İlk Buluşma

1.7K 153 120
                                    

İş biteli saatler olmuş ve evde ne giyeceğimi düşünüyordum. İki saat sonra Lisa ile buluşmam vardı ve ben daha ne giyeceğimi bile bilmiyordum. Hoş, bu heyecanım niyeydi onu da bilmiyordum doğrusu. O da kızdı bende. Yalnızca arkadaş olarak bi' yerde oturup bir şeyler içecektik o kadar.

Aynaya bakarak üstüme tuttuğum elbiselerden birine sonunda karar verip buruşmamasına özen göstererek yatağa koydum. Elbisemi giymeden önce yapmam gereken makyajım ve saçlarım vardı.

İşe ilk olarak saçlarımdan başlayıp düzleştiriciyi 200 dereceye getirdim. Kötü saç günümdeydim ve Lisa gibi güzel bir kızın karşısına kabarık saçlarla çıkmaya hiç niyetim yoktu. Saçlarımı tutamlara ayırıp hiç acımadan düzleştiricinin arasına soktuktan sonra çıkan dumanları izlemek içimi burksa da kötü görüntümden kurtulmak için buna katlanmalıydım.

Saçımla işim bittiğinde ise makyaja geçtim. Fazla abartmak istemiyordum, bunun için maskara ve hafif pembe tonlarında bir ruj yeterliydi. Bu pembe ton elbisemdeki çiçeklerle son derece uyumluydu.

Son olarak elbisemi üzerime geçirdiğimde artık hazırdım. Sabah düzlemeden evden çıktığım dağınık yatağa oturmadan önce telefonumu elime aldım. Buluşma saatine daha vardı ve zaman geçirmek istiyordum. Bunun için rehber kısmına girip Lisa'yı tuşladım.

Kime: Lisa Manoban
Hazır mısın

Saniyeler içinde cevap geldiğinde yüzümde oluşan gülümsemeye engel olamadım.

Kimden: Lisa Manoban
Saçlarımı düzleştirip çıkıyorum.

Kime: Lisa Manoban
O zaman ben şimdi evden çıkayım anca yetiştirim

Kimden: Lisa Manoban
Tam olarak nerede buluşacağız?

Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edişi gözümden kaçmamıştı. Küçük bir ayrıntı olsada bu Lisa'yı Lisa yapan şeylerdendi.

Kime: Lisa Manoban
Lacoste girişinin orada buluşalım

Kimden: Lisa Manoban
Orayı bilmiyorum. Starbucks girişinde buluşsak?

Hem saçını düzleştirip hem bu kadar kısa sürede nasıl cevap veriyordu bir fikrim yoktu. Belki de kuafördeydi, kim bilir?

Kime: Lisa Manoban
Tamam geç kalma ben şimdi çıkıyorum internetim yok sorun olursa beni ara

Kimden: Lisa Manoban
Tamam.

Son mesajın bu olduğu açık ve netti ayrıca artık evden çıkmam için bir işaretti de. Evden çıkmadan önce bu gece kaldığım dedeme 'görüşürüz' tarzı şeyler mırıldandım ve ardından çıkmaya hazırdım. Dedemde kalmanın sebebi dün gece annemle yaşadığım tartışmaydı. Dedemle evlerimiz karşılıklıydı ve ne zaman tartışma yaşasam gittiğim ilk yer dedem olurdu.

Yol yaklaşık 20 dakikaydı ve zamanın geçmesi için müzik dinlemek iyi bir seçenekti. Mor renkli kulaklığımı kulağıma takmadan önce dinleyeceğim şarkıyı seçmiştim bile. Bigbang'den Girlfriend.

****

Buluşma yerine geleli beş dakika olmuştu ve  Lisa ortalıkta yoktu. Onu aramaya karar verdiğimde titreyen telefonum buna engel oldu. Ekranda yeşil renkle parlayan isim aramaya yeltendiğim isimdi ve vakit kaybetmeden telefonu açtım.

"Neredesin?" Dedi ben açar açmaz.

"Hemen arkandayım" dediğim anda arkasına dönen Lisa'nın yüzüne gülümseme hakim olduğunda bende güldüm. Telefonu kapatmayı akıl atmeden önce birbirimize sarılmayı tercih etmiştik. Daha ona sarılmadan hissettiğim koku baharı andırıyordu. İnsanın içine çektikçe çekesi geliyordu.

Playing W Fire | chaelisa ✔Where stories live. Discover now