Sedemnásta kapitola

240 17 0
                                    

Zľakla som sa a bola som pripravená využiť všetku silu na to, aby som sa dostala zo zovretia ruky, ktorá má držala za rameno. Otočila som sa a napriahla ruku na úder. Hneď ako som zbala, kto má drží, moja ruka uvoľnene klesla k môjmu telu. Stál tam Shawn a pár ďalších chlapcov.
"Vyľakal si ma!"
Rukami som ho odsunula odo mňa ďalej, no na mojich ústach sa onedlho zjavil úsmev.
"Nespomínal si, že je to drsňačka."
Ozval sa jeden z chlapcov ktorí stáli za Shawnom. Bolo mi jasné, že si len uťahuje.
"Sklapni Dereck... Ehm.. Rose, toto je Dereck, Andrew a Geoff."
"Teší ma."
Povedali chlapci po jednom a všetci sme sa zoznámili. Predstavila som im Darcy a tá sa nesmelo chichúňala. Jej oči boli zamestnané tými chlapcami. Najväčšiu pozornosť u nej upútal Andrew. Bol vysoký s rozcuchanými blond vlasmi a prenikavými modrými očami. Široko sa usmieval a na lícach sa mu objavili dve jamky. Všimla som si, že ten úsmev patril Darcy. Obaja si navzájom obzerali toho druhého a do líc im stúpala červeň. Bolo zábavné ich takto pozorovať.
Geoff mal hnedé vlasy, dokonca tmavšie ako Shawn, no o čosi dlhšie. Mohol mať jeho výšku a pod jeho plnými lícami vykúkali jemné chĺpky. Vyzeral z nich najstaršie. Dereck, ktorý sa už od začiatku hravo usmieval z nich bol najvyšší a mal pevné ramená. Jeho vyšportovaná postava sa nedala prehliadnuť ani pod mikinou. Jeho vlasy boli tmavé a na hlave mu vytvárali dokonalý účes. Na nose mal položené slnečné okuliare cez ktoré som len horko ťažko zbadala obrysy jeho očí. Bol bezchybne uhladený a viem si živo predstaviť, ako sa za ním otáčajú dievčatá na ulici.
"Kam máte namierené?"
Opýtal sa Shawn a chytil mi obe ruky.
"Len sa prechádzame po parku."
Odpovedala som.
"Radi sa pridáme."
Povedal Andrew a týmto pozval sám seba. Pokračovali sme v prechádzke a Darcy sa presunula vedľa Andrewa. Pohľad na ňu mi vyčaril úsmev. Ja som kráčala tesne pri Shawnovi, ktorý ma držal za ruku a hladil končekom jeho palca.
Rozprávali sme sa a nahlas sa smiali. Ľudia okolo sa na nás len pozerali a tí starší krútili hlavami. Boli sme typickým príkladom teenagerskej bandy. Ked sa zotmelo, začali sme sa naháňať a schovávať poza stromy. Smiech a naše výkriky sa ozývali celým parkom. Keď sme prechádzali okolo staršieho pána ktorý hral na gitaru, Dereck a Geoff spolu začali tancovať a napodobňovať manželský pár. Postarali sa o nekonečný smiech ktorý sa drel von z našich úst. Po chvíli ich Andrew napodobnil a požiadal o tanec Darcy. Tá neváhala a s červenými líčkami prijala jeho pozvanie. Shawn za nimi nezaostával. Otočil sa čelom ku mne a jeho ruky zablúdili na môj pás. Moje oči stretli tie jeho a ja som svoje ruky obmotala okolo jeho krku.
Začali sme sa pomaly a elegantne pohybovať do rytmu hudby. Roztápala som sa v jeho očiach a jeho úsmev bol dôkazom toho, ako sa červenám. Zacítila som intenzívnu energiu ktorá medzi nami prúdila. To príjemné napätie, ktoré som zažívala iba v jeho pritomnosti.
"Si nádherná."
Povedal, a ja som svoj pohľad opatrne sklopila k mojim topánkam. Dúfala som, že sa červeň z mojich líc čoskoro stratí. Shawn si ma však pritiahol bližšie a tým mi zabránil výhľad na moje nohy. Bola som na ňom nalepená a zacítila som jeho prsty na mojej brade. Jediným pohybom ma donútil pozrieť sa mu do očí.
