-4-

2.9K 110 168
                                    

Pov Noah
Aangekomen bij Frans zie ik iedereen me aankijken. "Je neus." zegt een meisje voor in de klas. Ik voel aan mijn neus. Hij bloed. Fijn, bedankt vloer. "Ga maar even naar het toilet monsieur." zegt mijn Frans docent. Dus ik loop de klas zo weer uit. Niet dat ik dat zo erg vind.

Oké toch wel bedankt vloer. Minder Franse les. Eigenlijk liet Brandon me struikelen.... maar hij verdient de dank niet.

Ik probeer mijn gezicht wat schoon te maken en houd mijn neus dicht. Via de spiegel zie ik Ace. Fijn. Hij is de derde persoon van Brandons squad. Ik moet echt een naam voor hun verzinnen.... maar ik heb geen inspiratie. Die naam komt nog wel. Terug naar Ace. Hij zit bij mij in de klas bij Frans.

"Ik kan Brandon wel bedanken." zegt Ace terwijl hij de wc in komt. "Ik kan Frans skippen en mag jou zo zien." Hij heeft een te vieze grijns op mijn vieze smoel. Niet dat ik hem echt goed zie, maar hij grijnst altijd vies. Dus nu vast ook.

"Wat kom je doen?" vraag ik. "Genieten van het schouwspel natuurlijk." Oja, natuurlijk, wat komt hij anders doen. "En geniet je al?" "Vast meer dan jou en sinds wanneer praat jij zo? He? Mietje." Ace komt akelig dicht bij. Aangezien hij wel breed is, gelukkig niet meer dan twee centimeter langer, word ik weer mijn eigen miezerige ik.

Ik scheld hem vaak uit. Maar jammer gebeurt dat niet hard op. Oké ik ben het eens met Ace, ik ben een mietje. Ik ga terug naar de klas. Dan moet hij dat ook wel doen. Ik doe echt slim de laatste tijd. Misschien ga ik dit jaar wel gewoon slagen voor mijn havo-examen.

Oké, nu doe ik net zo arrogant als Brandon en zijn squad, die nog steeds naamloos zijn. Ik zou zo bij hun in de squad kunnen. Scheelt me weer een naam verzinnen.

Terug in de klas gebeurt er zoals verwacht helemaal niks. Ja wel iets, maar niks belangrijks. Oké school is wel belangrijk, maar dat bedoelde ik niet. Komt weer even een korte samenvatting van mij. Ik zit alleen, luister naar uitleg, maak opdrachten en begin met het leren van de vocabulaire, dat zijn gewoon woordjes maar Fransen moeten daar weer moeilijk namen voor maken. Ik ben zo slecht in Frans. Misschien ga ik er wel op zakken. Nee, daar ben ik te slim voor als je het mij vraagt.

Oké alweer twee lessen voorbij. Weet je wat dat betekend? Ja, pauze. Nou wat heb ik daar zin in. Nerd, loner, fagot, flikker en lozer komen allemaal weer langs deze pauze. Mensen zijn niet eens meer origineel. Wat mij betreft verzin je een heel nieuw woord, maar deze woorden kan ik wel dromen tegenwoordig. Ze zijn uitgekauwd.

Wel een voordeel, op mijn neus na ben ik nog heel. Mijn neus bloed niet meer, dus ik lijk gewoon helemaal heel. Eens in de zoveel tijd heb ik geluk. Volgens mij is dat deze week.

Ja, voor mij is dit geluk. Ik heb een bijzonder leven. Daar houden we het op. Over 10 minuten gaat de bel. Ik ga maar vast naar de gymzaal in onze school, daar blijf ik hopelijk ongeschonden. Ik ben vast alleen daar, maar waar ben ik dat niet.

Ik zit me om te kleden. Vijf minuten voor de bel komen de andere jongens ook aan. Omdat we in de zaal moeten zijn zodra de bel gaat, komt iedereen eerder. Ook Jason, Ace, Samuel en Kalle, een deel van de Brandon squad komt. Wat leuk ze weer te zien.

"Heey, jij dacht ik kom wat eerder he?" begint Jason. Ik snap niet waar hij heen wil. Misschien weet hij dat zelf ook niet, volgens mij is zijn werkende hersen percentage niet meer dan 8%. En die acht procent verspilt hij deels aan zijn enorme ego. Want al die 'stoere' *kuch* jongens hebben een ego van hier tot Tokio.

Oké terug naar het gesprek.

"Waar heb je het over?" vraag ik, want waar doelt hij op? "Je komt toch eerder, om ons te zien omkleden?" gaat Jason verder alsof hij het meent. Wacht, meent hij dit? "Waarom zou dat de reden zijn?" Ik ben even uit het veld geslagen. "Je snapt het toch wel? Dit is toch de droom van alle flikkers?" "Hahaha." Lachend lopen ze weg. Ik zie gewoon hun ego om hun heen hangen. Zo groot is die. Wauw, ik ga zo overgeven.

Het was niet grappig, maar het ergste, volgens mij meenden ze het ook nog. Oké hallo!! Ik ben nog steeds hetero hoor!

Ik kan de zaal nog niet in, dus ik moet gaan zitten wachten. Fijn. Gezellig. Sarcastisch. Genoeg weer. Ik kijk even om me heen. Damm, bijna al die jongens hebben zo'n goed lichaam.

Die gedachte was ontzettend gay, hebben ze gelijk? Nee! Het komt gewoon omdat ze dat net zeiden, dan let je daar vast meer op. Als ik gay was was ik nu vast spontaan verliefd geworden.

Onee, ik word niet verliefd. Ben ik nog nooit geweest.

Dit ging echt te ver. Gelukkig is het nu eindelijk tijd voor gym. Mijn favoriete vak. Sarcastischer kan haast niet..

-
Einde hoofdstuk 4
Feit: ik heb zelf ook een hekel aan Frans.
Welk vak haten jullie?

Only One Friend [Dutch 1/3]Where stories live. Discover now