Bölüm 8

33.4K 2.2K 324
                                    

Size bir sürprizle geldim...

😶😶😶


Mehmet Asaf Karamehmet'in Ağzından

Çok yoğun geçen bir günün ardından evimin salonunda mesken ettiğim koltuğuma oturmuş maillerimi kontrol ediyordum ki telefonuma gelen bildirim sesiyle dikkatle baktığım ekrandan ayrıldım.

Normal zamanda çokta aktif olmadığım ama şu sıra ilgimi fazlaca çeken bir platformdan gelmiş bildirim. Uygulamaya girdiğimde Beliz'in yeni bir resim paylaştığını gördüm.

Başında bareti, omuzlarında kabanı ve yüzündeki ifadeyle o kadar asil duruyor ki insan yutkunma ihtiyacı hissediyor. İnsanda keşfetme isteği uyandıran bir gizemi var.

Dışardan bakıldığında plaza kızı tabirine yeni bir boyut kazandıracak bir görüntüsü var, konuşmaya başladığındaysa kendiyle ilgili bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor sizlere. Verdiği cevaplar zeka pırıltısıyla dolu ve insanda yersiz bir neşeye sebep oluyor.

Hakkında oldukça fazla şey duydum. Adı geçtiğinde insanların yüzü gülüyor ve hep aynı şeyi söylüyorlar. Göründüğü gibi bir kız değil, hayat dolu. Ekibinde yer aldığı etkinliğin koordinatörü Beliz'in oldukça prensip sahibi olduğunu, kendisine verilen işleri gönüllü bir faaliyet gibi değil profesyonel iş ahlakıyla yürüttüğünü söylediğinde dikkatimi çekmişti.

Kızları tanırım, bu sözü her çiçekten bal alan bir adam oluşuma yormayın. Üzgünüm ama ben o tarz ilişkiler içinde yer alan insanlara saygı duyamıyorum. Bunun kadını itibarsızlaştırdığını düşünüyorum bu kadar hassas olmamın sebebi kız kardeşimin olması belki de. Abi olmak erken yaşta çocuk sahibi olmak gibi bana göre.

Karşımdaki kişi kim olursa olsun Sena'ya göstermeye çalıştığım özveriyle yaklaşmaya çalışıyorum. Sena'yı da şu sıra sayıları bir hayli artan kulüp kızlarının çizgisinden çok uzak bir şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Yaşıtlarına göre daha oturaklı bir hayat sürmesine rağmen fazla rahatına düşkün.

Hayatının sorumluluklarını alabilecek olgunluğa uzun yıllar erişemeyecek gibi duruyor. Çalışmak kelimesini duyduğunda bile anında kaçarak uzaklaşır.

Beliz'in de benzer şartlarda büyüdüğü giyiminden, halinden tavrından tüm bu ibarelerden anlamayacak kadar kalın kafalıysanız arabasından anlaşılıyor ama şu an tatil dönüşü işinin başında bir kadın görmek onunla ilgili şaşkınlıklarıma bir yenisini ekledi.

Onunla ilgili ilk şaşkınlığımı Ekim ayında sponsorluk toplantısı için okula gittiğimde öğrenci şenliğinde yaşadım.

Çok yoğun bir programın içinde adeta zaman yaratarak geldiğim öğrenci kulübü toplantısına makam aracıyla gelmiş olmanın rahatsızlığı var üzerimde. Eskiden benim de öğrencisi olduğum bir vakıf üniversitesi burası. Ailenizin adıyla gövde gösterisi yapmaya ve bu tarz şeylerden dolayı ilgi görmeye oldukça müsait bir yer. Ben de hal böyleyken, otoparka kadar makam aracıyla gidip dikkatleri üzerime çekmek istemiyorum. İleride kalabalık bir insan topluluğu okulun önündeki etkinlik alanda toplanmış bir şeyleri izliyor gibiydi.

Aradığım fırsat ayağıma gelmişti. İleride izledikleri şey her ne ise benden daha ilgi çekici olduğu kesin. Bunun avantajını kullanarak şoföre beni burada indirmesini, ilerdeki otoparka arabayı park edip beklemesini söyledim. Bugün okulda bir şenlik düzenlendiğinden haberim var öğrenci grupları belirli yerlerde kümelense de bu alanda bariz bir kabalık oluşu da fazlasıyla ilgimi çekti. Bende o kalabalığın bir parçası olduğumda kurulan futbol sahasının içinde iki kişinin durduğunu gördüm.

İstanbul MasalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin