Episode 11.- I don't make you jealous...!

484 35 0
                                    

"Da, idemo." rekla je Cat.

Krenuli smo pjesice. Noc je prelijepa, zvijezde sijaju na nebu. Kako prelijepo. Vec duze vrijeme nisam vidjela ovako lijepo nebo. Ja sam jos uvijek u Catinoj haljinici i stiklama. Nadam se da mi nece biti hladno poslije ako zahladni. Nemam jakne. Ma uredu je, sigurno se necemo dugo zadrzati. Cat je ispred sa Kenom a Bella iza sa Robertom. Ja sam tu negdje izmedju sa Harryjom, Louisom, Niallom, Liamom i Zaynom. Ja sa mskroz na jednoj strani a pored mene Zayn. Dok je Harry na skroz drugoj strani. Stalno me posmatra. Ja cijelo vrijeme pricam i smijem se sa Zaynom. Doista, Zayn je smijesan. Nekad nam se i Niall pridruzi i smijemo se zajedno alli vecinom on prica sa Liamom i nekad za Louisom i Harryjem.

"Mi kad god pricamo o nekome, Niall odmah misli na hranu i promijeni nam temu. On je opsjednut hranom. To je njegov zivotni saputnik." pricao mi je Zayn na sto sam se odmah glasno zasmijala. Harry me je ostro pogledao, ali nisam na to obracala paznju te sam se nastavila smijati. Smeta mu sto se smijem??

"Stigli smo!" drsko je rekao i prekinuo me u smijehu. "Dodji." rekao mi je Zayn. Krenula sam za njim ali me Harry uhvatio za ruku. "Ja i Lucy moramo popricati!" rekao je i odvukao me od Zayna. Boze, sta mu je sad? "Zasto to radis?" stali smo ispod nekog drveta i pitao me. "Sta radim?" sa cudjenjem sam ga pogledala i pitala. "Zasto me pravis ljubomornim!?" ozbiljno mi je rekao. Skoro se proderao na mene.

"MOLIM? Harry mi nismo zajedno. Zasto bih te pravila ljubomornim?" malo sam se proderala, dovoljno za Harryja i da me ostali ne cuju. "Lucy, ja znam biti i gori!" ljuto me uhvatio za ruku i stisnuo je. Osjetila sam mali bol te sam se zbog toga nanervirala. "O cemu ti pricas. Ja tebe ne pravim ljubomornim i zasto bih? Sto se mene tice budi gori, ja te poznajem takvog kakav jesi. Ali eto, ako hoces biti gori, budi. Pa vidi do cega ce to dovest!" proderala sam se. Nanervirao me! "Uredu, vidjet ces jos kakav mogu biti! Puno gori!" rekao je moju ruku i dalje drzeci cvrsto. Stisla sam zube i trgnula svoju ruku koju je drzao. Odmakla sam se od Harryja, a on je otisao negdje. Ostala sam sama.. Pogledala sam prema Liamu, Niallu, Louisu i Zaynu, gledali su me upitno. Shvatili su da smo je ja i Harry svadjali. Sjedili su na klupama te sam im se polako priblizavala. Sjela sam pored Louisa koji je sjedio malo odvojeno od drugih. "Sta se desilo?" tiho me je upitao. "Ma, posvadjali smo se....Opet" spustila sam glavu i rekla. "Sta ti je rekao" Pita me je Louis ponovo, ali ovog puta zabrinuto.

"Da ce od sada biti puno gori..." tiho sam rekla. "Ouh, to ce biti lose." rekao je, pogledala sam ga. Njegove rijeci su me uplasile. Pogledala sam oko sebe, svi su bili tu. Samo Harryja nigdje nije bilo. "Gdje li je otisao? Mozda da pije?" panicno sam pitala Louisa. "Ne, sigurno u dvorac." rekao je. "Mislim da je vrijeme da krenemo." ustala sam sa klupe i rekkla kako bi me svi culi. Decki i cure su ustali i dosli do nas. Krenuli smo u dvorac. PRilicno brzo smo stigli. PRed dvorcem smo, ulazimo unutra. Ken i Robert su otisli. Ja sam sa Louisom. Ostali decki i cure su otisli u svoje sobe, valjda. "Gdje je Harryjeva soba?" pitala sam Louisa dok smo hodali hodnikom.

