Yeni Başlangıç

2.8K 192 54
                                    

Kızlara baktım ve. "Tamam tutuyoruz" diyip emlakçı ya döndüm. Adam baygın gözleriyle. "Tamam herşey hazır zaten istediğiniz zaman taşınabilirsiniz" diyip dış kapıya ilerledi,ardından da evden çıktı. Anahtarı elime vermişti gitmeden,kızlarla birbirimize bakıp güldük. Artık burdaydık istediğimiz zamana kadar.

...

Akşam olmuştu yarın eşyalarımızı yerleştirecektik yani taşınacaktık. Odanın kapısı çaldı. "Giiir!" Dedim bavulumu hazırlıyordum. "Annecim" dedi arkadan annem. Ona döndüm ve kısaca gülümsedim,o da aynı şekilde gülümsedi. "Napıyosun?" Dedi ve yatağın üstüne oturdu. "Bavulumu hazırlıyorum annecim" dedim ve eşyaları yerleştirmeye devam ettim.

Uzun bir sessizlik olmuştu ki. "Afra" dedi annem usulca. "Efendim sultanım?" Dedim ve ona baktım. Sağ elini sağ tarafa koyup gel der gibi yaptı. Bende elimdekini bırakıp yanına oturdum ve ona döndüm. "Kızım" dedi ve saçlarımı okşadı. "Anne noldu ya!? Merak ettim iyice!?" Dedim ve onu dikkatlice dinlemeye başladım. "Ayrı eve çıkma işi zordur,yani artık o evin herşeyini siz üstleneceksiniz. Bunun yemeği var,temizliği var" dedi ve bana baktı. "Yani?" Dedim pek anlam verememiştim.

"Yani emin misin? Emin misiniz?" Dedi ve gözlerimin derinliklerine bakmaya başladı. "Of anne bu konuyu daha ne kadar konuşucaz? Biz bunu yapabiliriz evde beş kız olucaz sonuçta!" Dedim ve yerimden kalkıp. "Siz bilirsiniz ama yardıma ihtiyacınız olduğunda direk bana geliyorsunuz!" Dedi. Güldüm ve ona bakıp arkasına ilerledim,yatağa çıkıp arkasına geçtim ve kocaman sarıldım. "Canım benim sen merak etmeee biz hallederiz" dedim ve yanağını öptüm. O da gülüp kollarımı üstünden çekti ve kalktı. "Hadi bakalım sen eşyalarını toparla ben seni tutmiyim" dedi. Kafamı yana yatırıp ona tebessümle baktım. O da gülerek odadan çıktı. Telefonum çaldı arayan;

Araf BEY Kişisi Arıyor...

Araf ne alakaydı şimdi? Oflayarak telefonu açtım ve kulağıma götürdüm.

"Araf?" Dedim sıkkınca. "Merhaba komşu" dedi keyifle. "Ne diyosun be?" Dedim ve kaşlarımı çattım. "Aaaa doğru sen yani siz bilmiyorsunuz" dedi ve kahkahalarla güldü. "Ya sen şunu açık açık söylesene!?" Dedim ve saçlarımı arkaya attım. "Tamam şöyle diyim taşınacağınız evin tam karşı apartmanına taşınıyoruz"  dedi bilmiş bilmiş.  "Ha-hadi ya" dedim ve yutkundum. "Neyse ben 'yeni komşuma' iyi geceler demek istemiştim iyi geceler- ha bu arada ilerde sadece komşum olucağını sanmıyorum" demesiyle şok oldum ama o ise birden telefonu kapattı.

(Ne demek istedi şimdi bu şempanze suratlı igoana bacaklı insan kılıklı salak!?)
Azize beni yansıtmıştı resmen.
(E o kadar iç sesinim işim ne?)
Dedi. Allah'ım başımıza taş yağacak Azize mantıklı konuşmaya başlamıştı.
(Artık kendimize gelme zamanımızın geldiğine karar verdim be dış salak)
Haklıydı YİNE artık kendimize gelmeliydik de konu tam olarak bu değildi. O salak ne demek istemişti? Güçlü bir sesle. "MELİEEEEEEEĞS! RÜYAAAAAAAAAĞ!" Diye çığlık attım. İki dakika sonra odaya bodoslama  daldılar. Ben ise şokun etkisiyle hala dona kalmıştım.

Melis'den;

Afra iki saatir dona kalmış bir şekilde boş boş duvara bakıyordu. Artık cidden korkmaya başlamıştık,son olarak son bir kez. "AfRAAAAAAAAAA!" Diye çığlık atıp kafasına sert bir şekilde vurdum. Rüya ise şok bir ifadeyle bize bakıyordu. Sonunda kendine gelmişti,bana baktı ve. "A-raf?" Diyip birden arkaya yığıldı. Rüya'yla birbirimize bakıp göz devirdik ve aynı anda. "BABAAAAAAAAĞ! ANNEEEEEEEEĞ!" Diye çığlık attık,ikisi de birden odaya daldı. "Kızlar! Kızlar!?" Dedi babam korkuyla.

...