"Neskrývaj sa predo mnou."
Povedal a z jeho tváre stále nezmizol hravý úsmev. Zahľadela som sa na ňho a usmiala sa tiež.
"Som z teba nervózna."
Áno, jasné.. samozrejme že som povedala prvú hlúposť ktorá mi napadla.
"Nervózna? Ty zo mňa?.."
Zachichúňal sa Shawn a pokračoval vo svojej vete.
"To mi lichotí a som rád, že v tom nie som sám."
Čože? Ako to myslí? Snáď je nervózny aj on? Ako to, že to nedáva na javo?
"Čo tým myslíš?"
Opýtala som sa. Odpovede som sa však nedočkala. Shawn si len vzdychol a svoju ruku presunul na moje líce. Mojím telom prebehli zimomriavky. Bez váhania sa začal približovať. Netrvalo dlho a naše dychy sa spojili. O chvíľu som cítila jeho pery na tých mojich. Pri tomto dotyku som pocítila milión pocitov ktoré mi spôsobovali príjemné šteklenie všade vo vnútri.
Pobozkal ma veľmi nežne, akoby som bola tenkým sklom, no zároveň vášnivo. V jeho bozku som zacítila lásku a obrovskú túžbu. Všetky tie slová, ktoré sa ťažko formulovali do viet sme dali najavo týmto jedným bozkom. Shawn sa trochu odtiahol a zahľadel sa mi do očí. Ešte stále som cítila jeho horúci dych na mojej tvári.
"Presne o tomto hovorím. Som si istý, že to cítiš tiež."
Uškrnul sa. On ani netuší, čo všetko cítim keď sme spolu. Tentokrát som medzeru medzi nami vyplnila ja, a na svojich perách som zacítila jeho úsmev. Bozk mi opätoval a o chvíľu sa to celé prehĺbilo v bozkávanie. Stratila som pojem o čase a vnímala som len seba a Shawna.
"ehm... Myslím, že je čas pokračovať v ceste."
Začula som niečí hlas za nami. Pomaly sme sa od seba odlepili, no naše pohľady boli stále spojené.
"No poďte, vy hrdličky."
Povedala Rose a začala sa chichúňať. Môj pohľad zamieril k nej a so Shawnom sme ruka v ruke kráčali vedľa seba. Všimla som si, že pán s gitarou už nestál na tom mieste, kde predtým. Pravdepodobne šiel domov. Nemám poňatia, ako dlho sme tam stáli a užívali si tieto pocity.
Teraz sme mali namierené do neďalekého baru. Nepoznala som ho, a to možno preto, lebo bol dosť nevýrazný. Vstúpili sme doň cez miniatúrne dvere a jeden po druhom sme si posadali do obrovských gaučov ktoré stáli oproti sebe. Jeden bol väčší ako druhý a medzi nimi bol malý stôl. So Shawnom sme si sadli do menšieho gauča a tak si zabezpečili aspoň malé súkromie od tých ostatných. Oproti nám si sadol Geoff, vedľa neho Dereck a nakoniec Andrew. Darcy sa už nezmestila a tak sa začala obzerať po nejakej stoličke.
"Čo blázniš?"
Zasmial sa Andrew a potiahol ju za boky. Položil si ju na kolená a ona sa celá červená začala chichúňať. Vyzerali rozkošne a každý pohľad na nich ma donútil usmievať sa.
Po chvíli prišla čašníčka a všetkých si nás premerala pohľadom. Nakoniec ho nalepila na Shawna a začala sa zvodne usmievať. Každý povedal svoju objednávku a ona si to všetko zapisovala. Pri odchode sa však otočila k Shawnovi a hrýzajúc si peru zvodne sklopila pohľad. Ani som si to neuvedomila, no celý ten čas som ju prepaľovala pohľadom. Shawn mi chytil ruku a opýtal sa:
"Si v pohode?"
V jeho hlase som počula štipku starosti. Zrejme netušil, čo ma tak vyviedlo z miery. Ja som len prikývla a zapozerala sa niekde pred seba.
