Episode 10.- I love only you...

520 38 0
                                    

“To nije istina, Lucy. Ona nije zaljubljena u mene niti ja u nju! Nekad mi se svidjala, ali nikad, ama bas nikad prema njooj nisam osjecao oovo sto osjecam prema tebi..” glas mu se snizio kako je govorio.

“Ne znam da lid a ti vjerujem..” tiho sam rekla dok mi je jedna suza skliznula niz obraz. Harry me odjednom uhvatio za obraze, jako. Privukao me seebi I poljubio. Nisam znala sta ucinit te sam samo zatvorila oci.

Odjednom su se zacula vrata moje sobe. Htjela sam se odvojit od Harryja ali me on jako, cvrsto drzao. Nisam mogla od njega vidjet ko je bio na vratima. Razdvrojio nam je usne I tiho rekao: “Vjeruj mi..”

Odmakla sam se od njega kako bih vidila ko je bio god vrata. Ugladala sam Bellu a iza nje je bila Cat. Harry se takodje okrenuo I ugledao ih.

“Bella..” tiho sam reklaa…

“Hej golupcici. Lijepo vas je vidjet skupa” nasmijano Bella je govorila. Nasmijala je?? Okej ovdje nista ne kontam. Ne kontam nju, ne kontam nikog.

“Bella, reci joj da nisi zaljubljena u mene I da volis Roberta.” Harry joj je ozbiljno rekao.

“Naravno da nisam zaljubljena u tebe I volim Roberta. Otkud ti to, Lucy?” Bella se uozbiljila. Ovo sto joj je Harry rekao zacudilo ju je. Eh vala, I oni su mene svi sada zacudili. Ja sam prctom pokazala u Cat.

“Cat ti je rekla?” Bella je prstom pokazala u Catkoja je prosla I stala pored nje.

“Pa mislila sam da je tako..” progovorila je Cat I opravdavala se.

“Pa nije tako Prije sam bila zaljubljena u Harryja. Prije nego sto sam upoznala Roberta.” Ozbiljno ju je pogledala Bella I proderala se. “Aha, onda je vrijeme da popijem krvi, nisam odavno pa mi se to ucinilo. A zasto si onda onako ljuta jutros izasla iz kuce kad nam je javljeno da se Harry I Lucy vracaju?” Cat je upitala. Hmm dobro pitanje od Cat. Bravo!

“Zato sto mi se Robert dva dana nije javljao I jutros mi poslao poruku da se nadjemo. Bila sam ljuta jer sam mislila da se raskinuti sa mnom. I kad smo se nasli,…. ZAPROSIO MEE..” Bella se proderala sa ovim’zaprosio me’ I svima nam pokazala svoju ruku na kojoj je bio veliki dijamantski prsten.

“AWWWWWW, kako kulll drago mi jeeee.” Prisla sam Belli I zagrlila je.

“Et vidis Lcy.” Nasmijano je rekao Harry I pogledao me.

“Da.. isvini Harry.” Napravila sa mtuznu facu pogledavsi ga.

“Ma uredu je. Dodjite u trepezariju uskoro ce vecera.” Nakratko me zagrlio oko vrata I izasao iz sobe.

“Izvinite sve sam vas dovela u nezgodnu situaciju.” Tiho, spustene glave, progovorila je Cat..

“Aaa it’s okay, Cathy..”zagrlila ju je Bella. Volila sam kad mjesaju jezike, nekako mi je to kul.

“I gdje si ostavila onu haljinu, da se presvucem jedne godine?” rasirila sam ruke I nasmijano pitala Cat.

“Tamo na krevetu.” Pokazala mi je. Uzela sam haljinu, te otisla u kupatilo da se presvucem. Iako su Cat I Bella zenske I ako imaju medju nogama sto I ja, ipak me bilo stih presvlaciti se pred njima. Obukla sam haljinu te izasla u sobu. Ogledala sam se, vala, haljina mi je prelijepo stajala.

“Cat, ti meni uvijek moras posudjivati svoju odjecu.” Nasmijala sam se pred ogledalom, svom izgledu dok su djevojke stajale iza mene. Bome, svidjam se sama sebi 

“Of course. Cek da ti dam jedne stikle uz to..” rekla je Cat I otisla do svog ormara, izvadila je neke cool stikle. Obulla sam ih I sve 3 smo izasle iz sobe I uputile se u trepezariju.

Bile smo pred vratima trepezarije. Iskreno, mene jje malo stid ovako uci medju njih tamo. Mislim ono, ima starijih, ima muskih..