Salak Afra sonunda kendine gelmişti.
(Hayır bu kız cidden mal ya!? Ne oldu da bu kadar tepki verdi ki? Melis bizden daha malları da varmış be kanks)
İç ses bunu söylediyse haklıdır aga cidden Afra iyice mallaştı galiba. "Afra?" Dedim ve göz devirerek ona baktım. Odada sadece ben Rüya ve Afra vardık. "Abla uyandığını biliyoruz aç gözünü artık" dedi Rüya. O ise resmen kıçını bize dönüp. "Kendimi öldürmek istiyorum" dedi. "AFRA! Af-ra!" Dedim ve onu tek elimle bize çevirdim. "Hemen ne olduysa anlatıyorsun!" Dedim ve ona sert sert bakmaya başladım.

Oflayarak oturur pozisyona geldi ve anlatmaya başladı. "Ben eşyalarını topluyodum telefonum çaldı" dedi göz devirip kollarımı önümde birleştirdim ve Rüya'yla aynı anda. "Eeee ne var bunda?" Dedik,göz devirip. "İlk bir dinleyin dimi!?" Dedi ve sinirle bakmaya başladı.  "Tamam anlat" dedik aynı anda,yutkundu ve devam etti. "İşte arayan Araf'dı" dedi ve elleriyle oynamaya başladı. Biraz daha ona yaklaşıp. "Eeeee?" Dedim merakla. "İşte komşum falan dedi bende dedim ne diyosun be sen. Dedi sizin dairenin karşınızdaki daireye taşınıyoruz" demesiyle lafını kestim. "Yani Ateş'lerle mi?" Dedim merakla.

"Bilmem" dedi ve alt dudağını sarkıttı. "Neyse anlat sen" dedim ve dinlemeye devam ettim. "İşte neyse bu sonra dedi ki ben sadece yeni komşuma iyi geceler demek istemiştim de dedi" dedi ve sonra ellerine bakarak gülümsedi ve ofladı. "Afra ne var bunda ben hala an-" lafımı kesti. "Sonra şey dedi ilerde sadece komşu olmaya biliriz" demesiyle gözlerimi pörtleterek. "Ne!?" Dedim şok olmuştum ama gülmeye başladım,Rüya'da gülmeye başlamıştı. "Ya ne demek istedi ben anlamadım ki?" Dedi masumca. "Ne dememiş ki" dedim ve gülmeye devam ettim,Rüya'da resmen gülme komasına girmişti.

Afra eline yastığı alıp. "Valla indiririm kafanıza!" Dedi. "Tamam Rocky sakin ol" dedim gülerek o sırada telefonum çaldı.

Ateş'im Kişisi Arıyor...

"Alo Ateş" dedim mutlulukla. "Prenses naber?" Dedi o da mutlulukla. "İyi senden" dedim ve ayağa kalktım. "İyi bizde şey aşağıya insenize iki dakika Afra'yla" dedi bende pencereden aşağıya bakıyodum. Ateş ve Araf'ı gördüm. "Tamam geliyoruz beş dakikaya" dedim ve telefonu hızla kapattım.

"Afra kalk kalk kalk kalk!" Dedim hızla,o ise kaşlarını çatıp. "Noluyo be?" Dedi. "Ya kızım konuşma da kalk hadi!" Dememle ayağa kalktı. Kolundan tuttum ve sürüklemeye başladım. "Ya napıyon nereye kızım!?" Dedi. "Sus Afra birazcık sus" dedim ve sürüklemeye devam ettim.

Afra'dan;

Evden çıkmıştık bahçede ne işimiz vardı hiçbir fikrim yoktu taki Ateş ve ARAF'ı görene kadar. Melis ise beni hala sürüklüyordu,Melis'i durdurup. "Bir Ateş ve Araf'ın burda ne işi var? İki beni niye çıkardın? Üç niye böyle bakıyosun?" Dedim bilmiş bilmiş tek kaşını kaldırıp bana bakan Melis'e. "Bir bilmiyorum,iki canım istedi,üç istediğim gibi bakarım." Dedi ve yeniden kolumdan tutup sürüklemeye başladı.

Araf ve Ateş'in yanına geldiğimizde,Melis şükürler olsun kolumu bırakmıştı. Ateş Melis'e dönüp. "Biraz konuşalım mı?" Dedi. Araf ise bana göz kırpmıştı.
(Allah'ın yok mu vicdansız!?)
Diyen Azize saçmalamıştı sonuçta sadece göz kırptı. "Ne bakıyorsun ve!?" Dedim fısıltıyla. O ise gülümseyerek bana baktı ve.
"Afracım biraz konuşalım mı?" Dedi. Kaşlarımı çatıp Melis'e ardından da Ateş'e baktım. İkisi de git git git der gibi bakıyordu. Oflayarak kafamı salladım...

Hello çikileytalarım. Madırınız Doritos'dan yeni bir bölüm daha;

Nassınız? İyisinizdir inşallah!
Ben iyi olmaya çalışıyorum yine her zaman ki gibi.

Hayat nasıl gidiyor? Teoga falan girecek varmı kendinizi belli edin haydı!

Bu arada dört tane etiket koymak istiyorum;

#Teamaraf

#Teamneolursaolsunaksel

#vallaafrayibilezorseviyorum

#Teamdoritos

Doritos'dan Çikolata'larına sevgilerle...🌹

5'İ BİR YERDE #Wattys2018 FİNAL YAPTI!Where stories live. Discover now