Episode 2.- War..?

512 29 1
                                    

Budim se. Harryjeve ruke su me obgrlile s leđa. Malo sam se okrenula prema njemu u ugledala zelene oči i prelijep osmijeh. Harry je bio budan i pjevao mi je nešto, ali je prestao. „Čekao sam da se probudiš..“ tiho je rekao hrapavim glasom, poljubio me nježno u čelo. „Koliko je sati?“ protrljala sam oči i pitala, dok se na mom licu isticao malo jutarnji osmijeh. „Pola 12.“ Rekao je. Oke nije ono bio onda baš jutarnji osmijeh, ipak je pola 12, ali oke, blizu sam. Oslobodila sam se njegovog zagrljaja te sam sjela na krevet. Sebi sam privukla svileni pokrivač i ogrnula svoje golo tijelo. Harry je go ustao sa kreveta, iz ladice izvadio čiste boxe i obukao ih. Izašao je iz sobe. Ustala sam i iz svoje ladice izvadila čist unutrašnji veš i obukla ih. Otišla SAM u kupaonu. Počela sam se umivat i prati zube. Čula sam Harryja da je ušao u našu sobu. Čistu četkicu za zube, vratila sam na mjesto. Uzela sam peškire koje smo ja i Harry sinoć koristili i bacila ih u korpu za pranje. Izašla sam iz kupaone i ušla u našu sobu. Harry je zakopčavao svoje čiste pantole.

Odjednom, njegov mobitel je zazvonio. Javio se. „Halo?.....Šta se desilo?!.....RAT?!?“ Harry je odgovarao i postavljao pitanja toj osobi s kojom je pričao. Ali, na onu riječ RAT sam se uplašila. Uhvatila sam ga za ruku. Pogledao me i klimnuo glavom kao 'Sve će biti u redu' no moja uplašena faca nije nestajala, nasuprot postajala je sve više uplašenija. „Dobro, dolazimo!“ rekao je i prekinuo. „Šta se nesilo, Harry?“ pitala sam uplašeno. „Moramo ići u dvorac. Justin je najavio rat.“ Rekao je i uhvatio me za ruku. „Kakav rat? Već 3. Godine sam ovdje i još nisam čula za rat.“ Uspaničeno sam rekla. „Poslednji rat bio je prije 4 godine. Tada su odveli Gemmu. Justin ju je zarobio...“ Harry je rekao, tužno. Ne znam kad sam ga zadnji put vidjela tako tužnog, kad sam ga uopšte vidjela tužnog? Nisam trebala ništa pričat... Gemme već 4 godine nema. Samo Bog zna šta je s nje dosad... 

„Idem se obuć.“ Rekla sam i krenula do ormara. „Uredu, idem auto izvest iz garaže. Ti dođi.“ Rekao je i izašao.

Obukla sam tamnozelene pantole, crnu majcu i kožnu jaknu, na noge idu štikle. Izašla sam, zaključala kuču i pričekala Harryja da sa autom izađe iz garaže. Dođao je. Otvorila sam vrata suvozača i sjela u auto. Stražari su nam otvorili veliku kapiju i izašli smo iz dvorišta naše vile. „Sinoć si bila opasna.“ Harry me je vragolasto pogledao i nasmijao se. Svoju ruku je stavio na moju nogu. „I ti si.“ Rekla sam. „Sinoćne noći uvijek či se prisjećat. Sljedeći put ćemo začinit malu dušu, ako one i DUŠE.“ Nasmijano je rekao. „Kako ti kažeš.“ Stavila sam svoju ruku na njegovu koja je bila na mojoj nozi i stisnula je. 

Ubrzo smo bili u dvorištu dvorca. Ušli smo u dvorac i pravo u dnevnu. Tamo su nas svi čekali. Došla je i Cat i Ken, Bellla i Robert, Tom i Cleo, Louis,Niall,Liam i Zayn i svi drugi su bili tu. Pozdravili smo se i sjeli. „Čemu povod rata?“ pitao ih je Harry, „Justin je saznao za Lucy, da ima sve moći. I da, ako se ona uda za njega, njihova loza će vladati čitavim svijetom. Želi je za sebe i svoju dinastiju jer bi mu Lucy donijela najveću moć.“ Rekao je Niall. 

„OMG! Ne želim među vukodlake, moje mjesto je ovdje, uz Harryja!“ rekla sam, ja i Harry smo se zagrlili. Nikad se neću odvojit od njega, nit to želim nit išta drugo može uticat na to! „Njega nije briga šta ti želiš, on želi tebe.“ Rekla je Cleo. „Uredu, to se više ovdje neče spominjat jer ja ne dam nju. Ona je vampir i moja je!“ Harry je ustao i rekao to svima. „Što se mene tiče idemo u taj jebeni rat i pobijedit čemo ih! Ima pola da ih pobijem i spasit ćemo Gemmu. IDEMOO!“ rekla sam puna ponosa. „Ne ideš ti.“ Harry je rekao i time pokvario moje raspoloženje. „Idem.“ Smireno sam rekla. „Ne ides.“ Rekao je. „Idem.“ponovo sam rekla. „Lucy, ne ideš Hoćeš da ti se nešto dogodi?!“ proderao se na mene. „Harry, ja znam kontrolirati svoje moći! Jača sam od pola vas!“ počela sam se drati.

