12. ELIXÍR

3.2K 270 54
                                    

Dni na Malfoy Manore sa pomaly vracali do normálu, pokiaľ to teda bolo možné. Draco sa doma zdržiaval minimálne, čo Hermione celkom vyhovovalo. Starala sa o malého Scorpiusa a vo voľnom čase si čítala knižky o bábätkách, ktoré jej dala Narcissa. Nijako nekomentovala jej tehotenstvo a Hermiona mala aj tak pocit, že vie pravdu. Raz popoludní sedeli spolu v jedálni, Hermiona mala v náručí chlapčeka a kŕmila ho kašičkou, ktorá mu chutila.

„Prísť slečna Pansy!" zapišťala Nimmy, ale úplne zbytočne, keďže Pansy samozrejme nečakala, ale vošla.

„Čo tu ona robí?" zazerala na Hermionu a ukázala na ňu prstom. „A kde je Draco?"

Narcissa vyzerala podráždene. Vstala a vyzerala pri tom dosť hrozivo, ako zhodnotila Hermiona. Narcissa Malfoyová bola naozaj pôsobivá žena. „Vyrástla si v jaskyni? Alebo ťa nenaučili pozdraviť a troche slušnosti?"

Pansy sa odula. „Chcem hovoriť s Dracom!"

„Nie je doma!" oznámila jej Narcissa pokojne. „Ale keď sa zjaví, poviem mu, že si ho hľadala." prenikavo sa dívala na Pansy.

„Budem vám vďačná," odvetila Pansy už o dosť miernejšie. „Ja len ..." odrazu sa rozplakala. „Draco sa mi vyhýba a kolujú rôzne zvesti o nej!" mračila sa na Hermionu. Tá sa snažila zachovať svoj pokoj. „Chcem hovoriť aspoň s ňou!" ukázala na ňu prstom.

Narcissa sa zatvárila trocha zmätene, ale napokon Hermiona prikývla.

„Dobre teda," Narcissa súhlasila, ale veľmi sa jej to nepozdávalo. „Hovor teda."

„Osamote!" zažiadala Pansy panovačne. Hermiona vstala a dala Scorpisa Narcisse. „Môžeme ísť do pracovne?" navrhla. Narcissa prikývla, no pozdávalo sa jej to čoraz menej. Nemala totiž Pansy Parkinsonovú vôbec rada.

Hermiona šla prvá, Pansy kráčala za ňou a len čo prekročila prah knižnice a Dracovej pracovne zatvorila za sebou dvere.

„Čo chceš Pansy?" spýtala sa Hermiona tónom, ktorý naznačoval, že chce mať toto celé čo najrýchlejšie za sebou.

„Ty všivavá humusáčka!" Pansy na ňu zazerala. „Už aj mi povedz, čo máš s Dracom!"

Hermiona sa snažila ostať pokojná. „Neviem ako to špecifikovať." riekla vyhýbavo. „Spýtaj sa jeho!"

„Dobre," Pansy sa zákerne uškrnula. „Nechcela som, ale cruciatus ti rozviaže jazyk!"

„Nie!" Hermiona inštinktívne cúvla a chytila sa za bruško. Pansy sa na ňu zadívala akosi pozornejšie. Na jej tvári sa zračil šok a znechutenie. „Ty ... naozaj čakáš jeho dieťa. Nie je to klebeta." namierila na ňu prútik pripravená ju mučiť. „Za to mi zaplatíš." zasyčala. „Crucio!"

Hermiona vykríkla, okamžite klesla na zem. Už ju predtým mučili, ale toto bolo horšie než všetko čo zažila. Dieťatko ... nechcela oň prísť.

„Čo tu robíš Pansy?" Draco vošiel do miestnosti, a za ním cupitala nervózna Nimmi, ktorá sa mu snažila vziať plášť.

„Finite incantatem!" vyhŕkol prvé kúzlo čo ho napadlo. Hermiona prestala kričať, no celá sa triasla, a na tvári mala kvapky potu. Kľakol si k nej. „Ako ti je?"

„Neviem," zašepkala. Celú tvár mala mokrú od sĺz.

„Draco!" zvolala pohoršene Pansy.

„Nemali sme dnes dohodnutú schôdzku Pansy," povedal jej odmerane. „Takže ťa žiadam, aby si odišla, kým sa ešte ovládam!"

Pansy sa pri jeho slovách naježila. „Ja som tvoja snúbenica a nie obchodný partner! Ja si nemusím s tebou dohadovať, žiadne schôdzky."

„Vypadni!" zopakoval.

Dawn behind the black horizon [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now