Bu hikayeyi neden okumalısınız?

48.5K 2K 557
                                    

Eğer yüzünüzde bir tebessümle birlikte kendinizden ve çevrenizden parçalar bularak okumak istediğiniz bir hikaye arıyorsanız doğru adrestesiniz ve aramıza hoş geldiniz.

Bu yazıyı hangi mevsimde hangi gün ya da hangi saatte okuduğunuzun bir önemi yok. Tesadüfen yolunuz buraya düştüyse bile size söylemek istediğim bir kaç şey var. Hayatınızda olmasını isteğiniz insanlarla mutlu bir ömrünüz olsun ve her gülümsemeniz bir öncekinin izini silecek kadar büyük olsun. Sizi seviyorum.

Keyifli okumalar dilerim.


Neden bu hikayeyi yazdım?

Öncelikle bir kadın olarak belirtmeliyim ki bu dönem popüler kültürü kadını korunmaya muhtaç bir obje olarak tasarlıyor ve bu beni oldukça rahatsız ediyordu. Bunun için de kimsenin emek verdiği bir hikayenin altına nefret ve kin dolu hakaretler yazamazdım. Herkes kendi hayal dünyası ışığında kurgularında özgürdür.Ben de kendi kurgumu yarattım ve olmasını istediğim düzeni içine serpiştirdim. 

Aslında okuduğum ya da izlediğim kadın karakterlere tepki olarak yazdım da denilebilir. Bu dönem okuduğum her hikayede ya da romanda hatta ve hatta izlediğim dizilerde kadınlar saf, masum, ensesine vur ekmeğini al şeklinde tasarlanmış oluyor. Ben buna karşıyım. Bizler köşede ilgi bekleyen, verilenle yetinen, sevda uğruna her şeyi sineye çeken varlıklar değiliz. En azından ben öyle değilim. Ben oyunu kuralına göre oynayanlardanım.

Herkes eşittir ve sırf alfa erkek tabirine uyuyor diye diğer insanlardan üstün kabul edilemez ve  başkalarını hor göremez mantığıyla kendi hayal dünyamı buraya aktardım. 

Peki hikayede nasıl karakterler var?

Sizin benim gibi bir kadın karakter var bu hikayede. Yeri geldiğinde bir şeytan kadar kurnaz yeri geldiğinde bir bebek kadar masum ama asla bir erkeğin gölgesinde yaşamayı sorgusuz sualsiz kabul edecek bir kadın değil Beliz. Espirili, eğlenceli ve hayat dolu. Kız whatsapp grubuyla yaptığı çılgın dedikoduların da bir sınırı yok.

Esas erkeğimizse hiç öyle mükemmel değil. Kusurları var, her insan gibi hataları da var ama o haliyle bile benim kalbimde yer edinebilen bir adam Mehmet Asaf.  Bağnaz, saygısız ve züppe değil.  Kısacası güzel seven bir adam Mehmet. 

Olay akışında her gün yeni bir aksiyon yok. Kendi hayatımdan yola çıkarsam hiç kaçırılmadım, tepemde kurşunlar uçuşmadı ve bir mafya tarafından hiç takıntılı bir biçimde takip edilmedim. Yani anlayacağınız senin benim gibi insanların hayatlarında olan komik ve eğlenceli şeyler var burada.

Acılar, üzüntüler, göz yaşları yok mu bu hikayede? Elbette ki var. Hayattan şeyler diyorum ya. Hayatın içinde olan her şey burada da bolca mevcut. Tabi ki bu bir kurgu olduğu için biraz daha masalsı bir şekilde...

Umarım bu hikaye rehberi sizin işinize yaramıştır. Eğer senin tarzın bir hikaye değilse boşuna zamanını öldürmemiş oldun. Eğer tam bana göre diyorsan da bu eğlenceden daha fazla mahrum kalmamış oldun.  Öpüldünüz.

"Bu hikayeyi neden okumalısınız?" adlı içerik fikri, bir kurgu niteliği taşımakla birlikte tamamen şahsıma aittir. İntihal yapılmaması önemle rica olunur.

-Ancakendineyazar




İstanbul MasalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin