34. ŠÁLKA V TREZORE

2.2K 172 25
                                    

Draco kráčal sebaisto so vztýčenou hlavou. Na tvári mal neutrálny výraz, v očiach trocha pohŕdania a nezáujmu a pery jemne stočené do arogantného úškrnu. Typický Malfoyovský postoj. Vždy hrdý, nadradený všetkému a všetkým. Presne tak ako ho to naučili.

Siahol do vrecka a vytiahol úhľadne poskladaný pergamen, ktorý podal jednému zo škriatkov. Ten si ho pozorne prečítal, krútil na všetky možné strany ale napokon iba prikývol.

Draco mal naozaj vážne obavy, ale vydýchol si a v duchu poďakoval svojej mame.

„Matka potreboval by som láskavosť," Draco krátko zaklopal na Narcissine dve a hneď vzápätí vošiel. Opäť mala jeden zo svojich depresívnych dní. V poslednej dobe ich dokonca mala viac než predtým, pretože ju už nemalo ani čo rozptýliť – Scorpius. Prezerala si svadobný album s fotografiami a usmievala sa.

„Draco."

„Ahoj." Draco odložil svoju škrobenú ľahostajnosť a aroganciu, ktorú mu vštepovali a ktorá sa od neho očakávala. Zdvihol jednu fotku zo zeme a usmial sa. „Vyzerala si naozaj krásne ako nevesta."

„Bol to najkrajší deň." odvetila. „Boli sme s tvojím otcom takí šťastní, zamilovaní a potom ..." zachmúrila sa a nedopovedala. 

Draco však pochopil. Lucius Malfoy sa oficiálne pridal k smrťožrútom. Dostal najvyššie možné vyznamenanie – Temné znamenie na svoje ľavé predlaktie. Symbol lebky a hada. Zmenil sa, a od toho dňa sa postupne čoraz viac obávala všetkého. Často myslela na Andromedu, ktorá ju varovala pred Luciusom Malfoyom, no ona bola príliš zaľúbená, zaslepená a aj nahnevaná na svoju sestru kvôli tomu, že sa zriekla rodiny kvôli tomu mužovi, ktorý jej nebol ani trocha hoden.

Deň keď sa jej narodil Draco, precitla úplne. Odvtedy jediné po čom túžila bolo šťastie a bezpečnosť jej syna. „Zlyhala som."

„Ale nie." Draco si k nej sadol. 

„Ale áno." utrela si slzy. „Dovolila som aby ti Lucius toto všetko urobil, aby si mu musel slúžiť ..."

„Matka, to nie je tvoja vina." ubezpečil ju Draco.

„Ale áno je." trvala na svojom. „Dopustila som to." pohladila ho po líci, stále plakala a pery sa jej chveli. „Tvoj otec nebol dobrý človek, ani manžel ani otec. Ale keď som ho spoznala bol iný. Ale to monštrum z neho urobilo muža, ktorý bol ako kus ľadu. No napriek tomu som ho stále milovala, a chýba mi."

„Mama ..."

„Áno?" opýtala sa ho úplne iným tónom. „Chcel si niečo chlapček?"

„Áno." pritakal Draco. „Potrebujem pomôcť. Pamätáš sa keď si mi hovorila o tom kúzle na falšovanie písma?"

Narcissa sa zasmiala. „Ach áno!" prikývla. „Starý dobrý strýko Alphard ma to naučil. Jeden z mála slušných ľudí v našej rodine, asi preto naňho Blackovci zanevreli." mykla plecami. „Bolo to veľmi užitočné kúzlo, vďaka nemu som sa mohla vyšmyknúť do Rokvillu aj mimo povolených dní aby som sa stretla s Luciusom."

„Pamätáš si to kúzlo?" opýtal sa Draco.

„Áno." odpovedala Narcissa okamžite, no zamračila sa. „Čo nebezpečné zase robíš?"

„Nepýtaj sa, a nebudem ti musieť klamať." zaškeril sa no potom zvážnel. „Potrebujem sa dostať do trezoru Bellatrix, ale to znamená, že potrebujem akési jej povolenie. Pomôžeš mi?"

„Ak to Bella zistí ..."

„Ja viem," prerušil ju Draco. „Viem, že je schopná všetkého, ale potrebujem to urobiť. Pre Scorpa."

Dawn behind the black horizon [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now