Osemnásta kapitola

198 15 0
                                    

Krátko pred polnocou sa Dereck s Geoffom vyparili, Andrew ostal niekde s Darcy a Shawn ma zaviezol domov. Celú cestu autom som bola ticho a svojím pohľadom som hypnotizovala stromy mihajúce sa popri aute. To ticho mi pripadalo intenzívnejšie ako akákoľvek hlasná hudba. Prerušil ho však Shawnov hlas.
"Tak to vyklop. Čo sa deje?"
Nechápavo som sa otočila tvárou k nemu. Nič sa nedialo. Je pravda, že som nesršala radosťou, no bolo to len kvôli tomu sklamaniu ktoré vo mne stále pretrvávalo kvôli tej stávke.
"Nič"
Povedala som, a pokúsila som sa o úsmev. Shawm mi ho neopätoval, namiesto toho len zrýchlil a zastavil až pri mojom dome. Vystúpil z auta a ja som urobila to isté. Vybrala som sa k vchodovým dverám, no jeho ruka mi zabránila v ceste.
"No ták, Rose. Rozprávaj sa so mnou.
Ublížil som ti?"
V jeho očiach som zazrela strach a starosť. Postavila som sa oproti nemu a ruky mu zaborila hlboko do vlasov.
"Nie, Shawn. Netráp sa."
Povedala som a na mojich perách sa objavil úsmev. Jeho utrápený pohľad však nezmizol a tak som pokračovala.
"Ja len.. som trochu zarazená a aj sklamaná kvôli..."
Shawn dokončil moju vetu.
"Kvôli tej stávke?"
Prikývla som. 
Chytil ma za boky a moje ruky sa zosunuli na jeho hruď. Cítila som pod nimi jeho vypracované svalstvo. Zapozerala som sa na nich a Shawn pokračoval.
"Vieš, že to nebolo myslené zle."
"Áno, viem. No ty si sa tváril že si ma vážne nevidel a vyzeralo to všetko ako obyčajná náhoda. Hneď ako som sa do teba zamilovala, som začala tomu momentu prikladať hlbší význam. Viem, že to je hlúpe, no prišlo mi to ako niečo neuveriteľné. Bol si prvou osobou ktorú som tu stretla a náš vzťah sa takto vyvinul. Stále keď niekto povedal tvoje meno, alebo si sa objavil v telke, spomenula som si na toto naše "náhodné" stretnutie... A teraz... Teraz keď som sa dozvedela, že to bola iba stávka, všetko to zmizlo. Už to viac nevyzerá ako výnimočný okamih."
So smutným výrazom som sa zahľadela do zeme.
"Pre mňa je okamih kedy som ťa prvýkrát uvidel jedným z najvýnimočnejších okamihov v mojom živote. V ten deň sa všetko prevrátilo o 180 stupňov. Môj život od vtedy už nie je ako pred tým. Už si ani nepamätám, kedy naposledy som bol takto šťastný. Nech naše stretnutie prebiehalo akokoľvek, nikdy neoľutujem, že som sa s tebou vtedy zrazil. Vďaka takejto obyčajnej stávke som spoznal neobyčajné dievča. Dievča, ktoré by som nevymenil za nič na svete, pre ktoré by som zniesol aj modré z neba. Milujem ťa, Rose. Prosím, netráp sa tým."
Prstami mi nadvihol bradu a hneď ako si všimol, že na mojej tvári žiari úprimný úsmev, celý sa uvoľnil. Objala som ho a on si ma k sebe tuho privinul. Moja tvár bola teraz na jeho hrudi. Zhlboka som vdychovala jeho vôňu a cítila som, ako mi zanecháva bozky vo vlasoch.
"Ach Mendes. Nikdy som si nemyslela, že niečo také romantické výjde z tvojich úst."
Odtiahla som sa a rukou mu prechádzala po líci. Vyzeral zaskočene.. a.. počkať čože? Jeho líčka zčerveneli ako malé ružičky. To snáď nie. Môj Shawn je v rozpakoch. Smiech sa už viac nedal udržať.
"Si taký rozkošný."
Povedala som, a obe moje ruky už ležali na jeho červených líčkach.
Oprel sa čelom o to moje a bolo mi jasné, že sa takto snaží zakryť svoju tvár. Ten pocit, že u ňho dokážem vyvolať niečo také, je na nezaplatenie. 
"Nezáleží na tom, či to je romantické. Dôležité je, že to je od srdca."
Bola to jeho posledná veta predtým, než sme sa rozlúčili. Stihol ma ešte nežne pobozkať a potom som videla už len auto, ktoré sa odo mňa vzďaľuje.

//POZASTAVENÉ//I will text you (SK) [Shawn Mendes]Where stories live. Discover now