42

33 0 0
                                    

Kapitel 42

Krafter

Nästa morgon åt Stella, Maja och Aria frukost tillsammans. De småpratade och det verkade som om alla hade glömt vad som hände dagen innan. Även fast ingen var riktigt sugen gick de till gympasalen för att träna. Men när de ville gå in stoppade en kvinna oss. "Rådet har bestämd att jag ska hjälpa dig med att få kontroll över dina krafter idag." Sa hon och log mot dem. "Det här är Sara, ev av våra lärare." Sa Stella och nickade mot Sara. Båda Aria och Maja gjorde samma sak. Maja kände igen Sara, hon hade varit hennes lärare i en vecka på häxskolan. Hon hade försvunnit efter hon sagt att Maja skulle fly. Aria och Stella gick in i salen och då var Sara och Maja ensam kvar. Maja tittade nyfiken på Sara medans de gick mot arenan. "Vad hände efter du försvann?" Frågade Maja. Sara tittade på henne, "jag gick aldrig, jag varnade de andra för vad Eva skulle göra och vem hon var men de trodde inte på mig. De fängslade mig men efter vad Eva gjorde mot dig och när hon visade sig vara en förrädare släppte de mig och blev jag en av de mest respekterade lärare här." Sa hon och log lite.

När de kom till arenan satte Sara sig på en stol och Maja satte sig bredvid henne. "Först måste vi veta vad som aktiverade dina krafter, vad kände du första gången du använde dem?" Maja tänkte lite och sa sen. "Jag var ledsen och arg, mest arg tror jag." Sara nickade och verkade fundera lite. "Var det även så andra gången." Maja nickade och frågade "men jag borde väl vara den 'goda' eller? Hur kan mina krafter då fungera när jag är arg?" Sara tittade på henne och sa "ilska behöver inte vara ond, det beror på hur man använder den. Du hade tryckt bort din ilska länge och försökt ignorera den." Maja titta förvirrad på henne "Jag dödade två häxor. Det finns inget god med det." Sara la sin hand på Majas axel. "du, det var självförsvar. Du gjorde det enda du kunde göra för att överleva." Maja trodde inte på det. "Så, vad ska vi göra?" Frågade hon för att ändra samtalet. "Jag ska lära dig att få igång dina krafter och kontrollera dem. Man kan använda sin begåvning med en känsla. I ditt fall är det ilska. Man måste behärska den känslan och då kan man använda sina krafter. Men det är viktig att man kan kontrollera det, om du till exempel inte är arg nog blir krafterna svaga och om man är för arg kan man tappa kontrollen och tillexempel döda nån annan eller sig själv." sa Sara.

"Men kan jag bara använda ilska när jag använder mina krafter?" Sara nickade och sa. "De flesta får sina krafter med lugnhet, det tar flera år att träna upp det men om man kan det är det enkelt. Det finns få som har det med en annan känsla men då blir det svårare. Det är tex lätt att bli arg men då måste man alltid behärska sig för att inte bli för arg." Maja nickade, hon trodde att hon förstod det Sara sa. "Vad tror du jag har för kraft?" Frågade Maja. Sara tittade lite tvekande på henne. "Jag vet inte riktig än, jag tror att du behärskar flera krafter eftersom din pappa gör det. Men det var väl ett vitt ljus som kom ur dina händer?" Maja nickade. "Det har jag aldrig sett innan och jag tror att det kanske är en ny begåvning, som ingen innan dig har haft." Maja undrade hur Sara skulle kunna träna henne om ingen hade en idé om hur hennes kraft fungerade.

Maja mediterade. Sara sa att hon kunde ha flera krafter och att en kanske skulle fungera om hon behärskade lugnhet. Maja hade aldrig mediterat förut och det var svårt. Hon skulle inte tänka på något annat än hennes andning. Först funkade det inte alls och hela tiden kom hennes hjärna på något nytt att tänka på. Men efter en halv timme verkade det fungera och hon kände sig allt lugnare. "Bra Maja," sa Sara tyst. Sen hörde Maja Sara skratta lite. Hon öppnade ögonen och hennes koncentration borta. Några stolar ramlade på golvet och några paper flög långsamt ner. "Vad hände?" Frågade hon och undrade varför allt ramlade omkull. "Jag tror att du har begåvningen tillekenises Maja," sa Sara stolt. Maja tittade med stora ögon på alla stolar och paper som låg på golvet. "Gjorde jag det där?" Frågade hon stumt. Sara nickade med ett stort flin.

Hela dagen tränade på att behärska telekineses, det var svårt och Maja kunde inte mycket men tillslut kunde hon få några grejer att sväva, men det slutade fungera när hon öppnade ögonen. De tränade även på lite bryggmagi men kraften med ljuset lyckades hon inte få fram igen. Hon var för nöjd med att hon lyckades röra på saker på tankekraft att hon inte kunde bli så arg som hon behövde vara. När de var klara kände Maja sig som om hon kunde sova en hel vecka, så hon gick hem och somnade redan klockan 8.

Nästa morgon var hon fortfarande dödstrött men hon gick ändå ner för att äta. "Vi hörde hur bra det gick igår," sa Stella och log. "Har ni pratat med Sara?" Frågade Maja. Aria nickade "När du kom hem igår var du för trött att prata så Sara kom förbi igår kväll." "Vet redan hela lägret om det här också?" Sa hon lite sur. Hon tyckte att det var ganska jobbig att när hon sa något till någon eller gjorde något att då hela lägret fick höra om det. Stella nickade och log lite. "Det är viktig att vi vet om dina framgångar." Sa hon.

Även den dagen tränade Maja med Sara. "Du lär dig snabbt," sa Sara stolt. Även om Maja inte kom i närheten av vad de andra med telekineses i lägret kunde, behärskade hon gåvan ändå snabbt. "Vanligt viss tar det flera år för häxor att behärska det, du gör det väldigt bra." Maja visste att det gick fort, kanske för fort men hon visste att det inte var långt kvar till kriget och hon var tvungen att bli så bra som möjligt för att ens ha en chans mot Michael. Maja kunde göra en osynlig sköld också. Hon hade osinlighets begåvningen också. Hon kunde försvara sig mot saker som blev kastade på henne med tilikineses. Hon kunde även kasta några saker med sin begåvning men det var mest småsaker. Sara lärde Maja de enklaste av bryggd magi och tekniker när man slogs mot någon. De även tränande lite fysiskt, Sara gav henne tips på hur man sprang utan att bli trött. Sen mediterade hon igen.

Efter de åt lunch kom killen som Maja slagit med tidigare. Maja tittade på honom och mindes hur hårt hon slagit honom. "Vad gör han här?" Frågade hon med lite förakt i rösten. "Förra gången du slogs mot honom blev du arg, men du hejdade dig när han gav upp. Du kunde ha fortsatt slå honom men du visste att det var fel så du slutade. Ni ska slåss igen och du ska försöka kontrollera ilskan," sa Sara medans killen ställde sig framför henne. Maja såg att några samlade i arenan för att titta på och hon blev lite osäker. "Jag vet inte om det är en sån bra idé," sa hon och bakade några steg. "Är du för feg? Du tror väl inte att jag ska låta vinna dig igen," sa killen hotfullt. Maja log "Låta vinna mig?" Sa hon och skrattade lite. Maja kunde ha dödat honom om hon inte slutade när hon gjorde. "Kom då, visa vad du kan" sa han. Maja började bli arg och hon var faktiskt sugen på att slå någon.  

a magic life aloneWhere stories live. Discover now