Episode3.- Wedding time!

382 29 1
                                    

Harry mi je pomogao staviti sve na stol. Sjeli smo i jeli. Harry me je cijelo vrijeme gledao,..."Šta?!" malo sam se nasmijala i pitala ga. "Može nam se kćerka zvati Darcy?" pitao me i gledao svojim savršenim zelenim očima za koje mislim da sjaje samo kad mene gledaju.. ON misli o tome a dijete nismo ni začeli. "Naravno, samo da bude žensko." nasmijala sam se. "Pa za to ćeš se ti pobrinuti." rekao je vragolasto i namignuo mi. Nasmijala sam i klimnula glavom..

¸*SEDMICU DANA POSLIJE*

Sutra je Bellino vjenčanje. Ja sam kuma a Harry je kum, Cat, Cleo,Clare su djeveruše, Ken vozi mladence Robertovoj kući, a vjenčat če se u vrtu dvorca.

Ja i Harry smo stigli kući. 22:30pm. Bili smo u dvorcu i pripremali sve za vjenčanje. Bellina vjenčanica je prelijepa. Ja sam sebi uzela Crnu haljinu kratku sa strane ima dugo..

Harry je kupio odjelo koje mu tako jebeno sesi stoji *o* Istiširali smo se i leglu i krevet. "Kad se sjetim našeg vjenčanja.." Harry je prekinuo tišinu koja je vladala našom sobom. "Da, bilo je prelijepo i ne zaboravno." rekla sam. Tog dana smo se obećali jedno drugom do kraja našeg vampirskog života. Tog dana nestale su sve one loši trenutci koji su nas do tad razdvajali. Postali smo najbitnjiji jedno drugom na ovom svijetu. "Da li si se ikad pokajala što si se udala za mene?" pitao me dok se čula ozbiljnost u njegovom glasu. Ovo pitanje je tako glupo. "Da sam se ikad do sad pokajala, ne bih bila ovdje s tobom u krevetu." rekla sam i pogledala ga u mraku. "A da li si se ikad pokajala što si došla među nas, vampire?" pitanje je čudno i glupo u isto vrijeme. Kako da mrzim ono što ja zapravo jesam?! Kako ću mrzit njega i sve svoje prijatelje oko mene? "Ne Harry! Zašto me to uopće pitaš?!" oboje smo ustali i sijeli na krevet. Upalila sam lampu, okrenuli smo se jedno prema drugom. "Svašta se desilo u ove 3/4 godine. Bio sam ljut na tebe, lažno sam te osuđivao. Vjenčali smo se. Sve bi trebalo sada biti super ali sada i rat dolazi Želiš ići sa nama ali šta ću ako ti se nešto dogodi?Šta ako te Justin uzme sebi? Sta ako te ozlijedi? Šta ako..." pričao je ozbiljno dok ga nisam prekinula: "Harrybo moj, Ništa mi taj gad neće učinit. Nikada te neću ostaviti. Ako mi se nešto desi u ratu, desit će se iz ljubavi prema tebi i niko neće biti kriv za to! Tamo ću biti uz tebe, oslobodit ćemo Gemmu i moje roditelje, tog Justina ću vlastitim rukama umrtvit!" govorila sam mu sa ponosom, jer, one se brine. 

"Lucy, svašta pomislim.." spustio je glavu. "Nemoj Harry, ja te nikad neću ostaviti, niti ću se pokajati za sve što smo proživjeli i što sam ovdje. Nikada te neću ostaviti i samo me smrt od tebe može razdvojit ali ću dušom biti uz tebe." rekla sam mu. Oči su mu zasuzie, kao i moje gledajući ga. Čvrsto me primio su svoje naručje i zagrlio, jako. On je poseban, isto kao i njegov zagrljaj, poljubac, pričanje..Koliko god znao budalasat i lud bio, ima i svoju dobru stranu. Volim ga baš onakvog kakav on jeste, pa makar bio lud, glup, ozbiljan i najveći pijanac. On je moj i gotovo!

¸***

Eh evo, jutro je. 08:00pm. Harry zakopčava svoju košulju. Ja pravim sebi kosu. Obučena sam i našminkana. U ogledalu sam mogla vidit Harryja koji se muči svezat kravatu. "Trebaš pomoč?" pitala sam ga. "Molim te.." napravio je malo tužnu malo nasmijanu facu i pitao me. Prišla sam mu i svezala mu kravatu. "Hvala.." nasijao se u poljubio me. 

***

Evo nas. Ja sam sa Bellom, Clare, Cleo i Cat u sobi i spremamo Bellu. "Cure, prelijepa sam." Sa stolice je ustala Bella i pogledala se u ogledalo. "Daaaa." skakutala je Cat. OIva žena, da rekla sam žena jer je i ona udata kao i ja i uskoro Bella. Ona se doista ne mijenja, uvijek je ono, 'luda'. "Izvini Bella ali mi smo žene." namsijano sam je pokritikovala. "Izvini Lucy, pričaj u svoje, Catinu i uskoro Bellino ime. Ja još nisam udata." rekla je Celo praveći se ozbiljna ali joj to i nije baš išlo od ruke pa se morala nasmijat. "Da, da, ni ja nisam žena." Clare se ubacila u razgovor. "Uhh izvinite cure onda. Idem ja vidit naše muževe. A da, i vaše dečke i prijatelje.."rekla sam na ša su se sve počele smijat. Izašla sam iz sobe i uputila se prema sobi u kojoj su svi dečki. Pokucala sam na vrata.