"On je uvijek u svojoj radnij sobi, a ona je tu." pokazao mi je prstom na sobu. "Jeli ono tamo moja soba?" pitala sam ga. Ne znam za sto sam ga pitala ali imala sam u sebi neki los predosjecaj. "DA" rekao je. Ocima sam mu pokazala da ode, otisao je. "Stojim pred vratima Harryjeve radne. Ruka mi je stojala blizu vrata. Tako je stojala kako bih pokucala. Ruka mi je i dalje stojala blizu vrata. Sad cu pokucati. Moju ruka krenula je ka vratima ali se zaustavila kada se cuo neki zvuk iz Harryjeve sobe. Nesto je razbio. O Boze, sta cu sad? Uplasila sam se. Mislim da ne bih trebala ulazit. Lose je volje, zbog mene, a da me jos vidi... Nema sanse. Otisla sam prema svojoj sobi. Usla sam unutra a tu su bile Bella i Cat. "Jesili dobro?" pitala me Bella. "Ne, nisam." jedva sam progovorila. "Sta je sad bilo?" ponovo me pitala. "Harry?" Cat se ubacila u razgovor. "Daa." rekla sam i bukvalno se bacila na krevet. "Jeste li se opet posvadjali?" pitala me Bella. "Jesmo, ali sigurna sam da se vise necemo mirit.? progovorila sam nekako jer mi je glava bila u jastuku. "Zasto?" Cat me pitala. "NE razumijem ga. Govori da ga pravim ljubomornim a mi nismo ni zajedno. U ostalom, nemam namjeru pravit a ljubomornim kad i necemo biti zajedno" digla sam se i sjela na krevet. "Sta si uradila pa misli da ga pravis ljubomornim. Ispricala sam im kako je protekao put do parka i svadja s Harryjem i kako mi je rekao da ce biti puno gori. "Ouuu, bolje mu ne idi visena oci." ozbiljno je rekla bella. Jooj Boze, u sta sam se ovo uvalila.Nisam trebala dopustat da dodje do ovog neceg sto ni mi ne znamo kako nazvati.

***

Jutro je, Cat me budi.

"Hajde da rucamo." rekla je a pored nje je stajala Bella. Cek, rucamo? PA jesam li ja pola dana prespavala? Kratko sam ih pogledala pa i progovorila: "Ne zelim." rekla sam i okrenula se. Crijeva su mi pocela glasno cvrkati jer sam gladna, moraju oni mene odat. Puu! "Hajdee, ne smije ti Harry nista." rekla je Bella. Ustala sam iz svog udobnog kreveta. "Cat, mozes li mi dati kakvu odjecu?" Pitala sam je. Inace, njena je odjeca super, a i super mi stoji, ako cemo iskreno.. "Naravno. I obuca ti moja moze, sto je dobro." rekla je rovinjajuci [p svom ormaru. Obukla sam crne pantole, narandzasti dzemper a na noge narandzaste UGG's.

Krenuli smo prema kuhinji tj. trepezariji. Otvorile su vrata i usle smo unutra. Harry je sjedio gdje i inace sjedi a pored njega, moje prazno mjesto. Nesto ne smijem sjesti pored njega. "Molim te da se zamjenimo." sapnula sam Belli. Klimnula je glavom. Harry je cijelo vrijeme u mene gledao ljuto. Prosla sam s druge strane stola i sjela pored Cat a Bellino mjesto. Harry nije skidao pogleda s mene. Do njega je sjela Bella.

"Ne smije ni sjestii pored mene!" Harry je rekao ljuto Belli. To smo mogle cuti i ja i Cat.

WE ARE VAMPIRES!Where stories live. Discover now