20. Pelottavia urbaanilegendoja #3

6.4K 45 24
                                    

Rakotyttö
Rakotytöksi kutsuttu hahmo piiloutuu kodin erilaisiin rakoihin, kuten sohvanväliin tai vaatekaapin ovenrakoon. Jos tytön katseen kohtaa, kuiskaa hän uhria leikkimään kanssaan piilosta. Sillä hetkellä uhrin kohtalo on jo sinetöity, sillä seuraavan kerran, kun hän kohtaa rakotytön katseen, raahaa tämä uhrin mukanaan helvettiin.

Kalastajien painajainen
Lapissa, Rovaniemen yläpuolella Sinetän ja Pellon välissä eräs järvi, jota myös Airiksi kutsutaan. Vain yksi metsän tuhoama kärrypolku johtaa järvelle. Polkua käyttävät satunnaiset kalastajat, jotka haluavat kokeilla kalaonneaan syrjäisellä järvellä. Sanotaan, että kaikille sen lähellä asuville ennustetaan huonoa onnea, sairauksia, sekä muita epämukavia asioita. Tarinoiden mukaan kalastajat jotka ovat viettäneet yötä Airinjärven kalastajatuvassa, ovat kesken unessa joutuneet äärimmäiseen kauhun valtaan, ja ikään kuin takaa ajettuina paenneet järveltä kesäyön turvin. Venettä on saatettu vetää kohti rantaa, siimat revitty irti ongista, sekä metsästys ja marjastus -varusteita on kadonnut selittämättömästi. Jotkut kertovat nähneensä järven rannassa kulkevan ihmismäisiä varjoja, jotka ovat hetken päästä kadonneet tiheään metsikköön. Tarinan mukaan, järvellä on joskus asunut vakinaista asutusta, mutta enää tuosta asutuksesta on enää jäljellä ikivanha niemen nokassa sijaitseva kalastustupa. Järven reunalla on yksi niitty, sekä poroksi palaneen tilan perustukset. Johtuisivatkohan nämä kummittelut tästä poroksi palaneesta tilasta?

Murhaaja Pariisissa
Eräs opettaja kerran kertoi tämän tarinan, joka oli kuulemma tapahtunut hänen ystävänsä lapsille. Tytöt olivat matkustelemassa, ja reissun loppupuolella olivat sitten päätyneet Pariisiin. Ennen reissua tytöt olivat sopineet etteivät lähde kenenkään tuntemattoman matkaan. Tytöt kuitenkin lähtivät baariin Pariisissa, ja yksi tytöistä tapasi oikein viehättävän ranskalaisen miehen, ja vietti hänen kanssaan aikaa. Mies teki kaikkensa, että tyttö lähtisi hänen mukaansa, mutta tyttö piti kiinni lupauksesta eikä lähtenyt miehen matkaan. Mies kuitenkin kertoi nimensä ja osoitteensa tytölle, jos hän muuttaisikin mielensä. Suomeen tultaessa, tytölle tuli outoa allergiaa, ja koska tyttö tiesi, että hän ei ole millekään allerginen, hän varasi lääkäriajan. Lääkärille päästyä, lääkäri otti näytteet, sekä kyseli, että mitä hän oli oikein puuhaillut kun oli tullut tällaista ihottumaa. Tyttö oli hieman hämillään ja vastasi että ei mitään erikoisempaa. Lääkäri kertoi ihottuman johtuvan siitä, kun koskee mätääntyvään ruumiiseen ilman minkäänlaista suojaa. Tyttö kertoikin tavanneensa Ranskassa miehen, jonka jälkeen Suomen ja Ranskan poliisit tekivät yhteistyötä onnistuneesti, ja saivat tämän miehen kiinni. Mies oli siis surmannut jonkun tytön kylpyammeeseen ja kenties hän yritti samaa tälle tarinan tytöllekin. Ilmeisesti tämä ihottuma myös levisi ihmisestä, joka oli koskenut mädäntyneeseen ruumiiseen, myös toiseen ihmiseen.

Liftaaja
Kerrotaan, että Rovaniemellä on liikkunut jokin outo tyttö. Tyttö oli siis liftannut Louen ja Tervolan lähellä kunnes joku otti hänet kyytiinsä ja sen jälkeen murhasi tytön, ja heitti ruumiin Louejokeen. Nykyään tytön haamu kuulemma liftaa täysin samassa paikassa, jos et ota tyttöä ja ajat vain ohi, se ilmestyy autosi vapaana olevalle penkille. Kun taas jos otat hänet kyytiin, tyttö vain katoaa yhtäkkiä.

Itkuhälytin
Tarinan mukaan nuori pariskunta oli päättänyt ostaa markettien parhaimman itkuhälyttimen jonka rahalla voi saada. Eräänä iltana pariskunta oli laittamassa pientä vauvaansa nukkumaan. Kunnes yhtäkkiä rätisevä ja uhkaava ääni kajahtaa itkuhälyttimestä ja sanoo: "I'm watching you."
Ja kyllä, tämä tapahtui vuonna 2015 kanadalaiselle pariskunnalle. Kun heidän vauvansa oli nukahtanut ja heidän itkuhälyttimestään alkoi kuulua aavemaista musiikkia, jonka jälkeen ääni kertoi, että heitä katsellaan. Pariskunta pelästyi pahasti. Tämä ei kuitenkaan ole yksittäistapaus, on monia tapauksia joissa ihmiset kertovat kuulleensa mielipuolista kiljumista itkuhälyttimistä, jotka on mahdollista yhdistää internetiin.

