-16-

2.1K 101 113
                                    

Pov Samuel
Het is het vijfde lesuur en we hebben Frans. Vorige les vertelde mevrouw iets over een opdracht die we moeten maken in de vakantie. In tweetallen. Iedereen loopt naar zijn of haar plek, behalve ik. Ik loop naar mevrouw haar bureau. "Zeg het maar meneer ten Voorde." zegt mevrouw gelijk als ze ziet dat ik aan kom lopen. "Nou, over dat project he, kunt u er misschien voor zorgen dat ik het samen met Noah kan maken?" vraag ik haar wetend dat zij de tweetallen gaat maken omdat er anders iemand over blijft. "Ja, ik vind het fijn te horen dat je met hem samen wil werken. Ga nu maar snel zitten, dan kan ik de tweetallen geven en de opdracht uitleggen." Ik ga nu naar mijn plek om te wachten op de opdracht.

"We gaan dus een verhaal schrijven in het Frans. Dit is als oefening voor jullie schriftelijk examen en omdat ik vind dat twee mensen meer weten dan één gaan we het samen doen." Nadat mevrouw dat zegt wordt er veel gesmoest en gezijnd naar elkaar als teken dat mensen samen willen werken. "Dit was nog niet nodig leerlingen want als jullie mij uit hadden laten praten hadden jullie geweten dat IK de tweetallen maak." gaat ze gewoon nonchalant verder, wat veel gezucht en gemopper van de klas opleverd. "Oke de tweetallen zijn als volgt: Amy en Alex. Froy en Justin, bla bla... Samuel en Noah en als laats Demi en Mirte." De leerlingen lijken erg tevreden met deze tweetallen.

Ik kijk Noah aan. Ik zie zijn gezicht vol ongeloof staan. Hij kijkt ook mijn kant op, zodra zijn ogen de mijne kruizen bloost hij. Hij is zo schattig!

"Nu gaan we het huiswerk van vorige keer, wat jullie voor deze les af hadden moeten hebben, even nakijken dus pak allemaal je werkboek voor je op bladzijde 58." "Als het goed is heb je het verschil in de twee future tijden uitgelegd bij opdracht 6. Wil je even vertellen wat je daar heb ingevuld Alex?"

Zo ging de les door als een normale Frans les. Ontzettend saai dus. Gelukkig is het na het vijfde lesuur altijd pauze. Ik moet Rune namelijk spreken.

Al snel zie ik hem zitten aan de tafel waar we vaak met onze hele groep zitten. Ik ben al lang vrienden met Brandon, Jason, Kalle, Ace, Froy en Rune, maar als er echt gaat om vrienden waar je dingen mee deelt, dan kan ik alleen Rune opnoemen. Het gaat de laatste tijd toch niet zo goed in de vriendengroep. Het komt door mij en dat weet ik, maar door iets waar ik niks aan kan doen en daar ga ik het nu ook met Rune over hebben.

"Ey Rune je moet even mee naar de conciërge." gebruik ik als smoes. "Oké is goed." Hij staat op en loopt met me mee. "Wat heb je te vertellen?" Wauw Rune kent me te goed. Geen wonder als je al vrienden bent vanaf groep 6. "Het is gelukt bij Frans!" zeg ik blij en hieper. "Echt? Goed bezig. Dit wordt zo leuk." Rune weet altijd gelijk waar ik het over heb. We delen namelijk altijd alles met elkaar.

Na dit korte gesprekje komen we terug bij de tafel. "Yo, wat was er bij de conciërge?" vraagt Froy. "O laatst toen we in de pauze even weg liepen hadden we de toiletten over hoop gehaald als grap, maar dat werd niet gewaardeerd." Dit is geen leugen, maar dat hadden we al bij de conciërge besproken. Ach, dat weten alleen Rune en ik.

Na de pauze had ik nog drie uur les. Ugh. School tot tien over half vier. Hoe bedenken ze het? Een achtste uur school. Echt waar...

Overleefd. Ik heb nog een paar keer naar Noah gekeken zodra hij langs kwam. Deze vakantie ga ik het gewoon doen!

Thuis maak ik mijn laatste huiswerk voor het echte studeren begint en luister dan wat muziek. Voor als je het wil weten, mediamarkt top 40. Saai he? Zo ben ik. Vrij gewoontjes, Leer er maar mee leven.

-
Einde hoofdstuk 16
Hoe vinden jullie Samuel? Vrij gewoontjes hè?
Vraag 2: weet jij waar hij het over had met Rune?

Only One Friend [Dutch 1/3]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz