil rameny.

   "Děje," začal Jay. "Děje se něco dokonalého."

   "Nech mě hádat," přerušila ho Jade, když zavírala dveře. "Ve tvých oblíbených erotických potřebách mají zase velký slevy a chceš, abych šla s tebou, aby ses necítil divně."

   Jayson viditelně zrudl. A když se podíval na Codyho, viděl, že není jediný. "On nakupuje v erotických potřebách?" zeptal se Cody Jade a ukázal prstem na Jaye.

   "N-ne!" vyhrkl Jay. "Jen ty důležité věci. Gely, kondomy..."

   Cody se plácl do čela a zavrtě hlavou. "Víš co? Raději to rozebírat nebudeme."

   Jay si skousl spodní ret a přikývl. "Jasně."

   "Tak potřebujete něco?" zeptala se Jade. "Jestli ne, jdu okamžitě spát. Týpek, se kterým jsem včera byla, vlastní vinotéku, takže jsem ochutnala možná tak dvacet různých vín."

   "Mám obrovské novinky. Já a Cody se budeme brát a chceme, aby jsi byla naše hlavní družička!" vyjekl Jayson. Jade se vyjeveně podívala na Codyho, Cody se úplně stejně podíval na Jaye. 

   "Proč to pořád děláš?" zeptal se Cody. "Mluvíš takhle dopředu nebo říkáš něco, co není pravda. Proč prostě neřekneš, že spolu chodíme?"

   Jayson periferně uviděl, jak Jade spadla brada. Nasadil široký úsměv a a otočil k ní hlavu. "Vidíš? Já dokážu všechno."

   "Jak? Kdy? Proč? Kde? Za jakých podmínek? Cože? Cody? A ty? To nedává smysl," chrlila Jade a běhala pohledem mezi Jayem a Codym. Nejspíš tak čekala, kdo se ujme vyprávění.

   Cody rukama Jayovi naznačil, že mu dává tu čest vyprávět a posadil se. Jayson hopl vedle něj, hodil si nohy na stůl a začal narušovat fotosyntézu svým vyprávěním.

   Místy se musel smát, když viděl červenajícího se Codyho, který mlčky seděl po celou dobu. Jade jim uprostřed řeči donesla sklenice s vodou a citronem a pak se posadila do malého křesílka naproti nim. Opřela si hlavu o ruce a poslouchala.

   Když Jay skončil, zavrtěla hlavou a podívala se na Codyho. "Nevypadáš, že bys byl nějak nadšený z chození s Jayem."

   Cody se narovnal, jako by ho někdo kopl. Jaye napadla oplzlá poznámka, ale raději mlčel a čekal, co z Codyho vypadne. "Já? Ne, vůbec. Teda jakože jsem nadšený, dá se říct. Jako chápete, ne? Já jen že mi divný tady poslouchat, jak Jay podrobně popisoval všechny ty...naše chvíle? Asi tak to řeknu."

Million ReasonsKde žijí příběhy. Začni objevovat