Maatilan isännän kuolema
Eikö porsaatkin vaikuta leppoisilta ja harmittomilta eläimiltä? Kuitenkin, legendan mukaan porsaat voisivat syödä ihmisen. Ja näin kävi oikeasti. Vuonna 2012 Yhdysvalloissa asunut 69-vuotias maatilan isäntä oli menossa ruokkimaan eläimiään, kuten tavallisestikin. Mutta tällä kertaa, hän ei ikinä palannut. Myöhemmin porsaiden aitauksista löydettiin miehen ruumiinosia, ja hänen tekohampaansa. Emme kuitenkaan tiedä, kuinka tämä kaikki tapahtui, mutta sen me tiedämme, että porsaat söivät isäntänsä.

Charlie no face
Charlie no face on urbaanilegenda Yhdysvaltojen Pittsburghissa. Sanotaan että hänet voi nähdä syrjäisillä metsäteillä ja pimeillä kujilla yöllä. Tarinan mukaan hän menetti kasvonsa, kun oli leikkimässä sähkölinjojen lähellä. Kerrotaan, että jos olet liian myöhään illalla ulkona, Charlie no face ottaa sinut kiinni ja varastaa kasvosi. Charlie no face on oikea henkilö, nimeltään Raymond Robinson, ja hän tosiaankin sai sähköiskun, mutta se tapahtui sillalla. Eräs lapsi oli kuollut samasta syystä vuotta aiemmin tätä tapaturmaa. Siihen aikaan sähkö oli suhteellisen uusi keksintö. Hän menetti nenänsä, silmänsä ja vasemman kätensä. Tämä lähti ulos ainoastaan yöaikaan, koska tiesi ihmisten pelkäävän häntä. Hän kuoli 74-vuotiaana vuonna 1985.

Tuuletinkuolemat
Etelä-Koreassa liikkuu tarina tuulettimista. Jos tuulettimen jättää yöksi päälle suljettuun huoneeseen, se tappaa kaikki huoneessa olevat. He kuolevat joko hypotermiaan, tukehtumiseen tai myrkytykseen. Tämän takia maassa myydään tuulettimia kellokytkimellä, jotta tuuletin sammuisi tietyn ajan jälkeen.

Jäätyneet aivot
Tämän suomalaistarinan mukaan henkilö valittaa hirmupakkasella voivansa huonosti. Hänellä ei ole mitään päänsä suojana. Henkilö menee lopulta lääkäriin ja kuolee saman tien sisällä. Lääkäri toteaa kuoleman syyksi aivojen pakkasvaurion. Ehkä siis kannataa pitää päähinettä myös pakkasella.

Kreikkalainen mies
Kreikkalainen mies selviää toisesta maailmansodasta ja lähtee kihlattunsa luokse. Sotatoverit kuitenkin nappaavat miehen ja poliittisista syistä päätyvät tappamaan hänet. Mies palaa aaveena ja houkuttelee komealla ulkonäöllään leskiä ja neitsyitä naisia. Naiset tulevat raskaiksi ja viisi viikkoa synnytyksen jälkeen, mies katoaa. Hän jättää jokaiselle naiselle kuitenkin viestin, jossa selittää olleensa aave ja tulleen elävien kirjoihin ainoastaan hankkimaan lapsia, jotka voisivat kostaa hänen kuolemansa.

Reikä helvettiin
Kerrotaan, että 80-luvulla neuvostoliittolainen tutkimusryhmä porasi Siperian maaperään 14,4km syvyisen reiän. Tämän jälkeen vastaan tuli tyhjä ja ontto tila. Paikkaan laskettiin mikrofoni, mikä tallensin helvetissä kituvien tuskanhuutoja. Ryhmä kuitenkin käskettiin vaikenemaan asiasta valtiossa vallinneen ateismin takia.

Kohtalokas kampaus
Ulkonäköpaineista kärsivä tyttö päättää kokeilla hiuksiinsa uutta trendiä. Hän kastaa hiuksensa sokerivedessä ja laittaa pyyhkeen niiden ympärille yön yli. Aamulla äiti tulee tyttärensä huoneeseen ja huomaa tytön ruumiin. Poistaessaan pyyhkeen, hän huomaa jotain hirvittävää. Sokerin ystävät, torakat ovat jyrsineet tytön pään.

Yuki-onna
Yuki-onna on japanilaisen mytologian lumenhenki, joka esiintyy Japanin syrjäisillä vuoristoseuduilla, joiden talvi on ankara. Tarina kertoo, että hän on alkujaan ollut kylmyyteen menehtynyt vaeltaja. Yleensä Yuki-onnaa kuvaillaan kalmankalpeaksi mutta hyvin kauniiksi naishahmoksi, joka on pukeutunut vaaleaan kimonoon ja leijuu hangen yllä lumituiskun ympäröimänä. Hän surmaa erityisesti nuoria miehiä jäädyttämällä heidät kuoliaiksi hengityksellään, joka on vahva ja kylmä kuin lumimyrsky. Joskus Yuki-onnan kerrotaan pyytävän hänet kohdanneita ihmisiä ottamaan hänen lapsensa syliin, mutta jos näin tekee, jäädyttää hän matkalaisen jäähengityksellään.

[Kirjoittajan kommentti:] Saitte siis ne 20 seuraajaa täyteen, ja niin kuin lupasin, tein kolmannen osan urbaanilegendoista. Kiitos teille! Ja jos vaan haluatte niin voin kertoa teille myös pelottavia tositarinoita. Löysin nämä urbaanilegendat useilta sivuilta ja youtube-videoilta. Jättäkääs kommenttia, on mielenkiintosta kuulla teidän palautetta näistä, oli se sitten negatiivista tai positiivista. Moikka!

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now