28. Julmat kidutusmenetelmät

2.2K 42 2
                                    

1. Rottakidutus
Uhrin paljasta vatsaa vasten laitetaan laatikko tai kulho, jonka sisällä on rotta. Laatikon päälle laitetaan kuuma hiilen palanen, joka saa rotan panikoimaan ja alkaa kaivamaan ja jyrsimään uhrin vatsaa jotta pääsisi pakoon kuumuudelta.

2. Puinen hevonen
Tämä kidutusväline on suunnattu naisille. Alaston uhri laitetaan hajareisin istumaan sen päälle ja hänen jalkoihinsa sidotaan painot joiden painoa lisätään päivä päivältä, kunnes ne saavat uhrin menemään hitaasti kahtia.

3

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

3. Paljasta tuskaa
Muinaisessa Assyriassa ihmisiä kidutettiin nylkemällä heidät elävältä. Uhri riisuttiin alasti ja köytettiin paaluun, minkä jälkeen tältä kuorittiin iho pois terävällä veitsellä.
Nylkeminen aloitettiin päästä. Tarkoituksena oli edetä vähitellen jalkoihin, mutta menetelmä oli niin tuskallinen, että uhri yleensä menehtyi ennen kuin kiduttaja ehdi edes rintakehään.

4. Leukojen murskaaja
Päärynän muotoinen metalliesine tungettiin uhrin suuhun (eri rikoksista rangaistaessa käytettiin eri ruumiinaukkoja). Päärynän toisessa päässä oli metallivarsi, jossa oli pieni vipu. Kun vivusta käännettiin, päärynä avautui kolmeen tai neljään osaan kuin kukan terälehdet.
Avoimena päärynä täytti suun niin äärimmilleen, että hampaat ja jopa leuka murtuivat. Jos uhri jäi verenvuodosta henkiin, hän ei enää kyennyt puhumaan selvästi.
Kidutusmuseoissa on esillä useita kappaleita tämäntyyppisiä kidutusvälineitä, mutta ei tiedetä varmasti, käytettiinkö niitä koskaan vai toimivatko ne vain pelotteina. Vuodelta 1639 peräisin olevassa lähteessä mainitaan, että varkaat käyttivät suukapuloita estääkseen uhreja huutamasta apua ryöstön jälkeen. Sitä aiemmissa lähteissä välinettä ei mainita ainakaan kidutuksen yhteydessä.

 Sitä aiemmissa lähteissä välinettä ei mainita ainakaan kidutuksen yhteydessä

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

5. Kielen repijä
Toinen vähintään yhtä tehokas kidutus- ja rankaisuväline oli todistetusti käytössä. Kyse oli pihdeistä, jotka oli muotoiltu niin, että niillä saatiin luja ote uhrin kielestä. Uskottiin ettei kieletön enää koskaan pystynyt valehtelemaan eikä rienaamaan Jumalaa.

6. Lyijyn pirskottaminen
Keskiajalla uhrista saatettiin yrittää puristaa tunnustus myös välineellä, joka muistutti keskiajan kirkoissa käytettyä vihkiveden pirskottamiseen tarkoitettua esinettä.
Vihkiveden sijaan kidutusvälineen aukoista pursui sulaa lyijyä. Astetta pahempi tulos oli, kun lyijyn sijaan käytettiin hopeaa. Sulaa metallia tiputettiin usein nimenomaan uhrin silmiin. Tämä aiheutti suurta kipua ja johti useimmiten syytetyn kuolemaan.

[Kirjoittajan kommentti:] Hei! Tämäkään ei ole oikeastaan mikään kauhutarina, vaan siis erilaisia kidutusmenetelmiä mitä on ollut historiassa. Löysin nää parilta sivuilta netistä, joten kunniaa niille. Jos haluat kuulla lisää, voteta ihmeessä ja kommentoi. Nähdään pian, ja hyvää syyslomaa!

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now