"Ona len žiarli, znova.."
Povedala Darcy a spustila smiech, ktorý musela udržiavať už pekne dlho. Všimla som si, že sa na Shawnovích perách zjavil samoľúbi úsmev. Toto nemala povedať. Strápnila ma pred všetkými.
"Nežiarlim! Ja len... Aah..."
Zavzdychala som a zagúľala som očami. Shawn ma objal okolo ramien, no jeho úsmev sa nezmenil.
"Ako to, že znovu?"
Opýtal sa a jeho pohľad bol raz na mne a raz na Darcy. Tá sa stále len smiala a ja som dúfala, že už nepovie nič hlúpe.
"Takúto žiarlivú scénku už raz predviedla aj predo mnou."
Samozrejme, že moje dúfanie bolo márne.
"Akú žiarlivú scénku? Nič som neurobila! Ja nežiarlim do riti!"
Shawnov úsmev sa ešte zväčšil a mňa to začínalo vážne vytáčať. Keď si zaboril jeho tvár do priehlbiny v mojom krku, môj hnev sa zmenil na zimomriavky.
"Som len tvoj, Rose. Aj keď ťa poznám len krátko, milujem ťa."
V skutočnosti sa poznáme už takmer mesiac a pol.
"Ako ste sa vy dvaja vlastne spoznali?"
Opýtal sa Andrew. Bola som rada, že niekto konečne zmenil tému.
"Keď som odchádzala zo supermarketu, Shawn do mňa narazil a môj nákup skončil na zemi. Potom sme..."
Andrew ma nenachal dopovedať a hneď začal básniť o niečom, čomu som nerozumela.
"Počkať, počkať.. ty si to dievča zo supermarketu? Tá z tej stávky?"
Netušila som, o čom to hovorí. O akej stávke? Všimla som si, že Shawn stuhol. Jeho objatie už nebolo také pevné.
"Hahaa, áno, to je ona. Je to neuveriteľné, čo?"
Povedal Dereck a sadol si do gauča ešte pohodlnejšie.
"O akej stávke to hovoríte?"
Opýtala som sa, a nervózne som blúdila pohľadom okolo. Chlapci sa zrazu prestali usmievať a zahľadeli sa na Shawna. Ten svoju tvár ukryl do dlaní.
"Shawn.. o čom to hovoria?"
Odkryla som mu tvár a donútila ho pozrieť sa na mňa.
"Ehm.... Ide o to že... No.. naše stretnutie možno nie je tak úplne náhoda."
Ostala som zarazená a bála som sa, ako to bude pokračovať. Bála som sa pravdy. Nahlas som polkla všetky sliny nahromadené v ústach a iba som počúvala.
"S Dereckom som uzavrel stávku. Myslel si, že hneď ako má uvidíš, hodíš sa mi okolo krku a bude problém ťa odo mňa dostať. Ja som však dúfal, že existuje dievča, ktoré sa zachová inak. Túto stávku sme už uzavreli niekoľkokrát a Dereck stále vyhral, až dokým som nenarazil na teba."
Takže stávku? Čiže naše stretnutie nebola náhoda? Stala som sa obeťou nejakej stávky?
Zadívala som sa do zeme a ostala som trochu sklamaná. Myslela som si, aké úžasne je to, že prvá osoba na ktorú narazím je vlastne superstar a zároveň moja spriaznená duša. Prikladala som tomu okamihu hlbší význam, brala to ako osud, no zrazu sa to všetko rozplynulo.
"Prepáč. Hneváš sa?"
Opýtal sa Shawn a jeho prsty si preplietol s tými mojimi.
"Ehm... Nie.."
Povedala som bez rozmýšľania. Bola to vlastne aj pravda. Nehnevala som sa. Bola som len trochu sklamaná. Zvyšok večera sme sa zaoberali inými vecami a každý sa zabával a smial. Ja som mala na tvári masku s falošným úsmevom, no hlboko vo vnútri som stále rozmýšľala nad tou stávkou a nad pocitom sklamania, ktorý vo mne pretrvával.

//POZASTAVENÉ//I will text you (SK) [Shawn Mendes]Where stories live. Discover now