"Da." Harry je otvorio vrata i nasmiješio se kada me vidio. "Je li Robert spreman?" pitala sam ga nasmijano. "Ne baš, uđi trebaš nam.." uhvatio me za ruku i krenuo uvuć u sobu ali sam stala. "Kako misliš, jeli obučen?" pitala sam zacuđeno. "Jeste, sada hajde." nasmijao se i uvukao me u sobu. Ugledala sam dečke, svi su bili prelijepi. I Louis, Niall, Liam, Zayn, Robert, Ken, Tom a naravno i Harry. "OMG dečki prelijepi ste." raširila sam oči gledajuči ih. "Hvala" svi su povikAli smijajući se. "Honey, mo'š im svezat kravate, svima je to potrebno a niko se ne razumije u to."pitao me Hazz. "Naravno, svi se poredajte u red. Mladoženja, hajde prvi.." naredila sam im i poslušali su me. Stali su jedan pored drugog, mladoženja je prvi. Počela sAm im vezati kravate. "Ne zna se ko je od mladenaca ljepši." rekla sam dok sam Robertu vezala kravatu."Ko li će od jih prvi pasti u nesvijest pred oltarom." nadodao je Niall. Svi smo se počeli smijati. Svima sam svezala kravate.

12pm je. Vrijeme je. Sa curama sam u sobi gdje Bella. Svi čekaju da izađemo. Bella je pogledala kroz prozor a onda smo i sve mi za njom provirile. Ugledale smo dečke koji nas čekajku. "Aww moj Robert.. Eno Harryja pored, naš kum glavni. Kuma,.. Kuma, Lucy silazi dole. Trebaš biti dole aaaaaaa!" Bella je sve lijepo govorila dok nije došla do onog 'kuma'. Tad smo se sve zbunile. "OMG daa idem.." rekla sam i istrčala iz sobe. Brzo sam stala pored Harryja. "Robert, Bella dolazi." šapnula sam Robertu koji je iščekivao Bellu. Odjednom se začula muzika koja označava da mladenka dolazi. Svi smo stali lijepo i čekali Bellu ali ona nije izlazila. O Bože gdje se izuda sada izgubila? Muzika je stala, svi smo se začudili.

"OMGG kasnim!" čuli smo tamo iza ženski glas. Ček, to je Bella. Odjednom se pojavila trčeći prema oltaru. Svi smo se tiho počeli smijat. Došla je i stala pored Roberta. Slatko su se pogledali i počeli smijat. Bella je bila pomalo zadihana ali se napokon smirila. Cat, Cleo i Clare su došle, stale su na svoja mjesta.

MAtičar je došao i počeo pričati ono što treba a onda je došlo:" Da li ti, Bella Swan uzimaš Roberta Pattinsona za svog muža?" pitao ju je matičar. "DA!" Bella je cijelo vrijeme gledala u Roberta i odgovorila proderavajući se. Dap, proderala se, haha.

"Robert Pattinson, da li ti uzimaš Bellu Swan za svoju suprugu?" matičar je pitao Roberta. "Da." rekao je malo tiše. "HAa." Niall je rekao. "Niall!" svi su ga krenuli opominjat da ne priča. "Pa nismo čuli odgovor. Robert glasnije!" povikao je Louis i namsijano rekao Robertu. "DA!" proderao se Robert. Svi smo počeli tapšat rukama i smijati se. Bella i Roert su se poljubili. AWW "Sjećaš se našeg poljubca?" Harry mi se približio i šapnuo mi. "Naravno, to se ne zaboravlja.." nasmijala sam se i približila mu se, zagrlio me onako slatko i namsijano.

*** 

Vjenčanje se završilo, Bella i Robert su otišli Robertovoj kući i onda idu na medeni mjesec u Tursku u Istambul. Kad se sjetim mog i Harryjevog medenog mjeseca... Mi smo na medeni iši u Bosnu i Hercegovinu. Cijelu smo je obišli. Od Save na sjeveru, do Jadranskog mora na jugu. More je prelijepo i predivno. Martinoborski vodopadi na rijeci Uni u Bihaću, rijeka Bosna u Sarajevu, Drina koja dijeli Bosnu i Srbiju, Neretva u Mostaru, stari most.... Jednostavno, cijelu smo je obišli i prelijepo je bilo.

Ja i Harry smo kod kuće i gledamo TV. LEžimo na trosjedu pokriveni. Harry gleda neki film a ja žmirim i samo što nisam zaspala...

WE ARE VAMPIRES!Där berättelser lever. Upptäck nu