Djevojke su otvorile vrata I usle, a ja za njima. Harry je gledao u mene, sigurno kao I svi drugi prisutni, ali ostale nisam primjetila jer sam gledala I Harryja..Otvorio je usta I gledao me svojim zavodnickim zelenim ocima.

Djevojke su sjele za tol. Samo je jedna stolica, pored Harryja bila slobodna. OCima mi je pokazao da sjednem pored njega. Polahko sam prisla I sjela. Pogledali smo se I nasmijali jedno drugom,

Poceli smo jest…

(..)

Jelo smo pojeli I brzo je spremljeno sa stola. Ostali smo samo Bella, Cat, Cleo,Harry I ja.

“Posto sam siguran da nijedna od vas nema nikakvih planova za veceras, predlazem da budemo skupa. Harry je rekao I prekinuo tisinu koja je vladala medju nama svima.

“Gdje cemo?” okrenula sam se prema njemu I susrela se sa prelijepim zelenim ocima I slatkiim rupicama..

“Mogli smo negdje van. Npr, u park, uvijek je prazan u ovo vrijeme.” Harry mi je odgovorio smijajuci se.

“Moze, nasvat cu Roberta da dodje.” Rekla je Bella .

“Ja cu Toma..” progovorila je Cleo. Sta? Malo sam se zacudila a I drago mi je, samo nisam znala das u skupa ili sta vec?

“Jesi s njim?” pitala sam je,

“YES.” Odgovorila mi je sva sretna.Nasmijala sam se.

“mislim da je I Ken sada Slobodan..” progovorila je Cat..

“Ouuu Cathyy,Decko??” svi smo zajedno poviklali I smijali se.

“Daaa. “ pocela je pljeskat rukama I smijat se. Ona je prelijepa I svako bi je zelio samo st oje ona malo luda ali to je cini posebnom.. haha

“Drago mi je..” nasmijala sam joj se.

“I meni je.” Harry je rekao nasmijano I pogledao u mene. Pogledala sam ga I namsijaa mu se.

(..)

Stojimo ispred dvorca I cekamo Kena I Roberta. Tom je sa nama, tj. Sa Cleo, zagrljeni stoje I cekaju. Bella stiklom nervozno udara o pod I gleda na sat od moba. A Cat.. njoj kao da je svejedno hoceli Ken doci. Smjeska se I vrti se u polukrug na mjestu.

Dok sam ja, naravno sama, kao I Harry.. Ne zlim nepotrebno biti s njim, niti kraj njega. I vise necu dopustati da me ljubi kad on hoce! Ja nisam taj tip djevojke da to sve dopusta. Ali on? Nekako se u njegovoj blizini opustim. Dozvolila sam mu da… ma nista. Ako treba bit cu sama ili sa Harryjem… Ma cek, jel ja to reko sa Harryjem?! Ma daj Lucy, tu nikad nista nece biti!

Cula sam otvaranje I skripanje zvelike kapije dvorca. Neko auto ulazi u dvoriste. To su sigurno Ken I Robert. Dva decka su izasla iz auta. Jedaan je bio Smedje kose, a drugi plav.

“Hej….Baby.” plavokosi nas je pozdravio I onda ovo ‘baby’ posvetio je Cat I zagrlio ju. To je Ken sigurno.

“Zdravo……Belly.” Ovaj sigurno je Robert koji nas je pozdravio I onda zzagrlio Bellu.

Cat je, drzajuci se za rukku sa Kenomm dosla do mene.

“Evo Lucy, ovo je Ken, Ken ovo je Lucy.” Tipicno kao I uvijek isto me upoznavala s nekim. Pozdravila sam se Kenom I rukovala.

“A ovo je Robert, moj zarucnik.” Prilazila mi je Bella sa Robertom.

“Drago mi je, ja sam Lucy..” pozdravila sa mse s njim.

“Zasto sa nama ne idu Louis, Liam, Niall I Zayn?” pitao je Ken gledajuci u Harryja koji je suto I stojao.

“Daa, zasto I oni ne idu..” Cat je pitala.

“Sad cu ih nazvat.” Progovorio je Harry I iz dzepa izvadio iPhone.

“Hej Nialler, zovi decke I hajte sa nama van u park.” Harry je govorio, kako sa mshvatila Niallu. Aaa plavokosi andjeo.

“Da,da, I ona je tu” Harry se smjestao I kolutao ocima.

“Suti I krenite vise!” ponovo je Harry rekao ali se ovog puta proderao I prekinuo.

Otvorila su se vrata dvorca I Niall, Liam, Louis I Zayn su izasli.

“Idemo li?” nasmijao se Liam I dosao sa deckima do nas.

WE ARE VAMPIRES!Where stories live. Discover now