-18-

2.1K 105 56
                                    

Pov Noah
Over vijf minuten kan hij elk moment komen. Nu al zijn mijn zenuwen verschrikkelijk. Ik loop te ijsberen door mijn kamer. Ook het luisteren naar Get Scared houdt me niet afgeleid. Ik blijf maar denken aan het feit dat mijn crush zo langs komt. Hij denkt vast dat we gewoon schoolwerk gaan maken en dat we alleen aan elkaar vast zitten omdat mevrouw groepen heeft gemaakt en er verder niks aan de hand is. Ik ben anders super zenuwachtig en kan waarschijnlijk niet normaal blijven doen zodra hij er is. Deze verliefdheid zit me echt hoog.

Het is één minuut over en de bel gaat. Oké Noah, gewoon normaal doen. Adem in, adem uit en open de deur. "Heey, je bent er. Kom erin." Goed, gewoon normaal doen. "Dankje. Waar moet ik mijn jas en tas laten?" Hij stapt binnen. Samuel is nu officieel bij mij thuis, OMG! "Hang je jas maar op en de tas mag je eronder zetten." Ik wijs hem de kapstok. Dat is wel zo handig als je een jas wil ophangen.

Samen zitten we op de bank. Voor ons bijde heb ik wat te drinken ingeschonken en heb wat m&m's op tafel gezet. "Weet je al waar je het over wil schrijven? Ons verhaal?" O Ja, daarom was hij hier. Mijn geheugen is echt on point. "Ik heb eerlijk gezegd geen inspiratie. Jij?" "Het moet wel echt een verhaal worden, dus mij leek het leuk om het over een loverboy en een meisje te schrijven." Wauw, dat is serieus super goed bedacht. "Ja, super leuk idee."

"We kunnen het wel maken op mijn computer. Die staat op mijn kamer. Goed?" "Ja is goed." Tegelijk staan we op en ik ga hem voor naar mijn kamer. "Je kamer is echt mooi en vooral net." Dat is het nooit eigenlijk, maar ik heb net opgeruimd. Dat weet hij niet, dus ik zeg: houden zo.

Samen zitten we aan mijn bureau. Eerst schrijven we een hele tekst in het Nederlands. Zodra hij af is nemen we heel even pauze voor we beginnen met de vertaling. Daar zijn we namelijk wel een tijd mee bezig. Dan kunnen we vaker afspreken. O M G! Het is wel echt een leuk verhaal geworden. Ik merk dat Samuel dichterbij zit dan eerst. Mijn hart gaat tekeer. Deze hartslag is voldoende voor twee personen joh.

"Ik vind het een leuk verhaal geworden." zegt hij. We kijken elkaar aan. Zijn ogen zijn zo mooi oceaan blauw. Ik verdrink erin. Goede woordgrap, ik weet het. "Ik ook. Met dat vertalen gaan we wel even bezig zijn." "Inderdaad. Weet je, ik vind het verschrikkelijk wat Brandon en Jason enzo je allemaal aan doen. Je bent super aardig." Zijn gezicht siert een aantrekkelijk schuin lachje. "Dankje. Ik vind jou ook heel aardig." Haha, hij moest is weten hoe grote crush ik op hem heb.

We hebben afgesproken dat hij morgen weer komt omdat we het op tijd af willen hebben. Hij gaat namelijk nog op vakantie en ik kan dan genieten van mijn vrijheid van school. Dat tweede had ik alleen maar even niet gezegd.

"Weet je wat Frans ook is? De taal van de liefde." zegt Samuel voordat hij op zijn fiets stapt. Was dit een hint? Heeft hij me door omdat ik mijn ogen niet van hem af kon houden of een hint vanuit zijn kant? Ik denk het niet, maar ik kan altijd hopen op het tweede. Ookal heeft dat geen nut, daar gaat het nu niet om.

Pap komt thuis en kookt eten voor ons twee. Mam heeft namelijk late dienst. Ik zit op mijn kamer een beetje door insta te scrollen en te genieten van het feit dat het eindelijk vakantie is. Voor hoe lang het duurt. "Eten!" Als pap roept staat het vaak al op tafel. Als mam roept dan is ze nog aan het koken. Ik vind dat zo dom. Roep me niet als het nog niet klaar is. Dankjewel.

Ik ga tegen over pap zitten. We eten pasta, lekker. Ik zit met mijn gedachtes bij de uitspraak van Samuel.

"Nog wat leuks te vertellen?" Ik kijk op naar pap. Ik besef dat ik nog niks heb vertelt. "Ja hoor. Ik heb vakantie. Ik moet alleen wel een Frans verhaal schrijven in de vakantie en dat zijn we vandaag mee begonnen." "Dat is toch niet zo erg? Verder hoef je toch niet veel te doen?" vraagt pap om het gesprek staande te houden. "Nee, verder niet." Ik heb geen zin in een gesprek. Eten en praten tegelijk kan niet en anders wordt mijn pasta koud.

Na een lange mannenavond met pap voor de televisie lig ik in bed. Het is verdomd al half drie en ik kan de slaap niet vatten. De uitspraak van Samuel blijft maar door mijn hoofd spoken. 'Weet je wat Frans ook is, de taal van de liefde.'

Ik denk er vast weer te veel van. Met deze gedachte vat ik toch de slaap en is het laatste wat ik zie op mijn wekker is 3:08.

-
Einde hoofdstuk 18
Hoe hopen jullie dat Samuel het bedoelde?
Feit: ik houd echt van pasta (avondeten pasta dan. Geen chocoladepasta)

Omg, al weer 500+ reads🖤❤️💚

Only One Friend [Dutch 1/3]Where stories live. Discover now