-5-

2.8K 102 83
                                    

(Plaatje is even ter verduidelijking van hoe de kleedkamer eruit ziet)

Pov Noah
We gaan zaalvoetbal doen. Wat leuk, een teamsport, echt iets voor mij. Lekker sarcastisch weer dit...

Ace en Samuel moeten teams kiezen. Ace kiest Jason. Samuel kiest Kalle. Ace kiest weer en zo door tot bijna iedereen is gekozen, behalve die meiden die denken dat een bal besmettelijk is en ik. Zoals verwacht, blijf ik nog over na hun. Ja, ik doe ook niet mijn best met voetbal en ik sta bij de populariteitslijst onderaan. En dan zijn er volgens mij zelfs nog een aantal witte plekken tussen Barbara en mij.

Bij gym is het nu eenmaal stoertjes, hittepetitten en ik. Waarom heb ik dit vak gekozen? Wacht, de hele school moet dit vak. Daar hebben we de reden al.

De gym verloopt soepel. Behalve dat ik twee keer kennis heb gemaakt met de vloer en een paar keer met Jason zijn elleboog - want ja ik moest wel weer tegen hem - gebeurt er niks. Nu het omkleden nog...

Ik kies een plek in een rij lockers waar nog niemand is. Ik kleed me zo snel mogelijk om. Tot nu toe gaat alles nog zonder slag of stoot. Zodra ik wel wil lopen, loop ik de rij lockers uit. Wauw logisch. Maar blijkbaar stonden Jason en Ace daar op de hoek, want de laatste kluis in de rij krijg ik vol in mijn gezicht. Zonder slag of stoot is voor mij echt niet weggelegd.

Jason en Ace liggen zowat op de grond van het lachen. Ze moeten zichzelf eens zien, ziet er niet uit. Ik maak er maar gebruik van dat ze zo lachen. Ik loop gewoon langs ze heen. Dat was makkelijk. Ik zie nog net dat Samuel en Kalle naar me kijken zodra ik de kleedkamer uit loop.

Ik weet het, ik ben knap. Oké te ego. En hun zeggen dat ik naar hun kijk? De rollen zijn duidelijk Omgedraaid. Nu nog twee uur les. Dan weer pauze.
Samenvattingen van Noah.

Ik had twee lessen, zonder Brandon squad. Het geluk groeit. Jammer genoeg komt karma over een paar dagen vast weer langs. Waarvoor karma? Omdat ik nu gebruik maak van geluk. Dat is mijn leven.

Het is weer pauze. Ik zit weer ergens alleen. Er komt iemand aan, duidelijk op mij afkomen. Jammer genoeg pakt dit 97% van de keren niet goed uit. Ik kijk en zie dat het Marit is. Dat moet toch goed uitpakken...

"Heey ik heb je nu een aantal keren gezien in school, waarom heb je niet gelijk gezegd dat je geen vrienden hebt?" Oké die kwam hard aan. Soms denk ik wel eens dat ik geen gevoel heb, maar er is nog een beetje van over. "Omdat dat nou niet echt leuk klinkt. Ja, hoi, ben je nieuw? Ik heb geen vrienden." "Ja, dat klopt. Maar het kan toch op een subtiele manier?" "Ik ben niet subtiel." Dat is waar, vaak ben ik droog, sarcastisch of straight to the point. Zie je, straight. "Dat is waar, wil je vrienden worden met mij?" "Als ik dan niet bij mijn vriendinnen ben dan ben ik bij jou." Ik verbaas me van haar voorstel. "Jawel, de vraag ik eerder wil jij vrienden worden met mij? Ik ben het he? Dat gaat je een slechte reputatie opleveren." "Tuurlijk wil ik vrienden met je worden, dus bij deze."

We hebben een aantal blikken gewisseld. Tot Brandon kwam.

"Toch vrienden met die nieuwe?" Ik wil haar reputatie sparen, maar ze verknoeit het zelf. "Ja, en wie moet jij wel niet zijn?" Dan doe ik mijn best ook niet meer. Dat is toch logisch? Vind ik wel. Fijn, als je het met jezelf eens bent. "Ik zou maar weg gaan meid, je wil geen vrienden zijn met hem." "Ja dat wil ik wel, ik wil duidelijk geen vrienden worden met jou, doei!" Oké Marit is een pittige dame. Totaal anders dan die hittepetitten.

Beter.

Goede samenvatting weer.

Nog één les gehad.

Nu fiets ik naar huis. Eindelijk weg uit de hel. School is gewoon de hel. Het voordeel, morgen is het vrijdag. Dan heb ik maar vier lessen en daarna komt eindelijk mijn vriend logeren. Die zie ik namelijk ook nooit.

Jullie kunnen hem dan eindelijk ontmoeten.

Technisch gezien heb ik nu twee vrienden, maar één waarschijnlijk alleen op school en de andere juist alleen in weekenden. Conclusie, het voelt nog steeds alsof ik één vriend heb. Voor mij genoeg.

-
Einde hoofdstuk 5
Feit: zelf heb ik ook een vriendinnen groep waar ik het meest mee om ga.
Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie ook een bepaalde groep, weinig vrienden of gaan jullie met iedereen om?

Only One Friend [Dutch 1/3]Where stories live. Discover now