-23-

2K 89 15
                                    

Pov Samuel
Mijn huis is op een niet zo makkelijk vindbare plek, daarom hebben afgesproken dat ik Noah oppik bij de ijssalon, die ligt midden tussen onze huizen.

Ik heb pap en mam al wel verteld DAT ik verkering heb. "Mag ik echt niet weten wie?" "Jawel... maar niet nu. We komen zo samen hier. Het huis best moeilijk te vinden, dus we hebben afgesproken bij de ijssalon." Ik vang een knipoog op van Levi. Hij heeft door dat ik de woorden 'hij' en 'hem' ontwijk. Dat verpest het plan wat ik al dagen geleden heb bedacht.

Ik sta net een halve minuut te wachten als Noah aan komt fietsen. "Hai." "Hoi." Gelijk stap ik op zodat hij niet af hoeft te stappen en dan weer op moet stappen om door te kunnen fietsen dat is zo vervelend namelijk. Vind ik dan. Noah vast ook want dat is nou tropisch Noah, hij heeft een hekel aan van alles en nog wat. Maar niet aan mij.

"Wauw je huis staat echt op een mooie plek." Ik kijk Noah aan die zijn ogen uitkijkt naar de omgeving. Ons huis staat best afgelegen, maar ik houd er van en Noah zo te zien ook. "Dankje."

Ik doe de deur open en we lopen de hal in. "We zijn er!" roep ik naar de woonkamer. "Wacht. Je hebt vertelt dat ik zou komen?" vraagt Noah. "Niet letterlijk. Ik heb vertelt dat ik zou komen met mijn verkering. Als comming out zeg maar." Vertel ik mijn plan. Het is een niet super bijzonder plan, maar ik vind het leuk. "Dat is een stuk beter dan mijn comming out." Noah lacht er gelukkig wel om. "Jouw comming out had ook stijl. O ja, mijn broer weet het al van ons. Ga je nu mee?" Noah knikt en lacht breed. Volgens mij heeft hij er zin in.

Samen lopen we de woonkamer in. Zoals ik had verwacht zitten pap en mam allebei van nieuwsgierigheid te wachten. "Dit is nou Noah." stel ik hem voor. "Hallo meneer en mevrouw Ten Voorde." zegt Noah netjes. Aan de uitdrukking van pap en mam te zien, was dit niet wat ze voor ogen hadden.

"Haj, zie ik je een keer in het echt." Noah en ik draaien ons abrupt om. Levi staat er. "Noah, dit is dus mijn broer Levi waar ik het over had." zeg ik hem. "Hai, ik ben Noah." "Ja, Samuels vriendje. Ik heb foto's gezien. Leuk dat je er bent." Ik volg het gesprek van Levi en Noah wel, maar in mijn ooghoek zie je pap en mam rare blikken wisselen.

Levi is naar boven een Noah en ik zitten ongemakkelijk bij pap en mam op de bank. Het is naar stil. Ik had deze coming out soepeler verwacht. Ik had beter over mijn plan na moeten denken, want nu weet ik niet meer wat ik moet doen.

"Ja, euh... Ik weet niet zo goed wat ik hier op moet zeggen." begint moeder. "Je kunt vast wel begrijpen dat ik dit niet had zien aankomen." "Uhu" maak ik als instemmend geluid om te laten weten dat ik het begrijp. "Ik denk ook dat we het er nog even over gaan hebben en het laten bezinken." ze maakt een gebaar dat het voor nu even goed is en we naar boven mogen.

Ik heb geen idee waar ik aan begonnen ben en wat me nog te wachten staat.

Op mijn kamer aangekomen kijk ik Noah aan. Voor dat ik het kan zegt hij het. "Ik heb geen idee wat je te wachten staat, maar als het niet goed is ben je bij mijn ouders welkom." "Ik heb ook geen idee en je ouders en jij zijn schatten." Ik druk er een klein kusje bij op zijn voorhoofd, wat hem doet blozen. Damn hij is zo cute.

Er wordt op de deur geklopt. "Binnen!" roep ik naar degene voor de deur. Gelukkig, het is Levi. Hij sluit de deur achter zich. "Ging het goed?" vraagt hij. Noah geeft maar antwoord. "Niet als gehoopt, maar het komt zeker goed. Er zijn geen boze blikken of vervelende situaties ontstaan." Sinds wanneer is hij meneer positief? Bijzonder dit....

We hebben op mijn kamer met z'n drieën gehangen en hebben Noah en Levi elkaar wat beter leren kennen. Jammer genoeg moet Noah nu naar huis.

Waarschijnlijk krijg ik nu even gesprek waar ik niet op zit te wachten. Jeej.

Als ik al mijn moed verzameld heb, loop ik de woonkamer in. Pap en mam kijken me aan. Ze zijnen dat ik moet komen zitten. Nu gaat het komen hoor...

-
Einde hoofdstuk 23
Wat denken jullie, gaat dit goed komen?

Only One Friend [Dutch 1/3]Место, где живут истории. Откройте их для себя