"Harry, Lucy zna kontrolirati svoje moći i potrebna nam je." Robert je rekao. Svi su se složili. Harry nije progovarao. Svi smo se dogovorili oko rata. Imamo preko 10,000 vojnika plus mi vođe i do vođa haha. 

Ja i Hazz se vraćamo kući. Mrak je. "Ne želim da ideš u rat.." Harry je rekao i prekinuo tišinu koja je vladala u auttu. "Harry, oni su moje roditelje zarobili kao i Gemmu. Želim ih poraziti i vratiti smoje roditelje. Također, tebe ne želim ostaviti samog, želim biti uz tebe." uhvatilla sam ga za ruku. "ALI bojim sse za tebe." nakratko me pogledao i oči vratio na cestu.

"Ne trebaš, Harry. I ja sam vođa svoje loze kao i ti svoje." ozbiljno sam govorila. Zar se toliko treba bojati? "Ti si jaka. Drago mi je što te imam.." nasmijao se i nakratko me pogledao. "Ja sam sretna što te imam. Naučio si me živiti...Ti si meni sve u ovom životu." rekla sam. Šta bih ja da njega nije bilo. Hodala bih ulicama Portugala i umirala tamo kao jedini vampir. Vukodlaci bi me davno ubili..

Stigli smo našoj kući. U hodniku skidamo naše jakne. "Idem se presvući, nešto lagano obuć, ovo mi je sve pre uskooo." rekla sam i krenula se penati stepenicama na sprat. "Uredu." rekao je. Ušla sam u našu sobu i ugledala nered od prošle noći. Prisjetila sam se svega šta smo radili. Pokupila sam moju i Harryjevu odjeću sa poda i krenula u kupatilo s njom da ih ostavim u košaru. Čula sam da je Harry ušao u sobu. "Uhhh, lijepo." rekao je Harry u sobi kroz smijeh. Krenula sam u sobu. Harry je stojao pored našeg kreveta i gledao ga. "Šta je?" prilazila sam Harryju. Ugledala sam veliku mrlju na krevetu. "O Bože, ovo se neće moći oprat." stavila sam ruku preko usta. Na krevetu je bila fleka kako je Harry svršio. "Uhh, kad se sjetim..." rekao je Harry kroz smijeh. Svoju ruku prebacio je preko mojih leđa. "DAJ HARRY, sljedeći put nešto stavljam na krevet." ljuto sam rekla i preksrtila ruke ispod grudi. Harry je iz svog džepa zvadio mobitel i tražio nešto na njemu, te ga stavio na uho. "Šta radiš? Koga zoveš?" sa čuđenjem sam ga pitala. "Da naručim novi madrac." izdigao je obrve i rekao mi, nakon čega se nasmijao i namignuo mi. Nasmijala sam se. 

¸***¸ 

Harry je završio poziv sa nekim prodavačem madraca i naručio nam jedan. Ja sam sjedila u ćošku kreveta i razmišljala. Harry se oblačio. "O čemu razmišljaš?" prekinuo me i pitao. "O ratu...." rekla sam spuštene glave. "Eto vidiš da ne želiš da ideš!" naglo je progovorio. "Ne Harry! Razmišljam o tome, šta ću ako ne pronađem svoje roditelje, ili ću ih naći mrtve" digla sam glavu i niz moj obraz je skliznula suza. "Ne. Ne razmišljaj tako. Ti si jaka. Naći ćeš ih. Zajedno ćemo ih naći." ohrabrivao me kada je sjeo pokraj mene i brisao mi suze. "Da,, ja sam jaka..." govorila sam. "Želio bih da jednog dana dobijemo kćerku, jaku i hrabru kao ti." zagrlio me i rekao. "A da zna ohrabrivat kao njen tata i biti lijepa kao on." nasmijala sam se što je i njemu izmamilo osmijeh. "Obuci se i siđi, ja idem u dnevnu." rekao je i izašao. Pošto sam čitav dan u pantolama, vrijeme je da se raskomotim. Obukla sam treberku i majcu na bretele. Sišla sam u dnevnu. Harry je ležao i gledao neki film. "Hošemo li jesti?" pitala sam dok mi je samo glava virila iza vrata. "Sad da je Niall tu rekao bi 'kakvo je to pitanje' hah Hoćemo." namsijao se. Ušla sam u kuhinju i počela pravit jelo. U rernu električnog peći stavila sam krompir. Počela sam pravit šnicle. I da, nemojte se čudit, znam ja pravit jelo. Dok sam bila kod Alana i Merry, morala sam pravit jelo.

¸***¸

Šnicle su gotove, iz rerne sam izvadila krompir i na njega izrezala topivi sir i ponoovo vratila u rernu kako bi se sir istopio. Nakon par minuta, sve je bilo gotovo.

"Prelijepo miriše.." Harry me uhvatio oko struka i šapnuo mi. Nasmijala sam ga i poljubila u obraz.

WE ARE VAMPIRES!Where stories live. Discover now