Aquell collaret

37 6 4
                                    

Anava sol pel carrer, escoltant les converses de la gent i pensant en com passaria aquell Nadal quan de sobte els llums de l'aparador li van cridar l'atenció. Es va apropar a la joieria i va mirar atentament el que hi havia. Darrere el vidre hi havia un munt de collarets, anells, arracades i braçalets. El llum tènue de l'interior il·luminava la bellesa dels objectes preciosos i els feia semblar màgics. Una ràfega d'aire fred va fer que l'home s'encongís una mica; va deixar anar un sospir. La gent darrera seu caminava mentre parlaven, reien i s'ho passaven bé. Però ell no; ell estava seriós i més aviat trist. Un collaret li va cridar l'atenció: s'assemblava tant al que ell li havia regalat just feia un any...

"És preciós! Me'l pots posar?", li va demanar ella. Ho va fer amb molt de gust i va acompanyar l'acció d'una carícia i un petó. Encara se'n recordava com si fos ara. Però ja en feia un any, d'allò.

Es va posar les mans a les butxaques, va mirar-se el collaret per últim cop i se'n va anar. Aquell Nadal el passaria sol. Ella ja no hi era. 

Miscel·làniaOn viuen les histories. Descobreix ara