14. Pelottavia urbaanilegendoja

2K 41 25
                                    

Bloody Mary
Yhdysvaltalaisen kansantarinan mukaan Bloody Mary on nainen, joka kuoli satoja vuosia sitten. Hänen kuolemastaan on useita eri versioita. Erään tarinan mukaan hän oli Englannin kuningatar, kun taas toinen legenda kertoo raa'an murhaajan tai entisen rakastajan listinneen hänet. Yhteistä kertomuksille on, että Mary kuoli peilin edessä. Uskomuksen mukaan Bloody Mary ilmestyy vielä tänä päivänä, jos hänen nimensä lausutaan kolmesti kynttilöiden valossa peilin edessä keskiyön aikaan. Tällöin kutsujan silmät näkevät jotain niin hirveää, ettet hän unohda tätä näkyä ikinä...

Kuchisake-onna
Japanissa alkoi levitä 1970-luvun lopulla urbaanilegenda naisesta, jonka suu on viilletty korvasta korvaan. Tarinan mukaan Kuchisake-onna käyttää hengityssuojainta, jolloin viilto peittyy. Nainen jahtaa lapsia, ja erityisesti heitä, ketkä ovat yksin. Tällöin Kuchisake-onna vetää suojaimen pois kasvoiltaan, ja kysyy lapselta, pitääkö tämä häntä kauniina. Jos tenava sanoo pitävänsä, nainen tappaa hänet saksilla. Jos lapsi kieltää pitävänsä Kuchisake-onnaa kauniina, hän leikkaa tälle suun samanlaiseksi kuin itsellään. On kuitenkin mahdollista hämmentää naista kertomalla hänen olevan normaali, silloin on aikaa paeta.

Hitobashira
Hitobashira-termillä viitataan ihmispylväisiin, eli betonipylväisiin, joiden sisään on valettu ihmisiä. Tällaisia pylväitä väitetään löytyvän ympäri Japania, koska niiden uskottiin ennen vanhaan tekevän perustuksista kestävämmät. Pylväiden uskotaan nyt olevan vainottuja ja niihin valettujen ihmisten uskotaan vainoavan kaikkia.

Aka Manto
Aka Manto on hahmo, joka ilmestyy uhrinsa luokse julkisessa vessassa. Hänellä on mukanaan sininen ja punainen vessapaperi, josta hän pyytää uhria valitsemaan. Jos uhri valitsee punaisen, hänet silputaan kappaleiksi tai hänen ihonsa revitään irti. Jos hän valitsee sinisen, hänet kuristetaan tai hänestä valutetaan kaikki veri.

Inunaki-kylä
Uskomus Inunaki-kylän olemassaolosta elää vahvana Japanissa. Kukaan ei tiedä, missä kylä sijaitsee, mutta siellä uskotaan olevan täysin omat sääntönsä. Kylään kuljetaan portista, jonka päällä liikkuu pahaenteinen kyltti, joka kertoo, etteivät Japanin lait päde kylässä. Kylässä murhat, taikausko ja kannibalismi ovat yleisiä. Mikään elektroniikka ei toimi, eivät etenkään kännykät. Kylässä on vanhoja puhelinkoppeja, mutta niistä ei voi soittaa kellekään. Kukaan, kuka on koskaan mennyt kylään, ei ole palannut takaisin.

[Kirjoittajan kommentti :] Löysin nämä urbaanilegendat monilta sivuilta, ja yhdistelin tietoja keskenään. Myös on useita versioita, eivätkä nämä välttämättä ole niin pelottavia. Voin koota joskus näitä vielä lisää, jos teitä kiinnostaa, jätä ihmeessä kommentti!

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now